Субота ,18.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2012 » Березень » 22 » ЦАРСЬКА РИБА ВІД КАЛЕНИЧА

01:08
ЦАРСЬКА РИБА ВІД КАЛЕНИЧА


Кулінарія – велике мистецтво. Для одних – це хобі, для інших – професія. Хтось любить проводити години біля плити, створюючи нові кулінарні шедеври. Дехто ж просто насолоджується поїданням смачненького. У будь-якому випадку, ніхто не залишається байдужим до цієї сфери.

Нова рубрика «Кулінарні витрибеньки» допоможе вам розвинути кулінарний талант, аби потішити близьких новими стравами. Своїми рецептами ділитимуться викладачі та працівники нашого університету. Першим, хто погодився розповісти таємниці власної кухні, став Володимир Каленич,старший викладач кафедри журналістики ІФЖ.

Рецепт, який повідав нам Володимир Миколайович, обов’язково припаде кожному до смаку. Тож готуємо фаршировану рибу. Для початку потрібно «зловити коропа» (до 1 кг) на Привокзальному ринку, як це робить наш кулінар. Якщо ви людина зі слабкими нервами –  приготування риби вам точно не під силу. Адже після того, як риба вже спіймана, очищена від луски і вимита, відбувається складна операція – розтин і видалення нутрощів, зябер.

Далі обережно знімаємо шкірку, а це справжня ювелірна робота. Видаляємо кісточки і хребет з м'яса, яке пропускаємо через м’ясорубку разом із попередньо підсмаженими цибулькою, морквинкою та кількома скибочками батону, розмоченими у воді. Отриману масу перемішуємо, додаємо яйце, сіль та перець за смаком. Після чого наповнюємо нею шкірку рибини і зашиваємо нитками (бажано, щоб їхній колір гармоніював з кольором рибки). Коли не вистачає начинки, можна додати фаршу іншої риби. Якщо ж навпаки – наповнити ще й рибну голову.Останнє для тих, хто любить ті частини рибки, які більшість людей, зазвичай, викидають, або у кращому випадку – віддають котику :)

Перед тим, як «запросити» фаршированого коропа у солярій духової шафи, Володимир Миколайович радить змастити його медом, щоб він набув золотавого кольору.

Останній крок – покласти фаршировану рибу на деко, змащене олією, і в духову шафу, розігріту до температури 180º, на 40-45 хвилин.

Сподіваємося, що тепер, знаючи, як правильно готувати царську рибу, ви вразите гостей своєю кулінарною майстерністю.

Рибу готували разом з Оленою КАЛУГІНОЮ

 


Категорія: Різне | Переглядів: 573 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0