Субота ,4.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2012 » Квітень » 24
До 100-річного ювілею університету залишилося 2 місяці

У 2007-2008 н.р. викладачами університету захищено 3 докторські і 21 кандидатську дисертації.

У 2007 р. за видання підручників та навчальних посібників нового покоління університет вдруге було нагороджено дипломом Міністерства освіти і науки України і товариства «Знання» України.

У 2007 р. університет посів 4 місце серед педагогічних ВНЗ України за кількістю призерів міжнародн ...
Читати далі...
.

 

Олександр Криворучко про свою головну роль у кінофільмі під назвою «Життя»

Березневий ранок розбудив мене весняною прохолодою, похмурою погодою і думкою про те, що сьогодні буду спілкуватися з проректором з науково-педагогічної роботи Олександром Криворучком.

Зайнятий, серйозний, діловий чоловік, заклопотаний у своїх виробничо-організаційних справах сидів за робочим столом затишно-просторого кабінету. Тепло-зелені тони інтер’єру та велика книжкова шафа – єдине, що заспокоювало мене від хвилювання пе ...
Читати далі...
.

 

Кафедра біології природничо-географічного факультету провела брейн-ринг на екологічну тематику за участю студентів 1-4 курсів. Перемогу отримали найдосвідченіші гравці – четвертокурсники, на другу сходинку потрапили першокурсники, третє місце посіли студенти третього курсу і останню стрічку в турнірній таблиці зайняв другий курс. Факультет планує провести подібну інтелектуальну гру на кожній кафедрі, визначити кращих та влаштувати вирішальне змагання між ними.

...
Читати далі...
.

 

Тетяна Яковенко: «ПРО ВСЕ – ЛИШ ВІРШЕМ…»

У березні, коли сонце світить так привітно, коли вітерець пестить теплим подихом і несе з далеких країв весну, відзначають День поезії. Саме до цього свята була приурочена творча зустріч «Про все – лиш віршем…» студентів 1-Ж групи інституту філології й журналістики з відомою поетесою-подолянкою Тетяною Яковенко.

Тетяна В ...
Читати далі...
.

 

Поезія – рідна сестра її, а правда людська – її мати

Веселкою розфарбував стіни Інституту філології й журналістики конкурс на краще декламування віршів Ліни Костенко «Поезія – це завжди неповторність…». Організували його студенти напряму підготовки «Журналістика», які подарувалигостям близько 20 віршів відомої поетки.

...
Читати далі...
.

 

Спортивний щоденник

Наприкінці березня відбулися змагання за програмою ІІІ Спартакіади ігор Вінниччини. Участь брали команди ВДПУ, ВНТУ, ВНАУ, ВТЕІ. Змагання тривали три дні (20-22 березня). В результаті команди набрали таку кількість очок: ВДПУ:ВТЕІ – 51:24 (за перший день), ВДПУ:ВНАУ – 37:13;  ВДПУ:ВНТУ – 31:22. Гравці, що відзначилися: Ігор Бовкун – капітан команди (5 курс, ІФВіС), Денис Карпекін (5 курс, ІФВіС), Олег Лєбєдєв (5 курс, ІФВіС), Сергій Поліщук (5 курс, ІФВіС), Андрій Верлан (4 курс, ІФВіС), Євген Бойко (3 курс, ІФВіС), Артем Папулов (3 курс, ІФВіС), Павло Качур (3 курс, ІФВіС), Артем Чоботарьов (2 курс, ІФВіС), Олександр П ...
Читати далі...
.

 

Особистісний розвиток – понад усе!

Про секрети особистісного зростання та тонкощі розв’язання конфліктних ситуацій дізнавалися студенти педуніверситету на психологічному тренінгу, проведеному за сприяння ГО «Суспільна Служба України» в межах п’ятирічного проекту UNITER, який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

...
Читати далі...
.

