Вівторок ,14.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Жовтень » 25 » ДЕНЬ ЗА ДНЕМ

21:27
ДЕНЬ ЗА ДНЕМ


Випускниця інституту педагогіки, психології та мистецтв Ольга Стороженко здобула титул «Віце-Міс» на Всеукраїнському конкурсі краси «Міс Донбас OPEN 2013», який проходив у Донецьку.

Ольга Стороженко вже має досвід участі в мінімум 5 престижних конкурсах – торік вона стала «Міс студентство», а потім перемогла на «Перлині Чорного моря».

Цьогоріч вирішила підкорити ще одну вершину. Дівчина розповіла, що цей конкурс краси вважається одним із найпрестижніших в Україні і потрапити на нього мріють тисячі красунь. Журі на кастингу обрало 18 кращих.

Власкор

****

Наприкінці вересня випускниця нашого університету Юлія Гук презентувала студентам напряму підготовки «Журналістика» свою дебютну книгу під назвою «Німа».

За жанром це соціально-психологічний роман. Головною героїнею є художниця з незвичним іменем Тасіта, що в перекладі й означає «німа». Муки творчості, не сприйняття суспільством, відсутність зв’язків – все це заважає дівчині досягти бажаних вершин. Та в її житті з’являється людина, яка здатна своїм прикладом надихати й змінювати світ на краще.

Книгу Юлія видала за власні кошти – щомісяця відкладала частину зарплатні. Сьогодні є лише 500 примірників, але в найближчому майбутньому авторка планує видати ще стільки ж.

– Я хочу створити новий світ, у якому було б багато волі і безліч особливих людей, – каже юна письменниця. – Підштовхнути зневірених до своєї мрії. Не боятися бути собою і не соромитися своїх відмінних смаків і поглядів. Творити і мріяти про велике. І не зупинятись.

Сподіваємося, що мрії Юлії стануть реальністю.

Дарина МУДРАК

****

Щороку на початку осені велика студентська родина святкує день народження славетного земляка, непересічного художника слова, Великого Сонцепоклонника – Михайла Коцюбинського. Цьогоріч відзначили 149 річницю.

Атмосфера свята панувала скрізь – сприятливі погодні умови, щирі посмішки вдячних наступників талановитого подолянина. Усі присутні мали змогу вклонитися у глибокій пошані пам’яті Михайла Михайловича і покласти найкрасивіші квіти Вінниччини до його погруддя.

До слова були запрошені викладачі інституту філології й журналістики Оксана Пойда та Віталій Борецький. Вони розповіли про довершений і самобутній талант письменника, про творчі стежки Сонцепоклонника, про його стійкий зв’язок із народом, природою, прочитали ліричні посвяти землякові.

Творчість Коцюбинського служить художнім прикладом уже не одному поколінню українських літераторів, тож ведучі дійства побажали юним майстрам слова нашого ВНЗ створення нових і нових шедеврів. Наприкінці урочистості прозвучала пісня у виконанні Аліни Григурко про те, як добре і затишно живеться у батьківському домі.

Юлія ГЕТЬ

****

На початку жовтня у всіх ВНЗ Вінниччини відбулись вибори до Студентського Парламенту – консультативно-дорадчого органу при голові Вінницької обласної державної адміністрації та обласній раді.

За результатами відкритого студентського голосування депутатами ІІІ скликання СПВ стали: Катерина Жалюк (ПГФ), Анастасія Гиренко (ПГФ), Марія Соколовська (ПГФ), Роман Шевченко (ІІМ), Дмитро Любуня (ІІЕП).

На І сесії було обрано голову СПВ та президію. Новим очільником став Роман Молдован, студент Вінницького торговельно-економічного інституту. 12 жовтня у приміщенні Вінницької ОДА депутати СПВ обрали голову кожного комітету. Головою комітету з культурно-масової роботи стала представниця нашого університету Катерина Жалюк.

Дарина МУДРАК

 

Спортивний щоденник

Осінь розпочалася для спортсменів змаганнями з футболу. На початку вересня пройшов IV тур першості Вінницької області. Зустрілися такі команди: ФК «Факем» (смт. Липовець) та «СДЮШОР» (м. Вінниця). Кожна з них сподівалася на перемогу, але господарі все ж таки взяли гору над гостями та здобули перемогу з рахунком 2:0. За команду «Факем» грав студент ВДПУ ІФВіС Валентин Хлівний (ОКР «спеціаліст»), який під час напруженої гри заробив штрафний удар. Реалізувавши його, відкрив рахунок у матчі.

****

У місті Гнівань всередині вересня відбулася гра першої ліги першості Вінницької області з футболу. Змагалися ФК «Будівельний» (Гнівань) та ФК «Бершадь». Гості перемогли з рахунком 0:1. Результативною передачею відзначився студент нашого університету ІФВіС Роман Гаврильченко (ОКР «спеціаліст») – гравець ФК «Бершадь».

****

Наприкінці вересня відбувся черговий VII тур Відкритого чемпіонату Вінницького району з футболу. Зустрілися такі команди: ФК «Тростянець» та ФК «Олімпік». Гра була напруженою, але господарі впевнено здобули перемогу з рахунком 3:0. У змаганнях брав участь студент ІФВіС Назар Олійник (ОКР «спеціаліст»).

Інна ЖМУРКО


Категорія: Із потоку новин | Переглядів: 537 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0