Четвер ,2.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Грудень » 18
ВОНИ ПРОСТО ВІРЯТЬ…

Напевно, немає в Україні людини, яка б не знала про Євромайдани. Вони оживають ледь не в кожному місті країни. Після 1 грудня, наслухавшись брехні про «куплений Майдан», терпець просто увірвався. Тож із подругою, натягнувши на себе теплі речі та прихопивши їжу, вирушили до Києва, аби побачити все на власні очі.

Враження розпочалися з Київського залізничного вокзалу. Там було безліч студентів, які спали прямо на підлозі, оскільки не було квитків на повернення додому.

...
Читати далі...
.

 

«ЛІНІЮ ОБОРОНИ ТРИМАЮТЬ ЖИВІ…»

Патріотичні гасла, майоріння державної символіки, прогуляні пари, пікетування обласної ради – так мітингують за євроінтеграцію студенти вінницьких ВНЗ.

За останні кілька днів звичними стали надмірний шум, метушня, велика кількість правоохоронців на вулицях міста та випуски новин, які переважно побудовані на потоці інформації про розвиток подій на Євромайданах України. Не обійшлося без невдоволених гамірними студентами людей. Проходячи повз колони мітингувальників, вони тихенько називають їх «бандерівцями», «стадом», «бісовими революціонерами»… ...
Читати далі...
.

 

ЄВРОХРОНІКА

МІСЦЕВА ВЛАДА ХВИЛЮЄТЬСЯ

Представники обласної влади проводять зустрічі зі студентами навчальних закладів міста. Заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова відвідала Вінницький державний педагогічний університет. Мета візиту – недопущення провокацій та збереження громадського спокою на Євромайданах.

Під час зустрічі зі студентами Любов Спірідонова озвучила по ...
Читати далі...
.

 

ШКОЛА АНТИЗЛОДІЯ

Сьогодні не наштовхнутися на злодія можуть лише щасливчики. Завдяки різноманітності сучасних ґаджетів, коштовностей крадії мають чим зайнятися. Складається враження, що девіз грабіжників: «Бери від життя все!»

Як вберегти себе та свої речі від злодюг, знає полковник міліції Віктор Зубрицький.

– Як часто затримуєте кишенькових злодіїв? ...
Читати далі...
.

 

ТАМ, ДЕ НЕ ГРАЄ ПІСНЯ ЖИВОГО ЖИТТЯ

«Боже, яке небо голубе та незвідано красиве!» – подумала, вдихнувши ковток свободи в заціпенілі груди. Повільно плетуся за одногрупницями Настею та Олею. Попереду, ховаючи за плечима красуню-гітару, йде старший викладач кафедри журналістики Віталій Борецький. Звично шумить місто, але для нас цей набридливий гамір здається піснею живого життя. Як же чудно це звучить: «Пісня живого життя»!

...
Читати далі...
.

 

ЗЛИЙ ЖАРТ ДОЛІ або Життя – річ несправедлива

У наш нелегкий час нікого нічим не здивуєш. Усі знають, що життя – річ несправедлива! Інакше, як пояснити те, що розумні, успішні люди стають волоцюгами, у котрих ані даху над головою, ані сім’ї – нічогісінько. Вони та вулиця, яка в холодні морози не зігріє, не втішить, не дасть поради. Нікому немає до них діла: прохожі ставляться гірше, ніж до собак. Де б не з’явилися – усюди небажані.

У них також була сім’я, дім, освіта. Та доля зіграла злий жарт. У результаті, докотилися до бездомного життя. Дивлячись на волоцюг, щиро їм співчуваю. Можливо, якби у ва ...
Читати далі...
.

 

РОМАШКОВІ СЛЬОЗИ

Розглядаючи невеличке фото, знову сиділа одна в звичній кімнаті. На ряди акуратно застелених ліжок падало сонячне проміння. Поміж сірих стін панувала важка та похмура атмосфера. Лише невеличка ваза із п’ятьма свіжозірваними ромашками додавала настрою.

Таких історій безліч, але ще більше таких сердець: самотніх, не зігрітих материнською ніжністю, ображених на долю, часом відлюдькуватих та разом із тим переповнених надією.

...
Читати далі...
.

 

ЕКСТРЕМАЛЬНІ ВИДИ ЗИМОВОГО СПОРТУ

Швидкість, азарт, небезпека… Все це можете знайти в різних видах екстремального спорту, які набули популярності в останнє десятиріччя.

Можна виокремити фрістайл – вільний вид гірськолижного спорту. Він включає в себе три різновиди:

1.Могул – швидкісний спуск на гірських лижах горбистою трасою із двома обов’язковими фінальними стрибками.

...
Читати далі...
.

 

ВОНА ХОЧЕ ВІРИТИ…

Вони познайомилися минулої весни. Вона, сидячи на підвіконні, годувала хлібом голубів. Тим часом із вікна сусіднього гуртожитку виглянув юнак. Коли побачив її, прокричав: «Позич коробку сірників!».

За хвилину хлопчина вже крокував до сусідньої будівлі, у якій жила незнайомка. Дивно, та коли наважився підійти ближче, то побачив уже не її, а біляву подругу, котра відгукнулася до нього. Не знав точно, на якому поверсі живе та, яку хотів попросити про послугу.

< ...
Читати далі...
.

 

«ДИВЛЮСЯ УДАЧІ В ДУЛО…»

Чітка позиція, ідея, пристойний сенс у текстах – усе це вміло поєднує відносно молода зірка хіп-хопу – ЯрмаК.

Звичайний хлопець із невеликого містечка Бориспіль, що на Київщині, ЯрмаК (справжнє ім’я − Олександр Ярмак), почав впевнено йти до успіху ще в 12 років. У цьому віці зацікавився репом і вперше почав начитувати його самотужки. Усе починалося доволі очікувано: улюбленими виконавцями були Eminem, Баста, Каста та Centr. Вони захопили свідомість хлопця цікавими текстами пісень.

...
Читати далі...
.

 

«ПЕРЕМАГАЙ АБО ПОМРИ!»

Шукаєте що б почитати, але не можете знайти нічого вартого уваги? Вам набридли книги з нудними розлогими описами, одноманітними сюжетами та очевидними фіналами без найменшої тіні інтриги? Хочете чогось такого, що могло б заполонити всі думки, щомиті шокувати непередбачуваними та вигадливими сюжетними ходами? Тоді епічна сага «Пісня льоду та полум’я» відомого американського письменника і сценариста Джорджа Реймонда Річарда Мартіна саме для вас.

Дія твору відбувається у вигаданому світі, що за багатьма рисами нагадує Європу періоду пізнього Середньовіччя. ...
Читати далі...
.

 



Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0