Субота ,27.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2015 » Грудень » 16
НА НЕБОКРАЇ ТВОРЧОСТІ ЗОРІ ЗІЙШЛИ

12-13 грудня у Мистецькому центрі Вінницького педуніверситету проходив ІІ Всеукраїнський багатожанровий конкурс мистецтв «Подільський зорепад». Захід відбувся за сприяння громадської організації «Єднаймо Україну», котра заснована з метою підтримки обдарованої молоді в її творчому зростанні та розкритті таланту.

У конкурсі брали участь діти віком від 3 до 18 років. У перший день «Подільського зорепаду» учасники демонстрували циркове й театральне мистецтво; танцювальні колективи виступали в таких номінаціях: народно-сценічний танець, власне сценічний і танці народів світу.

...
Читати далі...
.

 

«ІЛОВАЙСЬК» – КНИГА, ЩО ДАРУЄ НАДІЮ

16 грудня до Вінницького педуніверситету завітав письменник та журналіст Євген Положій. Автор презентував викладачам та студентам свою нову книгу «Іловайськ».

Роман «Іловайськ» став відображенням тих подій, що нині найбільше хвилюють український народ. Головною особливістю книги є те, що вона побудована на інтерв’ю та видана українською та російською мовами. Сам письменник пояснив, що його видання: «Це не трилогія подій війни, а роман про те, як війна дегуманізує людину». Як попри пережитий жах, люди змогли зберегти честь та відданість рідній державі.

...
Читати далі...
.

 

ЇДУ, ЇДУ КАЛИТУ КУСАТИ…

На «Андріївських вечорницях» в лабораторії з етнології Поділля зібралися всі шанувальники українських звичаїв, щоб відтворити деякі елементи молодіжних розваг наших предків, а також пройнятися справжнім народним духом.

Одягнені в національні костюми студенти спочатку розповіли про історію свята й основні його етапи. Зокрема, зазначалося, що першим дійством було випікання Калити, для якої дівчата мали принести воду в роті, щоб замісити тісто. Після цього відбувалося ворожіння. Ворожили як хлопці, так і дівчата.

...
Читати далі...
.

 

НА ЗЙОМКАХ МЮЗИКЛУ «ГОТЕЛЬ «НОВОРІЧНИЙ»

Ректорат Вінницького педуніверситету вже понад два тижні є знімальним майданчиком святкового короткометражного кіно. Очільники Ради студентського самоврядування разом із найактивнішими студентами університету та його викладачами готують незабутню феєрію дива, гумору й талантів.

Заступник голови РСС Ігор Цигвінцев (він і головний режисер) говорить, що такий формат для нашого «вишу» не новий: «У 2012 році ми робили щось подібне. Утім, тоді то була лише підводка до художніх номерів. Цьогоріч всі матимуть змогу насолодитися повнометражною стрічкою. І, згадуючи, що в кінематографі надзвичайно популярною була тема готелю, то вирішили придума ...
Читати далі...
.

 



Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0