П`ятниця ,10.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2016 » Грудень » 15 » ЕКЗАМЕНАЦІЙНИЙ МАНДРАЖ

21:05
ЕКЗАМЕНАЦІЙНИЙ МАНДРАЖ


Екзамени – немов лотерея. Буває, вивчиш усе, але з одним білетом не попрацюєш, а він обов’язково попадеться тобі. Трапляється і навпаки, коли вдається не готуватися, а вдало списати, та навіть отримати високий бал. Ніколи не знаєш заздалегідь, чи посміхнеться тобі фортуна цього разу. Що ж робити, щоб спіймати її? Попереду випробування під назвою «іспити», тому ділимося корисними сесійними порадами, підслуханими під університетськими кабінетами.

  Наближення екзаменів знаменується студентськими стресами, переживаннями та недоспаними ночами. Молодь нервово гортає сторінки конспектів і напружено чекає дня «Х». Підготовка до цього важливого етапу проходить по-різному. Хтось безперервно сидить над підручником, намагаючись запам’ятати найменшу дрібничку, розраховуючи тільки на себе і свої знання. Тим часом інші «штампують» шпаргалки та кличуть «халяву».

Дуже часто гарно скласти іспити заважає хвилювання, з яким надзвичайно важко боротися. Існує величезна кількість прикмет та ритуалів, які, можливо, допоможуть впоратися й на відмінно.

Кажуть, що один із найкращих методів – вдягнути талісман. Якщо гарно склав перший екзамен, на наступний обов’язково прийди в тому ж одязі. Фортуна не буде байдужою до таких хитрощів і знову посміхнеться тобі. А ось нові речі досвідчені студенти випробовувати не радять, оскільки невідомо, що вони можуть принести: успіх чи невдачу. Ризикувати не варто.

Ще одним безневинним способом, яким користуються багато дівчат і хлопців – заманювати удачу на екзамен. Якщо покласти у взуття під ліву п’ятку  монетку, тоді хорошу оцінку гарантовано. Заходити в кабінет у день іспиту потрібно з лівої ноги. Старшокурсники розповідають, що ці міні-прикмети допомагають не втратити впевненості, побачивши екзаменатора та розкладені білети на його столі.

А ті, хто любить довго поспати і більшу частину студентського життя провели зі спізненнями та пропусками, розуміють, що традиційна підготовка до іспитів – надскладне завдання. Відтак, вигадують радикальні способи схитрити. Не лякайтеся, якщо близько дванадцятої ночі почуєте, як хтось кричить у кватирку заклинання «Шара, прийди!», або ще радикальніше: босоніж оббігає будинок  із тими ж криками.

Моя бабуся радить: у хвилини передекзаменаційного розпачу ліпше звернутись до вищих сил – помолитись святому Миколаю чи братам Кирилу та Мефодію. Якщо добре попросити – допоможуть.

Та скільки б магічних обрядів ви не провели, пам’ятайте: вони будуть безсилими, якщо ви жодного разу не читали підручника. Екзамен – це лотерея, але гарантію на хороші оцінки можна отримати лише тоді, коли совісно готуєш всі запитання. Щасливого вам білета!

Анастасія ГОЛОШИВЕЦЬ


Категорія: Дозвілля | Переглядів: 443 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0