Субота ,4.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2011 » Листопад » 7 » ДИВОСВІТ КАРТИН ІРИНИ КРАВЧЕНКО

02:25
ДИВОСВІТ КАРТИН ІРИНИ КРАВЧЕНКО


Усі люди різні, неординарні та неповторні. У кожного свої захоплення, улюблені справи всього життя, які приносять їм велике задоволення. Немає жодної людини, яка б не займалася тим, що їй подобається та близьке до душі. Улюблене хобі має привітна, талановита і творча людина, старший викладач кафедри фізичного виховання Ірина Кравченко.

З 1999 року вона займається живописом. На створення шедеврів її надихає поезія. Дуже любить природу, колись навіть мріяла вступити на природничо-географічний факультет. Квіти ніколи не зриває, каже, що шкода, полюбляє відтворювати їх з уяви. У домашній колекції має близько 300 вазонів, які щодня милують око своєю красою.

Найбільше подобається малювати натюрморти, квіти та пейзажі. Працює у напрямку реалістичного живопису. У колекції пані Ірини незліченна кількість картин та картинок. Майстриня зауважила, що картинами вважає ті роботи, на яких може зупинитися погляд професіонала. Лише за останнє літо у неї з’явилося 140 полотен.

Найулюбленішою роботою художниці є «Ромашковий ранок», яку вона намалювала за півгодини. Розповідає, що коли вранці прокидається, то вже у своїй уяві бачить майбутні шедеври, які потім лягають на полотно.

Професійно малювати Ірина Григорівна ніде не навчалася. Талант, мабуть, перейняла від дідуся. Він був також художником. Зустрічались професіонали, які допомагали, давали творчі поради та настанови. Найголовнішим учителем був народний художник України Аркадій Сорока, у якого брала уроки протягом двох років.

Увесь вільний від роботи час майстриня працює над новими творами у рідній оселі, де панує муза. На її рахунку вже дванадцять персональних міських виставок, сім всеукраїнських, міжнародний фестиваль у Харкові, а ще мальовничі пленери у Криму (Коктебель, Гурзуф), Сокільці, Немирові, Правилівці, Седневі, Хмільнику.

Твори зберігаються в обласному музеї «Мій край – Поділля», у Вінницькому педагогічному університеті, Харківському авіаційному університеті та в історичному музеї Дніпропетровська.

З 11 листопада у приміщені Спілки художників України проходить виставка Ірини Кравченко під назвою «На перехресті семи доріг», яка присвячена ювілею мисткині й презентує 35 відібраних картин. Усі охочі, поціновувачі та знавці живопису можуть її відвідати.

Наступну виставку художниця запланувала відкрити у Національному політехнічному університеті, а вже навесні проведе у стінах рідного навчального закладу. Найбільшим досягненням Ірина Кравченко вважає сім всеукраїнських виставок. На досягнутому не зупиняється, а йде вперед до здійснення всіх своїх мистецьких мрій.

Спілкувалася

Віта МАКОГОН


Категорія: Обличчя | Переглядів: 1027 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0