Вівторок ,14.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Грудень » 18 » ЄВРОХРОНІКА

18:26
ЄВРОХРОНІКА


МІСЦЕВА ВЛАДА ХВИЛЮЄТЬСЯ

Представники обласної влади проводять зустрічі зі студентами навчальних закладів міста. Заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова відвідала Вінницький державний педагогічний університет. Мета візиту – недопущення провокацій та збереження громадського спокою на Євромайданах.

Під час зустрічі зі студентами Любов Спірідонова озвучила позицію обласної влади щодо євроінтеграційних процесів. Наш регіон вже має понад 300 угод про співпрацю із країнами Європи, а Вінниця – перше місто, яке започаткувало святкування Днів Європи.

Те, що відбулося в нашій державі в ніч з 30 листопада на 1 грудня, схвилювало усіх. Проти мирних демонстрантів використали «силовиків», саме ці дії активісти педуніверситету вважають ганебними та неприпустимими для нашої країни. Л. Спірідонова висловила підтримку молоді, яка мріє жити й працювати в розвиненій європейській українській державі.

Віктор ОЛЕКСАНДРІВ

***

ПОЛЯКИ ЗА НАШ ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ВИБІР

Існує твердження, що Україна не готова до вступу в Євросоюз, адже підтримки з боку європейських країн буде недостатньо для повноцінного забезпечення економічного рівня нашої країни. І не тому, що європейці відмовляються від своїх обіцянок про допомогу, а через те, що зараз у світі нестабільна економічна й фінансова ситуація.

Це не стало на заваді мирного відстоювання власної думки та прав населення України. Підтримати студентство, як рушійну силу української революції, до нашого університету прибула німецько-польська команда експертів програми-діалогу «Європа у валізі».

Під час зібрання гості висловили думки щодо подій, які відбуваються в українському парламенті, на майданах, вулицях міст. Європейські країни не розуміють, чому після шестирічної підготовки до асоціації Україна відмовилася від підписання угоди без вагомих на те причин.

Зокрема, директор представництва Конрада Аденауера в Україні Габріеле Бауманн вважає, що нинішнє українське покоління зможе зробити справжній переворот у державі й відстояти власну думку. Саме молодь, немов «правовий агресивний бик», йде напролом заради ідеї та кращого майбутнього для себе та наступних поколінь.

Із цієї зустрічі можна зробити такий висновок: що б не відбувалося в Україні – Європа завжди нас підтримає, бо сприймає українців як сильний народ із незламною волею та патріотичним духом, особливим статусом, своєрідним менталітетом, усталеними традиціями та незалежним поглядом на життя.

Анастасія ЯРЧУК


Категорія: Із потоку новин | Переглядів: 494 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0