Понеділок ,13.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Квітень » 3 » Богдан Яблонський: «УСІ СТАРТИ ТА ПЕРЕМОГИ НА ОДНОМУ ПОДИХУ»

22:32
Богдан Яблонський: «УСІ СТАРТИ ТА ПЕРЕМОГИ НА ОДНОМУ ПОДИХУ»


Скромний брюнет із карими щирими очима та доброю душею, веселий, іноді трішки кокетливий, зате із залізним характером, спортивною конституцією тіла та незламною силою волі.

Двадцятирічний Богдан Яблонський – студент 4 курсу Інституту фізичного виховання й спорту. Народився в мальовничому селі Івашківці, Шаргородського району. У школі навчався добре, був слухняним й активним.

Ще змалку батьки привчили, що у здоровому тілі – здоровий дух. Тому хлопець захопився футболом. Та в 5-ому класі уподобання змінилися, як тільки записався на туристичний гурток. Саме тут Богдан проявив себе. У старших класах за останні три роки займав призові місця в Чемпіонаті області з пішохідного та гірського туризму. Обрав ІФВіС, бо хоче реалізуватися як спортсмен.

На веслувальний слалом потрапив випадково. Якось підійшов до викладача і заявив, що хоче займатись туризмом, на що отримав відмову через відсутність такої спеціалізації. За рекомендацією звернувся до міського тренера і тільки тоді дізнався, що потрапив на веслування. Юнак захопився цим видом спорту і з кожним днем хотів випробувати себе. А коли відчув істинну насолоду веслування – вже не зміг його покинути.

Сьогодні для хлопця спорт – щоденна, копітка робота, де кожен має віддаватися їй сповна. Богдан Яблонський професійно займається веслувальним слалом уже 4 роки поспіль. Брав участь у Чемпіонатах України, Кубках України, молодіжних іграх. Виступав за СДЮШОР ім. Ю.Рибчинської (збірна команда області). Здобув КМС на Чемпіонаті України серед молоді до 23 років. У командних перегонах зайняв ІІ місце, а на дорослому Чемпіонаті України – ІІІ. Зазвичай, змагання проходять там, де є гірська річка, пороги або ГЕС. Проте, спортсмен стверджує, що в нашій країні є небагато таких місць, де можна проводити подібні змагання.

– Ми боремося за перемогу в Яремчі (Івано-Франківська обл.), Вижниці (Чернівецька обл.), Богуславі (Київська обл.), Первомайську (Миколаївська обл.), селі Сокілці (Вінницька обл.), – розповідає спортсмен.

Богдан зізнається, що впродовж першого року тренувань йому було надзвичайно важко опанувати техніку веслування, а ще складнішим був перший тренувальний збір, який проходив у Карпатах. Саме тоді зрозумів, що це за вид спорту, коли по декілька разів за тренування втрачав рівновагу й падав з човна у крижану воду.

– Перший етап навчання почався із навиків контролювати човен, на що витратив декілька місяців, – ділиться Богдан. – Часто нічого не виходило, та я й не думав здаватися!

У юного весляра тренування проходять щодня, окрім законного вихідного – неділі. А то буває й таке, що по два тренування в день. На що тільки не підеш заради улюбленої справи! Навантаження різне, чергується із поєднанням швидкості, сили та витривалості.

У вільний від тренувань та навчання час хлопець полюбляє слухати музику у стилі «транс», відвідує клуби, зустрічається з друзями, їздить на природу з наметами і насолоджується життям.

­ Чи стану відомим професійним спортсменом – не впевнений. А от щодо продовження спортивної кар’єри, мрію займатися тренерством, щоб передати свої навики та досвід майбутнім вихованцям, бачити в їхніх очах іскри щастя при здобутті чергової перемоги. Цьогоріч планую потрапити на Чемпіонат світу з веслувального слалому, котрий відбудеться в Словенії в липні, щоб гідно представити на ньому Україну, – з гордістю говорить юнак.

Усі старти і перемоги є пам’ятні для нього. Спортсмен каже: «Щоб регулярно перемагати на найважливіших стартах, треба діяти за принципом «через не можу» або «ламати себе через коліно». Якщо ж трапляються поразки, то використовую їх, як урок для наступних змагань!».

P.S: Хто зна, можливо, саме цей весляр впише золотими літерами своє ім’я в історію світового спорту! Справжній спортсмен завжди налаштовує себе на максимальний результат!

Інна ЖМУРКО


Категорія: Обличчя | Переглядів: 571 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0