Середа ,15.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2011 » Грудень » 12
ОЛЕГ БУЗОВСЬКИЙ – ЛИЦАР СУЧАСНОСТІ

         Випускник 2011 р. інституту фізичного виховання і спорту, майстер спорту з бойового самбо, кандидат у майстри спорту з дзюдо та акробатики, володар «золотого» серця, тренер, який залишає частинку себе у своїх вихованцях. Він – Олег Бузовський. Не шкодує сил, наснаги, навчає не тільки боротись, а й гартувати найкращі людські якості: порядність, доброту, щирість, приділяє увагу й інтелектуальному розвитку дітей.

         Усе почалося в десять років, коли тітка завела на акробатичні курси. Далі – сім років наполегливої праці та щоденного самовдосконалення.

...
Читати далі...
.

 

ДІВЧИНА, ЯКА МІЦНО ТРИМАЄ… ГВИНТІВКУ

Правду кажуть, що талановита людина – талановита в усьому. На перший погляд здається, як можна поєднати такі дві різні справи: музику та стрільбу? Легко, вправно й професійно це робить другокурсниця інституту педагогіки, психології та мистецтв Ірина Васильська.

Дівчина народилася у сім’ї музикантів, з двох ...
Читати далі...
.

 

МУЗА ПРИЙШЛА ВОСЕНИ

У наш час, коли життя набирає швидкості центрифуги: вічного поспіху, безкінечної метушні та куйовдить мозок на повну, іноді хочеться відпочити, відійти від сірої буденності та розслабитися.

Одними із кращих «ліків для душі» є рукоділля, особливо – вишивання. Щодня йдучи біля чергової гуртожитку помітила, що ця жінка завжди вправно чаклує голкою на полотні. Цікаво, що ж за містерія відбувається? Напросилася на спілкування з майстринею.

...
Читати далі...
.

 

ЯКЩО ЗІРКИ ЗАПАЛЮЮТЬ, значить – це комусь потрібно!

Кажуть, що були часи, коли душа просилася у небо. Тоді бажання співпадали з можливостями, мрії – з реальністю, а любов – з вірою та надією. Минають роки, змінюються покоління, а разом з цим змінюються й запити. На щастя, незмінною залишається любов – любов до музики!

У випадку з нашим героєм – це величезний потяг до РЕП-культури. Значить так: відкриваємо в Інтернеті Вікіпедію й ознайомлюємося: «RAP – ритмічний речитатив, зазвичай читається під музику з важким бітом. Це один ...
Читати далі...
.

 

ЇДУ, ЇДУ КАЛИТУ КУСАТИ, чи не буде писар по зубах писати?

13 грудня Православна церква відзначає День святого Андрія Первозванного. Проте обряди й традиції святкування сягають дохристиянських часів. Це той вечір, коли магія «витає у повітрі».  Звісно, дівчата не можуть не скористатися можливістю поворожити на своїх суджених. Хлопці ж, у свою чергу, мають повне право витворяти різні витівки, без страху «отримати на горіхи».

...
Читати далі...
.

 

«ЦЕ ПРЕКРАСНЕ ЖИТТЯ»… НА РІЗДВО

Новорічно-різдвяні свята вже на порозі, тож незважаючи на сесію, скрізь панує піднесений настрій. Окрім питання, де і як святкувати, постає ще одне: що можна подивитися по телевізору? Одним із фільмів, вартим перегляду є стрічка «Це прекрасне життя» («It’s a Wonderful Life») режисера Френка Капри.

  По-перше, вже дещо набридли стандартні новорічні фільми на зразок ...
Читати далі...
.

 

ВІН ПОДАРУВАВ ЇЙ ДРУГЕ ЖИТТЯ У НОВОРІЧНУ НІЧ

Наближається свято, якого чекають всі. Напевне немає в світі такої людини, яка б не любила Новий рік! Вважається, що передноворічна ніч чарівна та казкова. У хаті пахне зеленою хвоєю і мандаринами, світяться щастям маленькі вогники! Хіба ж це не диво?

Навіть дорослі починають вірити у чудеса! Чомусь свято Нового року зараз асоціюється з червоним поїздом, на якому красується бренд «Coca-Cola»! «Свято наближається…» – почувши ці слова, у душах багатьох людей формується атмосф ...
Читати далі...
.

 

КОХАННЯ ONLINE ІЗ ЗАПАХОМ ЯЛИНИ

Життя –  річ не проста, та деколи зовсім незрозуміла. Щодня можуть трапитися події, які неможливо передбачити, або хоча б зупинити. Юнацький вік багатий на подібні ситуації, які перевертають твоє життя  з ніг на голову. У 90  випадків причиною цього є перше кохання.

Промінь с ...
Читати далі...
.

 

ІРОНІЯ ДОЛІ або Веселі іспити в ДАІ

Зараз без автомобіля ні туди і ні сюди. От і я вирішив здати на права. Пішов, як усі нормальні люди в автошколу вчитись, аж доки не наштовхнувся на один доволі цікавий факт, про який розповім далі. Під час підготовки до теоретичної частини екзамену, перше, що нам порадили викладачі: при розв’язуванні білетів  – повністю вимкнути логіку. Ми, звісно, поставилися до цього з іронією, але потім зрозуміли, чому вони так сказали…

< ...
Читати далі...
.