 

ВІННИЦЬКА МОЛОДЬ «ФЛЕШ-МОБИЛА» ПОЕЗІЮ ЛІНИ КОСТЕНКО

Півсотні молодих і небайдужих вінничан зібралося на Театральній площі, щоб привітати улюблену поетесу флеш-мобом «Живий вірш». Студенти в унісон декламували її найпопулярніші поезії, запрошуючи перехожих поринути на мить у світ художнього слова.

Організували акцію дві вінницькі студентки-третьокурсниці з педагогічного та медичного університетів – Анастасія Яковишина т ...
Читати далі...
.

 

ВІКТОРІЯ ГРАНЕЦЬКА ПРЕЗЕНТУВАЛА РОМАН «МАНТРА-ОМАНА»

З приходом весни завітала до нас Вікторія Гранецька – таємнича диво-жінка, цікава співрозмовниця, випускниця інституту педагогіки, психології та мистецтв нашого навчального закладу, молода українська письменниця-прозаїк.

Предметом роз ...
Читати далі...
.

 

СТУДЕНТІВ ЗАХИСТИТЬ ДІЛЬНИЧНИЙ ІНСПЕКТОР

Дільничні інспектори міліції – це люди, які змушені тримати руку на пульсі подій, бути «в курсі» життя кожної родини, знати деталі сімейних трагедій, характерів та стосунків. Окрім того, вони повинні вміти правильно оцінити ситуацію та вирішити її у відповідності до закону.

Студентам нашого університету, які проживають у межах студмістечка, теж інколи доводиться звертатися до правоохоронних органів за допомогою. До того ж, дільниця знаходиться близько – в гуртожитку №4а. У будні й свята тут працює ...
Читати далі...
.

 

ДОНОРСТВО – КОРИСТЬ ДЛЯ ДУШІ ЧИ ТІЛА?

Пункт прийому крові. Стою в черзі, поруч зі мною п’ятеро одногрупниць, і знайомий, на курс старший. У кожного з нас у руках паспорт, анкета донора та величезне бажання допомогти хворій дитині, пожертвувати хоча б тим, чим можемо – своєю кров’ю.  Пройшовши стандартну процедуру обстеження у лікарів, попивши чаю з цукром і печивом (це обов’язково перед здачею крові), опиняюся в спеціально обладнаній палаті, де, власне, все і відбувається.

...
Читати далі...
.

 

Анатолій ЗАВАЛЬНЮК: МУЗИКАНТ ІЗ ТАЛАНТОМ ХУДОЖНИКА

На Хмельниччині, де культура центральної України зустрічається із західною, де бере початок Південний Буг; у місці, де квітнуть сади, зростав хлопець Анатолій. З раннього дитинства мав хист до малювання та музики. Мріяв стати художником, але й на музичних інструментах грав краще, ніж будь-хто у селі. Уже тоді десятирічного хлопчика сусіди просили грати у них на весіллі.

...
Читати далі...
.

 

БЕРЕЖІТЬ ЗДОРОВ’Я ЗМОЛОДУ

Здоров’я називають запорукою щасливого життя. Його завжди бажають якнайбільше. Адже сучасній людині воно необхідне більше, ніж колись нашим пращурам. Запитаєте, чому? Усе через забруднене довкілля, в якому живемо, через катастрофу на ЧАЕС, радіацію від якої відчуваємо і дотепер. Список причин великий..

...
Читати далі...
.

 

СТУДЕНСЬКІ БУДНІ «НАШИХ» ІНОЗЕМЦІВ

Не кожному відомо, що у стінах педагогічного університету навчаються іноземні студенти. Нині їх шестеро. Усі вони – представниці прекрасної статі. Освіту здобувають за державним замовленням в інституті іноземних мов та інституту педагогіки, психології та мистецтв.

Аби дізнатися про життя-буття іноземців на наших просторах вирішую взяти інтерв’ю у двох п’ятикурсниць ІП ...
Читати далі...
.

 

Смішні історії не мають терміну придатності

Недаремно кажуть, що до всіх життєвих курйозів потрібно підходити з посмішкою. Адже, згадуючи про них потім – буде привід посміятися. Ми завжди в русі, життя іноді настільки проблемне та серйозне, що без посмішки цього тиску можна й не витримати. Бувають ситуації, в яких без дотепу просто не викрутишся. Це стимулює запасатися новими цікавими жартами та складати їх десь у свою окрему від серйозності скриньку, адже прийде час і вони стануть у нагоді.

