Субота ,4.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2012 » Березень » 22
КОРОНОВАНІ КРАСУНІ З ПЕДАГОГІЧНОГО

Конкурс краси «Міс студентство Вінниччини» зібрав у Будинку офіцерів чи не половину студентського загалу нашого міста. Зала просто сяяла від чарівності та вроди, яку випромінювали учасниці, блиску зіркових журі та ведучих.

Своїми запальними танцями гостей розважав колектив Амадора Лопеса «Rumberos», подарував кілька пісень Марк Савін – екс-фабрикант та ведучий конкурсу. Долю дівчат вирішували: боксер В’ячеслав Узєлков ...
Читати далі...
.

 

Із потоку новин

Утретє відбулася регіональна конференція, присвячена питанням духовно-морального виховання молоді. Поважними гостями зібрання стали митрополит Вінницький та Могилів-Подільський Симеон, а також представники духовенства Вінницької та Хмельницької єпархій УПЦ та ГКУ. У вітальному слові владика Симеон підкреслив  значення співпраці педагогів та представників духовенства у процесі виховання молодого покоління. Студенти та викладачі виступили з доповідями на релігійну тематику. Об’єднував усі виступи мотив любові до ближнього.

...
Читати далі...
.

 

АКТОРСЬКІ КРОКИ ЮНОГО «ОРФЕЯ»

Неодноразово казали, що інститут філології й журналістики просто зобов’язаний мати власну театральну студію. А ось те, що вона уже існує, знають лише обрані. Першим гостям пощастило відвідати захід, присвячений прекрасному поетові, королю інтимної лірики Миколі Вінграновському.

Свято відбулося за участю студентського літературно-театрального об’єднання «Орфей» та його ...
Читати далі...
.

 

«ЇЇ ВЕЛИЧНІСТЬ – ЖІНКА»

– під такою назвою пройшло поетичне чаювання студентів третього курсу напряму підготовки «Журналістика» та викладачів.

 Під час творчого вечора, що проходив у кімнаті самопідготовки гуртожитку № 2, усі декламували заздалегідь підготовлені вірші видатних українських, російських поетів та власні твори. Метою такого маленького свята організато ...
Читати далі...
.

 

«СПІВОЧИЙ ГОЛОС УНІВЕРСИТЕТУ» - найфеєричніше шоу за сторічну історію

    Нещодавно відбувся півфінал конкурсу, присвяченого сторіччю альма-матер. Дійство відзначилося якісною підготовкою, чудовими номерами та прекрасними сюрпризами для глядачів.

         Музичні битви тривали два дні. За результатами першого ...
Читати далі...
.

 

СТУДЕНТСЬКІ ПЕРЛИНКИ У МОВНОМУ НАМИСТІ УКРАЇНЦІВ

Мова є духовним скарбом нації. Ця істина доведена віками. Кожне слово яскравіє різнобарв’ям. Є коштовності, в яких закарбувалися і народна мудрість, і щирий гумор, і влучна іронія, розмаїття почуттів та емоцій. Це фразеологічні одиниці (ідіоми, фразеологічні звороти, прислів’я і приказки) – стійкі сполучення слів, цілісні за значенням і складом. Ними багата й наша рідна мова.

Поширені фразеологічні одини ...
Читати далі...
.

 

СТУДЕНТСЬКЕ ВЕСІЛЛЯ: ДЕМО-ВЕРСІЯ

Ще із самого ранку у Валентинів день біля профкому університету зібралося чимало студентів. Усі збуджені, стурбовані. Одні писали заяви на оздоровлення в профілакторії, а інші – до студентського РАЦСу. З кожною хвилиною людей ставало все більше і більше. Після того, як пролунав дзвінок на  пару, напруга почала помітно зростати.

– Скільки можн ...
Читати далі...
.

 

«БЛАКИТНА ПЕРЛИНА» ВІННИЦІ – ГОТЕЛЬ «САВОЙ»

Напевне у кожному місті є старовинна споруда історичного значення, така звична для мешканців, така таємнича, вигляд якої відображає плин часу, таїть у собі цікаву й водночас суперечливу історію. Однією з таких історичних споруд у Вінниці є шестиповерховий готель «Савой».

Чимало цікавого про архітектурну перлину Вінниці усі охочі мали змогу дізнатися на історико-літера ...
Читати далі...
.

 

Василь АВРАМЕНКО: «СЕНС МОГО ЖИТТЯ – СІМ’Я, УЛЮБЛЕНА РОБОТА ТА СПОРТ»

Думаю, ніхто не буде сперечатися, що наші випускники, залишаючи стіни рідного університету, стають висококваліфікованими, компетентними та затребуваними спеціалістами. Є навіть такі, яким щастить повернутися, аби перебувати у стінах рідної альма-матер уже не студентами, а професіоналами викладацького мистецтва. Саме так склалася доля й у випускника інституту фізичного виховання і спорту Василя Авраменка.

...
Читати далі...
.

 

«Самотній бард» ¬ прихований талант

Можливо, хтось із вас у соціальній мережі «Вконтакті» натрапляв на пісні таких музичних виконавців, як «Самотній бард» та «The Lost Fear». Автором цих двох проектів є один хлопець, який уже другий рік навчається за напрямом підготовки «Журналістика» в нашому університеті.

На вигляд нічим непримітний хлопчина зі щирою усмішкою, хорошим почуттям гумору і старенькою «тре ...
Читати далі...
.

 

ЦАРСЬКА РИБА ВІД КАЛЕНИЧА

Кулінарія – велике мистецтво. Для одних – це хобі, для інших – професія. Хтось любить проводити години біля плити, створюючи нові кулінарні шедеври. Дехто ж просто насолоджується поїданням смачненького. У будь-якому випадку, ніхто не залишається байдужим до цієї сфери.

