Неділя ,5.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2015 » Грудень » 16 » «ІЛОВАЙСЬК» – КНИГА, ЩО ДАРУЄ НАДІЮ

22:29
«ІЛОВАЙСЬК» – КНИГА, ЩО ДАРУЄ НАДІЮ


16 грудня до Вінницького педуніверситету завітав письменник та журналіст Євген Положій. Автор презентував викладачам та студентам свою нову книгу «Іловайськ».

Роман «Іловайськ» став відображенням тих подій, що нині найбільше хвилюють український народ. Головною особливістю книги є те, що вона побудована на інтерв’ю та видана українською та російською мовами. Сам письменник пояснив, що його видання: «Це не трилогія подій війни, а роман про те, як війна дегуманізує людину». Як попри пережитий жах, люди змогли зберегти честь та відданість рідній державі.

Видання «Іловайськ» побудоване на реальних подіях та складається з 16 новел. Свої історії автору розповіли близько сотні бійців добровольчих батальйонів «Донбас», «Дніпро-1», «Херсон», «Миротворець», 39-го («Дніпро-2»), 40-го («Кривбас») та 42-го батальйонів територіальної оборони, солдати та офіцери 17-ї танкової бригади, 51-ї, 92-ї, 93-ї бригад ЗСУ, прикордонники Сумського пересувного загону, які пройшли Іловайськ.  

Зазначимо, що ця книга увійшла до десятки кращих українських книг про АТО, перемогла на конкурсі «Коронації слова – 2015» і була відзначена як краща книга про АТО на цьогорічному Львівському форумі книговидавців.

Присутні на презентації мали змогу поставити автору чимало запитань.

Особливо їх зацікавила причина написання твору. Євген Положій розповів, що його привабила та сила, яка змушує людей покинути все і взяти до рук зброю. Зазначив, що це не єдина його книга про війну, однак історією «Іловайського котла» ніхто не цікавився, це й стало однією із причин написання.

Насамкінець гість побажав майбутнім мас-медійникам активності та творчої наснаги. Адже йому, як нікому іншому, відомо про всі труднощі, котрі стоять перед хорошими журналістами.

«Іловайськ» – це дійсно та книга, читаючи яку, варто задуматися: «Якою мусить бути людина?». Замислитися про всі її чесноти й те, що змушує підніматися з колін, ставати на захист рідної країни. У романі описано такі історії людей, чесноти яких тріумфують навіть в нелюдських умовах.

Тетяна ГУМЕНЮК

Світлини Віктора ОЛЕКСАНДРОВА


Категорія: Література | Переглядів: 479 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 4.2/4
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0