Четвер ,16.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2011 » Жовтень » 04
Ольга КОЛЯСТРУК: «ТРЕБА ЛЮБИТИ ТЕ, ЩО РОБИШ, І ЙТИ ВПЕРЕД КРОК ЗА КРОКОМ»

Усі люди неординарні та неповторні. У кожному є щось особливе, індивідуальне – та родзинка, яка привертає увагу. Небагатьом відомо, чим живе викладач після виконання свого аудиторного навантаження, які в нього захоплення та вподобання. Таємну завісу розкриває доктор історичних наук, завідувач кафедри етнології та спеціальних історичних дисциплін, гарний фахівець та привітна жінка Ольга Коляструк.

У педун ...
Читати далі...
.

 

Душа повінчана зі скрипкою

Ця дівчина немов народилася не на нашій планеті. В її очах є щось таємниче та незвичайне, що змушує затамувати подих. Коли ж вона починає грати на скрипці – сповільнюється серцебиття і душа наповнюється ніжністю... Вона – студентка групи 1-В інституту історії, етнології і права Олена Ханагян.

...
Читати далі...
.

 

Життя у метрах, або Таємниці по той бік екрану

Короткометражне кіно – чимала, але майже невідома широкому загалу глядачів сфера кінематографії. Студентам нашого університету пощастило відкрити для себе нову площину цього мистецтва під час презентації фільму «Сніг» режисера та журналістки Таісії Олійник.

На початковому етапі розвитку увесь кінематограф був короткометражним. Перший показ фільмів на широкому екрані, ...
Читати далі...
.

 

ЯКЩО НЕ МОЖЕТЕ ПОДАРУВАТИ ЖІНЦІ ЩАСТЯ, навіщо заважаєте знайти його без вас?

Ніколи не розуміла тих чоловіків, які після розірвання стосунків, не відпускають своїх колишніх та усіляко заважають їм розпочати нове життя, постійно нагадують про себе та дошкуляють пропозиціями, на кшталт: «давай знову будемо разом», «я став іншим, дай мені ще один шанс», «ми кохаємо одне одного, тому ти повинна повернутися». Ситуація катастрофічна, якщо чоловік, який клянеться, що жити без вас не може, одружений, та ще й не з вами…

...
Читати далі...
.

 

Освіта без режиму: міф чи реальність?

Скільки разів мені доводилося чути нарікання на нашу систему освіти; не раз і я обмовлялася про це грішним словом. Більшість української молоді з нетерпінням прагне змін. Але вони відбудуться нескоро, особливо, якщо навчальні заклади і далі готуватимуть «спеціалістів» за фабрично-конвеєрною системою.

З дитинства ми звикаємо сидіти в школі від дзвінка до дзвінка, давати стандартні відповіді ...
Читати далі...
.

 

Мій ранок

 В такі ранки хочеться прокидатися. І, зрозумівши межу між сном і реальністю, впіймавши за тендітні крила останні дивні сни, дивитися в стелю спокійним і, ніби бездиханним, поглядом і … просто жити.

Обійми любої ковдри вкотре доводять, що вдома найкраще, у своїй улюбленій кі ...
Читати далі...
.

 

GOOGLE знає все

Іноді цікаво просто зайти в пошукову систему, просто ввести те чи інше слово й подивитись як його трактують інші. І, що цікаво, після кожного запиту виходить різна кількість результатів. Здавалося б звичайні числа, але насправді – це наші інтереси, наше життя і наш менталітет. Тож почнемо гратись.

Уводимо слово «відданість» – тобто певна форма відповідальності перед виконанням своїх обов’язків. Бачимо результат: 1 830 000 (0,07 сек.). Далі переходимо до ...
Читати далі...
.

 

Принцип

 «Мені сказали, що світ прекрасний» – сказав сліпий. «Мабуть» – відповів зрячий. Адже сонце сходить тільки для сліпих, щоб хоч трішки прояснити туман перед очима, а туман лягає на землю, щоб зрячий трішечки осліп. Ліси горять, щоб закрити сонце димом, яке їх же й спалило, але при цьому ліс так потребує сонця.

Цунамі в океані це не покарання природи – це форс-мажор, але він потрібний; хтось же має брати м ...
Читати далі...
.

 

Мрії збуваються

Майже у самому центрі парку вже багато років стояв старий фонтан. Час від часу підходили люди, загадували бажання і кидали у нього монетку. Вона ледь чутно опускалася на дно і губилася в безлічі інших монет, в безлічі інших бажань. А фонтан все стояв…Часом дув теплий вітер і хвилював воду всередині фонтану, міняв місцями монетки-бажання. Але фонтан безкінечно плакав, плакав і водночас сміявся, вів свою сповідь, до якої дослухалися дерева, які стояли навколо.

Одного весняного дня прилетів до фонтану горобець, бажаючий напитися водиці, і ...
Читати далі...
.

 

Вірші з шухляди

Загадкова і сильна… Самотня
Чарівна і прекрасна, сумна.
Загубилась у темній безодні
І воскресла із віщого сну.

...
Читати далі...
.

 

Китай, Англію, Польщу та Іспанію

Побачила на власні очі студентка групи 3-У Марина Гонзель, завдяки танцям у народному  ансамблі «Барвінок». За десять років танців дівчині на згадку залишилася не лише гарна постава, а й ціла шафа сувенірів, що й досі навіюють приємні спогади про гастролі закордоном, якими Марина вирішила поділитися з усіма нами…

...
Читати далі...
.

 

День здоров'я або особливості студентського туризму

Вересень – місяць, коли ще яскраво світить сонце, теплий вітер огортає будинки, а дерева щедро заливають зеленим світлом вулиці. Подібна погода не дуже стимулює до навчання, штовхаючи до відпочинку на свіжому повітрі!

Цим щороку і займається наш природничо-географічний факультет, забираючи своїх студентів із задушливих аудиторій на свіже повітря. Щороку у вересні географи визначаються з днем та дружним колективом ідуть поринають у «День здоров'я». Функцій у даного зах ...
Читати далі...
.

 



Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0