Неділя ,12.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Квітень » 3 » ДАМА ЗА КЕРМОМ АВТО

22:44
ДАМА ЗА КЕРМОМ АВТО


Існує безліч розмов, суперечок, міфів і думок з приводу поняття «дама за кермом автомобіля». Історично склалося, що водіями в основному були чоловіки, а жінки більше схильні до стресу, ніж чоловіки, тому що природньо вони влаштовані так, що живуть почуттями і в них сильніше розвинений інстинкт самозбереження.

Психологи посилаються до історичного коріння цих властивостей. Чоловіки були мисливцями і здобувачами, їм доводилося боротися, конкурувати, уникати небезпеки, йти на ризик. А жінки – берегині вогнища – повинні були оберігати себе і потомство, саме тому на будь-яку небезпеку вони реагують бурхливо, намагаючись швидше сховатися, втекти, ніж спробувати їй запобігти. Вже давно помічено і з’ясовано, що майже всі жінки прагнуть їздити за правилами, тихо й акуратно, що є першою запорукою успіху при русі на автомобілі. Вони практично ніколи не намагаються «показати себе» і довести щось оточуючим: обігнати, підрізати, зробити ефектний маневр, стартувати раніше від усіх.

Неодноразово польські експерти робили соціологічні дослідження для жіночого сайту figa.pl серед чоловіків. Завдяки цьому було з’ясовано, що майже кожен третій чоловік боїться жінки за кермом, а слова: «Коханий, можна я поведу?» викликають сильну розгубленість і страх. Чоловіки бояться дати партнерці кермо автомобіля. Звідки така недовіра до жінок?

Частим синдромом у чоловіків на пасажирському сидінні є натискання на педаль гальма, якого не існує. Оскільки багато з них вважають, що жінки гальмують занадто повільно. Чому це відбувається? Чоловіки стверджують, що їхні побоювання не випливають нізвідки. Один із десяти респондентів сказав, що він був змушений взяти рульове колесо від своєї партнерки, бо ситуація загрожувала аварією. Більшість чоловіків вважають, що вони водять краще, ніж жінки. Вони думають, що можуть краще сконцентруватися, швидше реагувати на ситуацію на дорозі. Один із п’яти навіть зізнався, що коли його жінка вела автомобіль, він ні разу не міг повністю розслабитися. Також чоловіки скаржилися, що їх партнерки мають погані навички водіння або вони взагалі відсутні. Найбільше турбує чоловіків, що жінки під час водіння захоплені спогляданням місцевості та інших учасників руху. Деякі чоловіки також сказали, що жінки під’їжджають занадто близько до інших автомобілів.

Сьогодні рідко, але можна побачити жінку навіть за кермом таксі чи невеликої вантажівки. У світі професійного автоспорту також з’являлися представниці прекрасної статі, та у Формулу-1 їх поки не пускають. Значить, у деяких жінок виходить все-таки гарно водити автомобіль, але, як на мене, це радше винятки з правил, ніж закономірність. Дійсно, дивлячись, як водить більшість мені знайомих дівчат і жінок, навіть на автоматичній коробці, стає доволі страшно.

Думаю, скільки суперечок не було б, а кожен залишиться при своїй думці. І лише те, що буде відбуватися на наших дорогах зі збільшенням авто-леді на них, стане показником, хто мав рацію.

Ярослав НАСКРИПНЯК


Категорія: Позиція | Переглядів: 610 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0