Четвер ,16.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2011 » Жовтень » 4 » День здоров'я або особливості студентського туризму

02:57
День здоров'я або особливості студентського туризму


Вересень – місяць, коли ще яскраво світить сонце, теплий вітер огортає будинки, а дерева щедро заливають зеленим світлом вулиці. Подібна погода не дуже стимулює до навчання, штовхаючи до відпочинку на свіжому повітрі!

Цим щороку і займається наш природничо-географічний факультет, забираючи своїх студентів із задушливих аудиторій на свіже повітря. Щороку у вересні географи визначаються з днем та дружним колективом ідуть поринають у «День здоров'я». Функцій у даного заходу декілька: випробувати на практиці туристичні навички студентів, дати можливість першокурсникам дізнатись одне про одного більше в неформальній обстановці, більше здружити старші курси, та найголовніше – зробити багато веселих фотографій.

– Ця традиція започаткована вже давно. Ще, коли я була студенткою, ми їздили на День здоров'я, – розповідає Лариса Павлівна, викладач географії. – В Сабарів ми їздимо вже 15 років. Раніше прибували на катері, а тепер кожен добирається своїм ходом. В програмі близько восьми конкурсів, серед яких стрільба, розкладання вогнища, орієнтація за компасом, конкурс пісень і т.ін.

Кожен із вищезгаданих конкурсів розвиває певну групу навичок відповідно до дисципліни, що вивчається. Так наочним прикладом є конкурс орієнтування на місцевості за компасом. Оскільки юні географи вивчають таку дисципліну, як туризм, мають змогу все опрацьоване на парах, втілити практично в «День Здоров’я». Керувала процесом проведенням конкурсів заступник декана з виховної роботи Дабіжук Тетяна Михайлівна. Приємно вражає спорідненість, або навіть рідність між самими викладачами і безперечно між викладачами та студентами.

Кожна група є окремою командою, яка має свою форму, назву та девіз. Також студенти мають заспівати пісню на природоохоронну чи туристичну тематику. Були серед них «Неоніки», «Хіміки» та інші географи-ентузіасти. Група 2Б(екологи) назвали свою команду «КЕП» – команда екологів природоохоронців. Другокурсники не лише брали активну участь у конкурсах, а й готували справжні туристичні обіди на природі, ділилися фірмовими рецептами приготування картоплі на вогнищі, сала, шашлику та інших смачних страв. Танцювали, співали під гітарний акомпанемент, розбавивши всю цю ігрову палітру психологічною грою «Мафія».

Викладачам, які пропрацювали 25 років на факультеті, вручаються спеціальні футболки, – каже декан природничо-географічного факультету Леонід Ілліч Стефанков. – Та цього року ми вирішили зробити виняток і подарувати таку футболку старості групи-переможця.

Крім Дня здоров'я, на факультеті щорічно проводять новорічний бал-маскарад, екологічну акцію (в Сабарові).

Тож бажаємо факультету нових традицій, не менш колоритних, жвавих і насичених емоціями.

Анна САВЧИНСЬКА,
Юлія ШЕМЕТ,
Анна КАТРАГА


Категорія: Різне | Переглядів: 587 | Додав: Admin | Теги: геофак | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0