Середа ,15.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2011 » Жовтень » 4 » Душа повінчана зі скрипкою

03:49
Душа повінчана зі скрипкою


Ця дівчина немов народилася не на нашій планеті. В її очах є щось таємниче та незвичайне, що змушує затамувати подих. Коли ж вона починає грати на скрипці – сповільнюється серцебиття і душа наповнюється ніжністю... Вона – студентка групи 1-В інституту історії, етнології і права Олена Ханагян.

Струни серця

Вперше Олена почала опановувати гру на скрипці у шість років. Це було не її бажанням, а мрією батьків. Мама дівчинки закінчила музичну школу – чудово грає на фортепіано, але кар’єра у неї не склалася, тому вирішила, що її донечка стане відомою скрипачкою. Перші чотири роки важко було не тільки Олені, а й її батькам та вчителям. У той період було все: плач, істерики, а інколи скрипка «вчилася літати» по квартирі. Минав час і все налагодилося – наша героїня «закохалась» у свій інструмент та музику. Відтоді вони нерозлучні. Тривалий час скрипачка проживала з сім’єю у Москві,  де виступала у складі музичного хору «Московські голубки».

Подих страху

Під час розмови Олена повідала історію зі свого життя, яка, за словами дівчини, зараз є лише неприємним спогадом. Сталося це у 2006 році в Італії, коли їхній хор приїздив на конкурс. Перед кожним виступом, зазвичай, вчителі перевіряють інструменти та налаштовують їх. Так було й того дня. Першими оглянули скрипки менших розмірів з маленькими смичками, і сталося так, що до Олениного футляру потрапив не її смичок.

­– Коли вийшла на сцену і почала грати одну з відомих композицій, то  помітила, що смичок не мій і зіграти так, як потрібно, не можу, – ділиться спогадами дівчина. – Страх переповнив моє серце, але не розгубилася. Досі не розумію, як мені вдалося успішно завершити свій виступ­.

Зараз вона згадує все це з посмішкою на вустах, але не хоче, щоб подібне повторилося.

Світлі мрії

У майбутньому Олена мріє й надалі займатися грою на улюбленому інструменті й творити нові шедеври, які відображатимуть її душевний стан. Тож побажаємо юній скрипачці не зупинятися на досягнутому і стати справжнім митцем у музичному Всесвіті.

                                    Анастасія ЯРЧУК


Категорія: Обличчя | Переглядів: 595 | Додав: Admin | Рейтинг: 4.6/5
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0