Понеділок ,29.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Квітень » 03
КРАСА – ЦЕ СВІТЛО В СЕРЦЯХ

Хоч за вікном усе ще вкрито сніжною ковдрою, за щічки пощипує морозець, а руки аж ніяк не хочуть визирати з теплих рукавиць – у душі кожного вже давно розцвітає весна. Ця пора року переповнена неймовірною свіжістю, барвистістю та енергійністю. Можливо, саме тому стало традицією у нашому ВНЗ у перший день весни проводити конкурс «Красуня університету».

Цьогоріч, у конкурсі взяли участь семеро найвродливіших студенток, які представили свої інститути та факультет ...
Читати далі...
.

 

Третьої неділі березня наш університет відвідали почесні гості – Повноважний посол Фінляндії в Україні Ар’я Макконен та Пекка Вісурі – фінський офіцер, професор, політолог, старший науковий співробітник Гельсінського університету.

Зокрема, Пекка Вісурі, який тривалий час захоплюється історією, провів лекцію для студентів-істориків на тему: «Історичні паралелі між Фінляндією та Україною від Полтавської битви до Другої світової війни». На згадку про зустріч, лектор подарував нашій бібліотеці авторський ...
Читати далі...
.

 

З ЗИМИ – НА ВЕСНЯНИЙ БАЛ

Перехід з суворо холодної зими в прекрасну весну – час для казки. Близько 400 вінницьких студентів, серед яких і представники нашого університету, мали змогу потрапити в таку казку 1 березня – саме тоді проходив урочистий Студентський бал у міського голови Вінниці Володимира Гройсмана.

Чарівна атмосфера у комплексі відпочинку «Гостевія» була феєричною: вишуканий інтер’єр, жива музика, «королівські» страви та переповнена зала юнаків і дівчат у вечірніх вбраннях ...
Читати далі...
.

 

НА ВАРТІ МОРАЛЬНОСТІ

«Виховання молоді на принципах християнської моралі» – під такою назвою пройшла 4-та регіональна науково-практична конференція, присвячена 1025-річчю хрещення Русі. Організатором виступив відділ виховної роботи.

Розпочалося засідання виступом голови оргкомітету, проректора з науково-педагогічної роботи, кандидата історичних наук, доцента О.І. Криворучка. З вітальним словом звернувс ...
Читати далі...
.

 

МИ – «ОДРУЖИЛИСЯ»!

 «Владою наданою мені, до півночі 14 лютого, оголошую вас чоловіком та дружиною» - девять разів пролунало в стінах профкому, який в День всіх закоханих перетворився на студентський РАЦС.

...
Читати далі...
.

 

СТУДЕНТЕ, ТИ ЧУВ ПРО «ПОДАТКОВИЙ КРЕДИТ»?

Чому бідні? Ні, не тому, що дурні. Річ у тім, що ми, за висловом Вергілія, не часто поінформовані, обізнані, а відповідно, і неозброєні. Нерідко буває, що ми відчуваємо себе обдуреними чи незаслужено ображеними. Навіть, якщо ви не граєте з шулером у карти, не визнаєте лотереї та не полюбляєте фокусів. Не через криве слово знайомого чи підступний аперкот ворога. Прозаїчніше – через незнання законодавчої бази!

Більшість упевнена, що звичайні люди не можуть самос ...
Читати далі...
.

 

ЗБРОЯ – ПРЕДМЕТ САМОЗАХИСТУ ЧИ ЗНАРЯДДЯ ВБИВСТВА?

Прийнятий у першому читанні законопроект про зброю, який би дозволяв вільний доступ до травматичної зброї в Україні, досі не набув чинності. Тож не один рік точиться запекла дискусія з цього приводу. Як зазначається у документі, «Цей Закон… спрямований на захист життя та здоров’я, прав і свобод громадян, усіх форм власності, охорону громадського порядку і природних ре ...
Читати далі...
.

 

ЧИ ВАЖКО БУТИ ЖІНКОЮ?

Жіноче щастя… У чому воно? Бути домогосподаркою, зробити кар’єру чи…

Ех, як важко бути жінкою! Цю фразу може сказати будь-яка особа прекрасної статі, не важливо, чи це маленька красуня, чи старенька бабуся. І це чиста правда. Хто, як не жінка, керує світом. Не має значення, що більшість президентів – чоловіки. Це просто ми зробили їм приємність і дозволили зайняти наше місце. Жінка – надзвичайно цікава істота. Її можливостей не розгадав жоден науковець світу ...
Читати далі...
.

