П`ятниця ,17.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2011 » Грудень » 12 » «ЦЕ ПРЕКРАСНЕ ЖИТТЯ»… НА РІЗДВО

03:46
«ЦЕ ПРЕКРАСНЕ ЖИТТЯ»… НА РІЗДВО


Новорічно-різдвяні свята вже на порозі, тож незважаючи на сесію, скрізь панує піднесений настрій. Окрім питання, де і як святкувати, постає ще одне: що можна подивитися по телевізору? Одним із фільмів, вартим перегляду є стрічка «Це прекрасне життя» («It’s a Wonderful Life») режисера Френка Капри.

  По-перше, вже дещо набридли стандартні новорічні фільми на зразок  «Один вдома» та «Іронія долі…», тому вибір впав на щось неординарне. «Це прекрасне життя» – кінострічка маловідома в Україні, хоч у США – це аналог вже згадуваної радянської «Іронії долі…». Із 1970-х його регулярно показують на провідних телеканалах у Святвечір.

  По-друге, фільм знятий у 1946 році і є екранізацією твору Філіпа Стерна. Нехай вас не лякає ця дата – існує кольорова версія фільму, а сам сюжет і постановка є кращими від багатьох сучасних стрічок подібного жанру.

  Сюжет фільму побудований на долі головного героя Джорджа Бейлі, власника кредитної компанії, чесного порядного сім’янина, який своєю діяльністю допомагає людям, навіть у збиток собі. Але через обставини опиняється у такому скрутному становищі, що вирішує покінчити життя самогубством. На небі вирішують допомогти йому і посилають на підмогу Кларенса – ангела другого класу, який ще не заробив собі крила. Якщо ангелу-охоронцю вдасться врятувати Джорджа, він отримає крила. Але часу залишається мало і Кларенс вирішує показати головному герою світ, де Джорджа Бейлі не існує.

  Гра акторів Джеймса Сюарта (Джорж Бейлі), Генрі Треверса (Кларенс) та усіх інших на досить високому рівні. Хочу зауважити, що особливо мені сподобалася Донна Рід у ролі Мері Хатч – дружини героя. Вона змогла донести, хоча й ідеалізований, але важливий образ вірної дружини-друга. В сучасному кіно майже не зустрічається такого типу жінки, його замінено гламурними вульгарними дівчатами легкої поведінки.

  Режисер Френк Капра створив різдвяну казку, яка має глибокий підтекст. У ній говориться про те, що життя прекрасне, і потрібно цінувати кожну мить. Хоч казка багато в чому по-дитячому наївна, саме такої невимушеності й позитиву не вистачає у буденному житті. Тож, якщо зміг переконати вас подивитися цей фільм, бажаю приємного перегляду!

  Цікаві факти про фільм:                                        

У 2004 році канал BBC обирав найкращі фільми, які не отримали «Оскара». Фільм «Це прекрасне життя» потрапив на друге місце.

За версією Американського інституту кіномистецтва (серед американських фільмів) «Це прекрасне життя» займає:

 а) 1998 рік 11-е місце в списку великих фільмів.

б) 2002 рік 8-е місце списку великих фільмів про кохання.

в) 2003 рік Джордж Бейлі на 9-му місці в списку позитивних героїв; Генрі Поттер на 6-му місці в списку лиходіїв.

г) 2006 рік 1-е місце в списку найбільш натхненних фільмів (маються на увазі фільми, які надихають жити, боротися і вірити у  людей).

д) 2008 рік 3-е місце в списку найбільших фентезі-фільмів.

Артем ПАРИДУХА


Категорія: Різне | Переглядів: 567 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0