Середа ,8.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2015 » Грудень » 16 » ЇДУ, ЇДУ КАЛИТУ КУСАТИ…

22:05
ЇДУ, ЇДУ КАЛИТУ КУСАТИ…


На «Андріївських вечорницях» в лабораторії з етнології Поділля зібралися всі шанувальники українських звичаїв, щоб відтворити деякі елементи молодіжних розваг наших предків, а також пройнятися справжнім народним духом.

Одягнені в національні костюми студенти спочатку розповіли про історію свята й основні його етапи. Зокрема, зазначалося, що першим дійством було випікання Калити, для якої дівчата мали принести воду в роті, щоб замісити тісто. Після цього відбувалося ворожіння. Ворожили як хлопці, так і дівчата.

Варто зауважити, що свято Калити дівчата сприймали серйозно, а от для хлопців цей день був сповнений веселощів. Саме на Андрія вони могли зробити те, що їм не дозволялося в жоден інший день, наприклад, зняти ворота в сусіда і закинути їх на дах, чи занести десь на край села.

На базі кафедри психології функціонує лабораторія психологічного консультування та психологічної корекції. Вона складається з декількох секцій. Одна з таких – секція «Психодрама», яка своїм маленьким театром і влаштувала захід.

Секція функціонує на волонтерських засадах, а очолює її Юлія Гончаренко. Головною метою діяльності є дослідження національних архетипів і знайомство майбутніх фахівців психології з багатогранністю символіки України.

Це дає студентам внутрішні ресурси для роботи з клієнтами, визначення їхньої національної ідентичності.

На святі студентка інституту педагогіки, психології і мистецтв Олена Ковтун зачарувала виконанням пісні «Глибока криниця». Посиденьки ж завершилися виконанням музичного твору «Зелене жито», яку дружньою компанією співали всі присутні.

Крім того, на гостей чекала приємна несподіванка: організатори влаштували фуршет, показавши всі переваги української гостинності, щедрості та щирості.

Аліна ГОРОН

Світлини Віктора ОЛЕКСАНДРОВА


Категорія: Витоки | Переглядів: 479 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0