 

Крізь три четверті століття

У концертній залі «Плеяда» святкував свій 75-річний ювілей один із найколоритніших письменників сучасності Микола Рябий. Ведучим вечора був письменник та народний депутат України Володимир Яворівський, який  уже давно є другом ювіляра.

Привітати літератора прийшли: заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова, заступник голови облради Юрій Медведєв та представники ОО Спілки письменників України на ч ...
Читати далі...
.

 

АЛЬМАНАХ ПРОЖИТИХ ЛІТ

В обласній науковій бібліотеці ім. К. Тімірязєва відбулась презентація книги відомого подільського письменника Михайла Каменюка «Анкета для Господа Бога». Назва видання досить незвична, глибока, означає каяття перед Всевишнім за підлість, брехню та лицемірство. Рано чи пізно всі ми будемо відповідати за свої вчинки, отож кожному знадобиться подібна анкета.

Для Михайла Феодосійовича книга є альманахом п ...
Читати далі...
.

 

ДІДА МОРОЗА НЕ ІСНУЄ, або ЯК ДІТИ ДОРОСЛІШАЮТЬ

Не казатиму, що ніколи не вірила в існування Діда Мороза. Як у всіх дітей, такий період у мене був. Мої батьки, знову ж таки, як і всі, намагалися тримати правду про нього при собі, нагадуючи щороку напередодні свята про написання листа Діду Морозу.

...
Читати далі...
.

 

ДИТИНСТВА ДИВОВИЖНА КАЗКА

Дитинство… золоте і пухнасте, як перші сніжинки, що падають з неба. Час, коли безпросвітно віриш у казку, чарівну фею та доброго ельфа. Коли чекаєш Нового року, як дива. З упевненістю шукаєш у Новорічну ніч під ялинкою подарунка і справді віриш у те, що його приніс Дід Мороз. Загадуєш бажання під бій годинника, а вони неодмінно збуваються, бо ж і бажання твої щирі та наївні.

До шкільного вогника у школі готуєшся як зараз до сесії. Вчиш репліки Лисички-Сестрички чи Во ...
Читати далі...
.

 

СИВОБОРОДИЙ ДІДУСЬ-ЧАРІВНИК… МОЯ МАМА

У дитинстві обожнювала писати листи Діду Морозу! Перераховувала список «життєво необхідних» подарунків, розмальовувала олівцями, обклеювала яскравим «дощиком», посипала блискітками, і навіть бризкала таємно позиченими у мами парфумами. Клала до конверта і, за мудрою порадою батьків, ставила на підвіконня. А вранці, що дивина, – листи зникали…

Потім під ялинкою завжди знаходилися омріяні книги й плюшеві собаки. Звісно, моя віра в дідуся у червоному кожушку та на саня ...
Читати далі...
.

 

НА МІСЦІ «ДОЩИКА» – ПЛІВКА З КАСЕТИ

Ще з дитинства Новий рік для мене асоціювався з яскравими помаранчевими мандаринами та запашною ялинкою. Подарунки не були такими важливими. Я завжди сиділа біля вікна та чекала, коли до нас додому прийдуть рідні й ми будемо святкувати разом.

Та найбільше пам’ятаю, як з подругою прикрашала ялинку. Це для нас був цілий ритуал. Заздалегідь  вибирали найкращі іграшки і розміщували їх на колючих гілочках. Під ялинкою у нас жили ляльки, які теж про ...
Читати далі...
.

 

КУКАРАЧІ, ПАВУКИ І ПІОНЕРИ З ОСТРОВА СВОБОДИ

Чи багатьом із моїх ровесників доводилося бачити соціалізм у реальності? Ні? Запитаю інакше: чи багатьом пощастило побувати на Кубі – Батьківщині Фіделя Кастро, кубинських сигар та коктейлю «Мохіто»? Ігор ЦИГВІНЦЕВ, студент природничо-географічного факультету розповів «Студентській території» про повітря, просякнуте духом свободи і революції. Він дихав ним на острові два незабутніх роки свого життя:

...
Читати далі...
.

 

У СОБАЧИХ ОЧАХ – ДОБРОТА І БЕЗЧЕСТЯ ЛЮДСЬКЕ

Якщо Ви живете у Вінниці, то просто не можете не знати про притулок для собак «Планета». Там проживають близько двох сотень песиків, врятованих від смерті, хвороб, голоду і холоду вулиць. Більшість тварин «не розчарувалися» в людях, навпаки – радіють бути поряд з ними.

Як на мене, у притулку можна влаштовувати справжні курси собако-терапії: стільки тепла й любові дарують браття наші менші. У закладі працюють справді віддані люди, адже доглядати двохсот «вухато-хвостатих», я ...
Читати далі...
.

 



Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0