Нова рубрика «Кулінарні витрибеньки» допоможе вам розвинути кулінарний талант, аби потішити близьких ...
Читати далі...
.

 

АТИ-БАТИ ЙШЛИ СОЛДАТИ…

У житті кожного чоловіка нашої держави настає цей, сповнений урочистості та святковості, день. День, коли тримаєш у руках пожовклий клаптик державного зразка паперу, звідки дізнаєшся, що N-нного дня, о N-нній годині тобі «пропонують» прибути до військкомату. Відчуваєш, що невимушене запрошення зобов’язуєтебе, кров з носа, прийти вчасно. Тільки перешкода стихійного характеру ...
Читати далі...
.

 

Вище голови не стрибнеш! Хто таке сказав?

Джампери – чоботи-скороходи, які з казки втілилися у реальність завдяки австрійцю Александру Боку. Він у недалекому 2004 р. запатентував «стрибучий» тренажер, цим самим започаткувавши новий вид спорту й відпочинку, який відтоді носить ім'я свого батька, – бокінг. Ось така зав’язка казочки, що потроху набирає розмаху бувальщини.

Був у неї ще й пролог: у 1954 році профе ...
Читати далі...
.

 

ПРОТИОТРУТА ВІД КОХАННЯ

Коли людина закохується, вона починає жити поза межами реального. Даруйте за пафос та надмірний романтизм, проте і тут впадає в око другий бік цієї любовної медалі. Поки вас накрило дурманною вуаллю, займуся приготуванням протиотрути.

Для початку потрібно виявити «хворого» та визначити ступінь тяжкості недуги. Отож, вдивляємося в обличчя перехожих та починаємо «полювання». Бачите цей задурманено-мрійливи ...
Читати далі...
.

 

МІСЬКІ РУБІКОНИ

А ви любите весну? Цей філософсько-ліричний час, коли світ навколо трохи змінюється? Відірвіться від монітора і погляньте у скляний віндоус. Примітка: скляний віндоус знаходиться на стіні. Стіна цегляна, а не «ВКонтакті».

…А там, за будинком, огорнуті свіжим повітрям, радіють «бомжі» ...
Читати далі...
.

 

НАРОДНИЙ БРЕНД – КОХАННЯ

Тема, що в усіх на устах. Не зрозумієш, що модніше – сопливо-рожево виявляти нещирі й занехаяні свої «почуття», чи закочувати очі у притворних судомах й кричати, що усі закохані – хворі (на що вони хворі, на хворобу Паркінсона, чи африканську лихоманку?).

От тільки й циніки теж піддані зараженню, і вірус бродить у їхніх венах. Бо й вони десь у глибині душі (чи, може, п’ятки), мріють про велике, чисте, св ...
Читати далі...
.

 

ЙОГО ЗРАДЛИВО-НЕЗАЙМАНА ВЕСНА

Вона – Весна… Незаймано-прекрасна… Ще ніким не цілована, не голублена, не обіймана… Така довірлива і наївна на перший погляд. Вона чарує, дивує, манить і заворожує. Хмелить, п’янить, дурманить і змушує адреналін у крові втричі швидше рухатися. Така неймовірна, хоча й очевидна, недоторкана, хоча вже давно не цнотлива, несказанна, проте мовлена-перемовлена далеко уже й не сотні разів великими митцями поетичного хисту.

Ти думаєш, вона справжня і незрадлива? Помиляєш ...
Читати далі...
.

 

«СЕРДЕЧНА» ПОДОРОЖ

 Впало додолу Серце... Закотилося під старий скрипучий диван і сидить там із учорашнього дня. Принишкло налякане. Довкола метушаться люди, бігають у пошуках пропажі, гукають: «Агов, Серце-е-е!» Родичі, друзі, лікарі... Доброзичливці і не зовсім, або просто випадкові вуличні роззявляки.

Звідусіль сипляться безглузді запитання: Коли? Де? Як? Ажі ...
Читати далі...
.

 

«КОЛИ ТИ ПОРУЧ»… ЗІ СНІДОМ

Книгарня кликала мене обрати нову здобич для прочитання. Мій мозок був настільки перенавантажений сесійними проблемами, затяжним відпочинком на непередбачуваному карантині, що вкрай треба було понишпорити на полицях книжкового магазину в пошуках свіжо-пахучих, щойно з друкарень, новеньких примірників.

Книга, яка потрапила до рук першою, стала для м ...
Читати далі...
.

 

ПОБАЧИТИ ШРІ-ЛАНКУ… і забути Правила дорожнього руху

Узимку завжди мрієш про тепле сонечко, незабутні подорожі та інші цікаві пригоди. Якщо останні на свою голову можна знайти взимку й у Вінниці, то для зустрічі з теплом зовсім необов’язково чекати літа. Варто покидати в рюкзак речі та хутчіш дременути на інший кінець світу, туди, де навіть не здогадуються, що таке «батарея».

У той час, коли численне студентське товарис ...
Читати далі...
.

 

«ТИПИЧНУЮ ВИННИЦУ» зрозуміє лише справжній вінничанин!

Популярність блогів та соціальних мереж неухильно зростає, а приголомшливий ріст їх аудиторії нагадує геометричну прогресію. Зараз відвідування таких ресурсів навіть вища, ніж у поштових сервісів.

Першу цеглину у фундаменті нового напрямку веб-сервісів заклав американський сайт «Classmates.com», який відкрився ще в 1995 році, пропонуючи відшукати своїх однокласників та старих друзів. Через десять років шалений успіх «MySpace» призвів до швидкого зростання мереж та збі ...
Читати далі...
.

 



Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0