Четвер ,16.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2011 » Жовтень » 4 » Китай, Англію, Польщу та Іспанію

03:07
Китай, Англію, Польщу та Іспанію


Побачила на власні очі студентка групи 3-У Марина Гонзель, завдяки танцям у народному  ансамблі «Барвінок». За десять років танців дівчині на згадку залишилася не лише гарна постава, а й ціла шафа сувенірів, що й досі навіюють приємні спогади про гастролі закордоном, якими Марина вирішила поділитися з усіма нами…

Китай

Найперше, що мене вразило спочатку, – в країні велика вологість повітря, тому спека стояла неймовірна. Жили ми в містечку Тяньцзінь. Прозвучить доволі банально, але в Китаї я навчилась їсти паличками. Я настільки звикла до них, що вдома навіть борщ ними їла!

Китайці – «завжди усміхнена» раса. І хоч нас вони без кінця плутали з росіянами, проте добре знають, хто такий Кличко. Наш український гопак вразив їх до глибини душі. Незважаючи на щільний концертний графік, вдалося побачити Великий китайський мур та побувати в будинку Барабанів.

Виявляється, китайці не проти поторгуватися. На базарі вирішила придбати на останні гроші намисто з перлів для бабусі. Коштувало воно 50 юанів (прибл. 62,44 грн.), а в мене було тільки 20. Продавець скинув ціну до 30 юанів, але я не погодилась. Коли розвернулася, щоб йти геть, він махнув рукою та продав….за десять. От і спробуй зрозуміти цих людей!

Найбільше «піднебесна» запам’яталася привітними людьми та кумедною мовою, яку проте не так легко вивчити. Деякі слова я все-таки запам’ятала:  ніхау – привіт, сісє – дякую, цайте – бувай. А слово «хабар», якщо перекласти на китайську мову взагалі звучатиме як…. втім, як саме, можете дізнатись і самі, якщо буде бажання J.

Польща

Моя улюблена країна. У Польщі ми були аж чотири рази, гастролювали щораз у різних містах. Були у Варшаві, в містах Кельце, Опатів та ін. Поляки, на мою думку, найщиріші люди у світі. Їх гостинність не може не вразити.

Жили ми в Агроклубі. Це – сільбаза, збудована для відпочинку туристів. Улюблене місце в Польщі – Ринок Глувни – центральна площа, на якій знаходиться Маріадський костел, Вежа Ратуш і пам’ятник Адаму Міцкевичу.

Мабуть небагатьом відомо, що Кельце і Вінниця – міста побратими. Саме тому у Вінниці є вулиця під назвою Келецька.  А в Кельце, в свою чергу,  є вулиця Вінницька, на якій знаходиться кафе «Вінниця». Нажаль, побувати в ньому мені не вдалося. Сподобалась екскурсія в Парк Юрського Періоду. Також побували  в соляній шахті в місті Величка, яка оздоблена скульптурами із солі.

Печера з божественною назвою «Рай» дивує відвідувачів чудернацькими витворами, створюваними природними стихіями протягом тисячоліть. Тут і образ Божої Матері, і профіль єгипетського фараона у формі сталагмітів, та сталактитів, що звисають зі стелі.

Молодь в Польщі відчуває себе дуже розкуто і ніколи не соромиться почуттів. Як тільки наші хлопці починали танцювати, польські дівчата не могли стримати емоцій та пищали на весь зал.

Іспанія

Поїздка відбулася в травні 2005 року. Їхали автобусом три доби через Польщу, Німеччину та Францію. Мешкали в місті Кастельйон що знаходиться на березі Середземного моря. Була на екскурсії в історичному місті Валенсія та кафедральному соборі міста Кастельйон. Наші виступи настільки сподобались Іспанцям, що про нас писала місцева преса. На згадку про Іспанію  привезла додому кастаньєти, на яких під час поїздки навчилася добре грати.

Англія

У червні 2006 року я здійснила свою давню мрію – побувала в Англії. Діставались до місця автобусом та поромом. Проживали в місті Пітерборо (в три рази більше за Вінницю). Готель був розміщений на залізничному вокзалі, тому коли проїжджав поїзд, будівлю трохи трусило. У нас був досить щільний графік у день по 2-4 концерти. Тому гуляти було ніколи.

Найкраще запам’яталась екскурсія в Лондон. Ми побачили зміну караулу в Букінгемському палаці і королеву Англії, яка помахала нам рукою на прогулянці.

Також побувала біля Біг Бену та будинку парламенту, на Трафальгарській площі, та в Національній галереї, де висять оригінали всесвітньо відомих у світі полотен. У порівнянні з дружелюбними поляками – англійці дуже замкнуті в собі. Це було дуже незвично. І хоч моя мрія збулась, майбутньому б ще дуже хотілося відвідати Італію, Францію та Америку. Сподіваюсь, мені пощастить побувати і там.

Записала Віолета ГЛУШКО

 

Якщо в тебе є досвід мандрівника
закордоном і ти бажаєш розповісти
про країну, в якій побував,
пиши нам на адресу

stgazeta@i.ua
або

телефонуй на номер 0632262218
поділись з нами своїми враженнями!


Категорія: Різне | Переглядів: 699 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0