Субота ,18.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2012 » Квітень » 24 » БЕРЕЖІТЬ ЗДОРОВ’Я ЗМОЛОДУ

01:03
БЕРЕЖІТЬ ЗДОРОВ’Я ЗМОЛОДУ


Здоров’я називають запорукою щасливого життя. Його завжди бажають якнайбільше. Адже сучасній людині воно необхідне більше, ніж колись нашим пращурам. Запитаєте, чому? Усе через забруднене довкілля, в якому живемо, через катастрофу на ЧАЕС, радіацію від якої відчуваємо і дотепер. Список причин великий..

Учені попереджають, що здоров’я нашої нації під загрозою. Страшні хвороби атакують українців, а особливо молодь, яка за буденними справами та халатністю не думає про завтрашній день. Динамічний ритм життя, постійні стреси, недосипання, надмірне вживання алкоголю - усе це робить молодих людей «заручниками» ліжка, а далі – лікарні.

- Молодь дуже халатно ставиться до свого здоров’я. Коли хворіють - починають лікуватися самостійно і «ковтати» ті препарати, які порадила сусідка. Кожен організм індивідуальний і потребує окремого обстеження спеціаліста, - розповідає Оксана Кушнір, завідувач відділення ЗПСМ №2 ЦПМСД №6. – Найчастіше ми «псуємо» здоров’я в студентські роки.

Доведено, що найбільше організм студента вразливий під час сесії. Багато стресових ситуацій, хвилювання за оцінки (звичайно для кого як) негативно впливають на нервову систему, яка, в свою чергу, може спричинити розлади шлунку. Дівчата, надивившись реклами, де стрункі кралі підкорюють світ й собі бажають такої долі. Мозок забажав – організм страждає. Постійні дієти – запорука «щасливого гастриту». Підбори, що сягають 15 см, викривляють не лише хребет, а й ноги. На замітку нашим красуням: максимальна висота підборів не повинна перевищувати 5 см. Адже ви не хочете, щоб у 30 років ваші суглоби хрустіли, як кукурудзяні пластівці?

- Великої шкоди опорно-руховому апарату завдає носіння сумки на одному плечі (це більше стосується дівчат), – продовжує лікар Оксана Кушнір. – Також ми, медики, не знаємо, як боротися з пристрасною любов’ю студентства до сухариків, чіпсів, кока-коли. Це звичайна отрута, але у гарній обгортці. Найстрашніше, що молодь вживає слабоалкогольні напої, котрі містять сурогати і цим підписують своєму здоров’ю невідворотний вирок. Про паління взагалі мовчу. Це ще одна темна сторінка в житті сучасного суспільства. Шкода тих молодих людей, які через «не хочу вирізнятися» псують не лише своє життя, а й життя своїх майбутніх дітей.

У студентські роки ми руйнуємо все, що було у нас з дитинства. Той фундамент здоров’я, з якого має вирости цілісна будівля, міцна, як кремінь. Звісно, негативно впливають на фізичний стан людей умови навколишнього середовища, але не варто руйнувати того, що безпосередньо залежить від нас самих.

Юлія ФРІБЕР


Категорія: Різне | Переглядів: 1845 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0