П`ятниця ,17.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2011 » Грудень » 12 » Крізь три четверті століття

03:22
Крізь три четверті століття


У концертній залі «Плеяда» святкував свій 75-річний ювілей один із найколоритніших письменників сучасності Микола Рябий. Ведучим вечора був письменник та народний депутат України Володимир Яворівський, який  уже давно є другом ювіляра.

Привітати літератора прийшли: заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова, заступник голови облради Юрій Медведєв та представники ОО Спілки письменників України на чолі з Михайлом Каменюком. Владика Онуфрій нагородив іменинника орденом Святого Миколи. Ансамбль пісні і танцю «Поділля» обласної філармонії виконав пісню «Країна козаків» на слова винуватця торжества.

 Атмосфера була настільки теплою, що у залі навіть літав метелик.

 Письменник прийшов у літературу з журналістики, яка дала йому велику життєву мудрість та вміння чітко і зрозуміло висловлювати свої думки. Незважаючи на поважний вік, Микола Олександрович і досі багато пише та займається активною громадською діяльністю.

 Його перу належать такі романи: «Вогнище», «Берег», «Ще не вмерла Україна», «Великий літній трикутник», «Вікна», «Хто, як Бог?», «Земледухи», «Облава на озброєного вовка», «Золота колиска» та багато інших. Окремими книгами вийшли півтора десятки творів, а скільки з них  друкувалися у періодичних виданнях або ж чекають своєї черги побачити світ…

На журналістській ниві Микола Рябий створив сотні статей, розвідок та нарисів, які протягом більше півстоліття з’являлися на шпальтах періодики.

Редакція «СТ» бажає ювіляру творчого натхнення, нових книг, якомога більше читачів та міцного здоров’я, аби втілити усі творчі задуми.

Михайло БУЗДИГАН


Категорія: Різне | Переглядів: 488 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0