Середа ,8.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2015 » Грудень » 27 » ЯК ВІННИЦЬКІ СТУДЕНТИ-ЖУРНАЛІСТИ «РОЗДЯГЛИ МЕДІА В КІНО»

13:17
ЯК ВІННИЦЬКІ СТУДЕНТИ-ЖУРНАЛІСТИ «РОЗДЯГЛИ МЕДІА В КІНО»


Церемонія нагородження найкращих фільмів кінофестивалю «Кіномедіа» про вплив ЗМІ на соціум та діяльність журналістів відбулася в Києві 23 грудня.  Із понад 40 презентованих фільмів, об'єднаних однією темою «Роздягни медіа в кіно», переможців визначали за 5 основними номінаціями: «Експериментальне кіно», «Ігрове кіно», «Анімаційне кіно», «Документальне кіно», «Глядацькі симпатії».

Фестиваль існує вже шість років. Щороку як професійні режисери, так і початківці та аматори надсилають свої роботи, де показують власне розуміння медіа в нашому житті. Мета заходу – розкрити та підтримати нові режисерські таланти в Україні.

Традиційні організатори кінофестивалю (Незалежна асоціація телерадіомовників) цього річ зробили особливий акцент на темі інформаційної війни, тому, окрім традиційних стрічок про медіа та їхню роль у житті суспільства, на конкурс приймалися фільми про інформаційну пропаганду, свободу слова, вибір між правдою і брехнею. Незмінний слоган «Кіномедіа» – «Роздягни медіа в кіно!»

Студенти-журналісти 2 курсу Вінницького педуніверситету Марина Сербінович, Артем Маціпура, Вікторія Сергєєва, Ірина Богачук, Олександр Конкол та Вікторія Боднар під керівництвом доц. Гандзюка В.О. також вирішили спробувати себе в цій сфері та створили першу власну художню кінострічку.

Учасників цього року оцінювали: Володимир Войтенко, головний редактор сайту «Сценарна майстерня»; ведучий авторської телепрограми «Аргумент-кіно» («1+1»); Володимир Тихий, український режисер-документаліст; Тарас Химич, режисер та кліпмейкер; Степан Коваль, режисер анімаційного кіно, керівник студії мультиплікації «Новаторфільм»; Юлія Голоднікова, організатор «Майстерень громадської критики», керівник проекту «Медіакритика».

За рішенням журі перемогу отримав документальний фільм під назвою «Нелекція» (автори – студенти Чернівського національного університету ім. Ю.Федьковича).

Після перегляду усіх кінострічок, глядачі проголосували за найкращу роботу. Найбільшу кількість голосів і перемогу в номінації «Глядацькі симпатії» отримала команда Вінницького державного педагогічного університету.

Фільм «ЗМІни!» про вплив медіа на свідомість людини викликав бурхливі оплески й схвальні відгуки. Команда творчого колективу пишається своєю роботою і висловлює готовність працювати й надалі.

Оскільки подія відбулася за кілька днів до Нового року, то студенти мали змогу оцінити столичну підготовку до свят. Після кількагодинної прогулянки метушливим містом, всі учасники з нетерпінням чекали повернення додому. Виснажені, але задоволені активною поїздкою, визнали, що Вінниця все ж підтверджує своє звання найкомфортнішого міста України.

Марина СЕРБІНОВИЧ


Категорія: Таїна фаху | Переглядів: 614 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 4.5/6
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0