 

ДАМА ЗА КЕРМОМ АВТО

Існує безліч розмов, суперечок, міфів і думок з приводу поняття «дама за кермом автомобіля». Історично склалося, що водіями в основному були чоловіки, а жінки більше схильні до стресу, ніж чоловіки, тому що природньо вони влаштовані так, що живуть почуттями і в них сильніше розвинений інстинкт самозбереження.

Психологи посилают ...
Читати далі...
.

 

Ірина Холковська: «ЗАВЖДИ ІДУ КРІЗЬ ТЕРНИ ДО ЗІРОК»

Уже не перше інтерв’ю, на яке йду, не знаючи людину в обличчя… Намагаюся уявити майбутню зустріч, пригадуючи те, що відомо про респондента. Хвилююся… Та враз усе розвіялося, як тільки побачила Її. Так, це була саме та зустріч, яку запам’ятаю надовго!

Серед студентської метушні коридором до мене крокувала тендітна жінка із серйозним виразом обличчя. Спершу подумала: «студентка», але журнали та підручники, які вона тримала в руках, п ...
Читати далі...
.

 

ВОНА ВЧИТЬ, ЯК У СВІТІ ЖИТЬ

Спекотний липень. Блакитне небо тане над полями. Маревіє далечінь. Серед полів розкинулося мальовниче село Козинці, що на Липовеччині. У дивовижній гармонійності з розкішною природою тут, серед просторів, мальовничої природи, народилася третя дитина в родині Кравчуків – маленька Галинка. Смагляве личко, чорні брови, рожевуваті щічки і губи, як ягоди калини.

...
Читати далі...
.

 

«FASHION»-ПОЛЮВАННЯ

Бути студентом добре, тільки навчання заважає. Коли живеш справжнім повноцінним студентським життям, прокидаючись зранку, частіше задумуєшся над тим, що поїсти і що одягнути? Тому мова піде про те, який одяг краще обрати, щоб не пасти задніх у студентських «fashion ...
Читати далі...
.

 

Сергій ЛАПШИН: «ДЛЯ ДРУЖИНИ З ЛЮБОВ’Ю!»

Після робочого дня так важливо знати і відчувати, що вдома на тебе чекає кохана людина, яка не тільки допомагає духовно та морально відчути полегшення, забути про щоденну рутину, але й смачно нагодувати зголоднілий за день шлунок. Жінкам, звичайно, легко порадувати чоловіка своїми кулінарними шедеврами.

А що робити чоловікові, який зовсім не вміє готувати? Вихід є – м ...
Читати далі...
.

 

«МЕТАЛІСТ» ПОВЕРНУВ ДЕВІЧА ІЗ «ШАХТАРЯ»

Харківський «Металіст» оголосив про підписання контракту з форвардом донецького «Шахтаря» Марком Девічем. Про це «Проспорту» повідомили у прес-службі клубу.

Зазначимо, що термін контракту не вказано. Раніше повідомляли про угоду на чотири роки. Сума трансферу не оголошується. Девіч гратиме в «Металісті» під номером 33.

...
Читати далі...
.

 

Богдан Яблонський: «УСІ СТАРТИ ТА ПЕРЕМОГИ НА ОДНОМУ ПОДИХУ»

Скромний брюнет із карими щирими очима та доброю душею, веселий, іноді трішки кокетливий, зате із залізним характером, спортивною конституцією тіла та незламною силою волі.

Двадцятирічний Богдан Яблонський – студент 4 курсу Інституту фізичного виховання й спорту. Народився в мальовничому селі Івашківці, Шаргородського району. У школі навчався добре, був слухняним й активним.

...
Читати далі...
.

 

ШЛЯХ ДО П’ЄДЕСТАЛУ ВЗДОВЖ НУЛЬОВОГО МЕРИДІАНУ

Навряд чи хтось стане заперечувати, що сучасне п’ятиборство вимагає від спортсмена (якщо він ставить собі за мету досягти високих результатів) унікального поєднання здібностей, працелюбства і певної самопожертви. Цьогоріч виповнюється 100 років відтоді, як п’ятиборці дебютували на Олімпійських іграх.