...
Читати далі...
.

 

ШІСТЬ РЕЦЕПТІВ ДОВГОЛІТТЯ

Любий читачу, чи бували в тебе моменти, коли ти мріяв про вічне життя? Щоб ніколи не старіти, не хворіти тощо. Якщо так, то ти потрапив до когорти шанувальників БЕЗСМЕРТЯ. Повір, ти не перший і не останній.

Адже, все почалося ще задовго до народження Ісуса Христа. Стародавня Індія – ...
Читати далі...
.

 

(не)ДИТЯЧІ ДІАЛОГИ

Хлопці, це я вам потрібна! кричить п’ятирічна Катруся до двох хлопчаків, які стоять на перехресті та щось виглядають…

Ті, запримітивши її, зриваються з місця, та вже за півхвилини стоять біля дівчинки, яка загадково посміхається та к ...
Читати далі...
.

 

ПРОЛІСКИ В БУКЕТІ

Середа. Зранку зателефонував Костя й домовилися зустрітися увечері в піцерії з колишніми одногрупниками. У нас така традиція: кілька разів на рік збираємося невеличким колом друзів і розмовляємо про життя…

О 18.30 сходимося у визначеному місці, радісно обіймаємося і вмощуємося за крайнім від вікна столиком. Замовляємо хлопцям пиво, дівчатам – сік із червоного апельсина, на всіх – дві великих піци з сиром й папероні, салати зі свіжих овочів…

...
Читати далі...
.

 

ГОТУЄМОСЯ ДО ВЕЛИКОДНЯ

Великдень – світле  родинне свято, яке знаменує Воскресіння Господнє, початок нового життя, весни, оновлення. Його чекають дорослі та діти, старанно  готуються: розписують писанки, випікають Великодні бабки (пасочки), запікають домашні ковбаси… На празниковому столі, за українською традицією, має бути 48 страв – за кількістю днів посту.

...
Читати далі...
.

 

«Експрес «Молодість» на станції «Вдячні читачі»

Героїв народжують вдячні читачі після поетично-прозового злиття   твором.

Не знаю, скільки часу прямував «Експрес «Молодість» подільськими рейками, але він уже прибув на станцію «Вдячні читачі». Зустрічайте людей, які стали його пасажирами цьог ...
Читати далі...
.

 

«Я не померла на Великдень!»

– До Великодня я вже не доживу, клята хвороба прикувала мене до ліжка. Поворухнутися не дає, дихати не дає, слина застрягає кілком у горлі та душить, давить, пече і мучить, висмоктує усі соки, але дідько так і не забирає це старече тіло – все ще не може натішитися моїми муками. Не відчую вже запаху свіжовипеченої пасочки, не побачу веселих різнокольорових писанок, не почую у церкві великоднього дзвону. Не доживу... До Пасхи ще так далеко, – сказала бабця своїй внучці, яка приїхала з ...
Читати далі...
.

 

НЕБО ВІДКРИТЕ ДЛЯ ВСІХ

Красу планерного спорту, як музику, досить важко описати словами. Душевний стан людини, яка летить на крилах планера під самими хмарами без мотора, неможливо порівняти з жодними земними благами. Планер дає відчуття польоту птаха, який вільно почувається у повітряних потоках.  Шум, який створюється тертям повітря до крил вашого небесного корабля, потужною хвилею передається усій людській сутності. Тоді ви відчуваєте крила літального апарату так, ніби власні...

...
Читати далі...
.

 

Місто, де не запалюють вогнів Де зупинилася епоха…

Які дороги занесли мене в Прип’ять? Важко сказати, якась юнацька цікавість чи співчуття, непосидючість чи необачність. Але одне тепер знаю точно Прип’ять змусить вас не лише дивитися, а й бачити інакше, вона вивертає назовні людську душу.

...
Читати далі...
.

 



Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0