П`ятниця ,26.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2011 » Вересень » 13 » «Бібліотеки – це скарбниці всіх багатств людського духу» (Г. Лейбніц)

02:11
«Бібліотеки – це скарбниці всіх багатств людського духу» (Г. Лейбніц)


30 вереснябібліотеки України відзначають професійне свято. Книгозбірня нашого університету – не виняток. І далеко не кожен навчальний заклад може похвалитися такою величезною кількістю та різноманіттям книг.

– Фонд нашої бібліотеки універсальний і нараховує 529 тисяч книг. Ми намагаємося задовольнити потреби всіх користувачів: студентів, викладачів, аспірантів. У нас ви можете знайти матеріали з усіх галузей та на будь-який смак, – розповідає директор Валентина Білоус, яка з травня 2006 року очолила колектив бібліотеки.

В університетській книгозбірні є література 13 іноземними мовами. Крім того, ми маємо фонд цінних книг, який вміщує 14 000 примірників. Найдавніша – «Статут князівства Литовського» за 1811 рік. Користуватися цими книгами можна лише в читальному залі.

– Ми щороку оновлюємо фонд бібліотеки.  Книги купуємо державним та університетським коштом. Та основне джерело комплектування – це подарунки окремих осіб, організацій, видавництв, авторів, студентів та викладачів університету.

Обслуговуванням користувачів робота бібліотекарів не закінчується. Вони постійно організовують різноманітні літературні виставки: «Книги-ювіляри»; «Новинки бібліотеки»; «Нам дарують» та інші.  У вересні було підготовлено тематичні книжкові виставки: «Цитадель мудрості» (Видатні бібліотеки світу) та «Бібліотека ВДПУ – царина культури». Планується  організувати квест (інтелектуально-пошукова гра) «Невідома бібліотека» та провести бесіди для студентів перших курсів з метою ознайомлення з правилами користування бібліотекою. А ще цієї осені відбудеться акція «Прощення гріхів» з метою спонукати читачів-боржників повернути книги.

Безумовно, величезним кроком вперед для нашого університету стало відкриття електронної бібліотеки та створення бази даних електронного каталогу.

– Для задоволення потреб користувачів у нас працює 40 ПК. Щоб комп’ютери не псувалися, робимо технічну перерву від 12-ї до 13-тої години. Розв’язати технічні проблеми та оплатити за послуги Інтернет допомагає керівництво університету. Щодня ми обслуговуємо близько 150 осіб. Для роботи у всесвітній мережі використовуємо браузер Firefox, у якому автоматично заблоковано доступ до заборонених сайтів, – розповідає чергова бібліотеки Олена Тукало. 

Для тих користувачів, які мають власні ноутбуки, у приміщені бібліотеки діє Wi-Fi покриття. Для цього було спеціально оснащено окремий зал зі столиками, стільцями та розетками.

 Студент другого курсу ІІЕП Андрій Майданюк намагається підключитися до Інтернету з ноутбука марки Acer.

– Я дуже радий, що в нас відкрили електронну бібліотеку. Адже тепер можна користуватися Інтернет-послугами безкоштовно. Приємно, що університет піклується про своїх студентів.

Юлія ГОРДІЙЧУК


Категорія: Таїна фаху | Переглядів: 671 | Додав: Admin | Теги: бібліотека | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0