Сучасний варіант пентатлону виник у Швеції в XIX ст., і в турнірах брали ...
Читати далі...
.

 

Healthy NEWS

У лютому відбувся зимовий чемпіонат області з плавання. Змагання проходили в Палаці дітей та юнацтва серед студентів 1-5 курсів ІФВіС. На дистанції 200 м брасом серед чоловіків, вкотре підтвердивши звання майстра спорту України, переміг студент 2 курсу Віталій Картовий, та на дистанції 50 м батерфляй – студент 1 курсу Микола Данільцо. Відмінні результати також показали: Ярослав Кріт на дистанції 400 м вільним стилем, Артем Костик на дистанції 5 ...
Читати далі...
.

 

КОЛИ МИ ЙШЛИ УДВОХ З ТОБОЮ

КІШКА

Чорна кішка спокійно сопе

на моїй сорочці.

Мені мало у світі тебе,

...
Читати далі...
.

 

РОМАН МАЙБУТНЬОГО

Буває, прочитаєш книгу, поставиш на полицю і припадає пилом. Але те, що втрапило мені до рук цього разу під такий стереотип не підходить. Це книга, яку після прочитання хочеться брати, іти на вулицю й агітувати, пропагувати, кричати людям, щоб неодмінно прочитали її… Або просто перечитувати особливо влучні цитати, гортати сторінки, вдихаючи запах свіжодруку, думати, боятися…

Йдеться про нову книгу Макса Кідрука «БОТ», ...
Читати далі...
.

 

ВЕСНА В ПРИРОДІ, ВЕСНА В ДУШІ

Одного кришталевого дня вибіжиш надвір і в серці щось йокне… Подумаєш: «Ну от… Весна!». Посміхнешся і спробуєш піймати промінчики, що посилає бліде сонце крізь свинцеві важкі хмари. Усе зрозуміло – березень став господарем.

...
Читати далі...
.

 

РОБОТА – НЕ ВОВК

Ще й як втече! Але в лісі теж можна знайти роботу. Щоправда, не за спеціальністю. Такі вже наші «джунглі» зі своїми законами. Математики, які все життя любили добувати корені, зараз десь корчують пні та висушують болота, а тим, кому подобалося віднімати – працюють колекторами. Сподіваємося, що у такій справі не потрібен досвід роботи.

Ми пофантазували над тим, як можна використати знання з фаху нашим студентам за відс ...
Читати далі...
.

 

ІНОПЛАНЕТНІ СУСІДИ

У кожної людини є сусіди: по-парті у школі, по-квартирі, по-вулиці. Їх ми бачимо щодня та вітаємося. А як щодо сусідів по планетах? Адже такі теж є. Мова йде не про інопланетян, як їх зображують у кінофільмах, а звичайних як ми, людей.

Вони також мають свою планету, на якій є озера, поля, найрізноманітніші квіти, дерева… Можливо, у них теж є тепла золота осінь, білосніжна зима, привітна весна та зелене літечко. Блакитне небо, яким повільно пливуть хмарки… І там, за мільйони кілометрів від нас, хтось лежить на соковитій траві та вигадує різноманітних звірів.

...
Читати далі...
.

 

У ВІННИЦІ ЖИВЕ «КОРОЛЬ ГРАФІТІ»

Графіті – це завжди вражаюче. Подекуди вуличні малюнки дивують професіоналізмом та поєднанням кольорів. А інколи «шедеври» доморощених художників, намальовані лівою ногою в суцільній темряві, змушують посміхнутися.

Один із таких «витворів мистецтва» вже багато років прикрашає вінницьку «Панораму». На бетонній стіні маркером і кривим почерком написане крихітне «King of graffiti». Чи то король графіті виявився таким скр ...
Читати далі...
.

 

Веселий олівець ДАРИНИ МУДРАК

– Ой, Настька, вчора з таким парнєм познайомилась, – брюнетка з модельною зовнішністю і неприродно пухкими губками намагається перекричати стукіт коліс поїзда. – Ах! Ну він гарний такий… і профіль у нього ем, як це там?.. Грєчєский, да? Та який салат, Настька?! Я ж тобі про профіль кажу!.. Ага-ага. А очі такі голубі і прічьоска модна. Да, як в цього з «Сумєрєк». І ващє, він такий ухожений весь…

Бабуся, що сиділа навпроти довго дослухалась до тих п ...
Читати далі...
.

 



Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0