Вівторок ,14.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Грудень » 20 » КУХНЯ І АВТОМОБІЛЬ – СТИХІЇ МИКОЛИ ДМИТРІВА

18:33
КУХНЯ І АВТОМОБІЛЬ – СТИХІЇ МИКОЛИ ДМИТРІВА


Досить поширений стереотип, що улюблена кімната сильної половинки – вітальня. У цьому немає нічого дивного, оскільки часто на блакитних екранах бачимо картину: чоловік, тримаючи пульт від телевізора, із задоволенням проводить час на дивані. Для сучасного мужчини одне з перших місць у будинку займає саме кухня. Підтвердженням цих слів є Микола Дмитрів – старший викладач кафедри фізичного виховання, який не лише вміє, а й, що не менш важливо, дуже любить готувати.

Микола Іванович – цікава та неординарна особистість. Життя чоловіка нерозривно пов’язане зі спортом. У юнацькі роки наполегливо займався легкою атлетикою. Згодом вступив до Луцького педагогічного інституту на факультет фізичного виховання.

Для студентів є одним із найулюбленіших викладачів, адже із задоволенням передає свої знання та вміння.

За межами університету Микола Дмитрів – люблячий чоловік, батько та дідусь. «Вважаю, що досяг усього, чого прагнув: кохана дружина, чудовий син та онук, хороша робота, що забезпечує стабільне фінансове становище», – ділиться наш герой. Проте все-таки має ще одну мрію: відвідати Париж та на власні очі побачити всесвітньовідому Ейфелеву вежу. Вже побував у Польщі та Угорщині, не менш цікавою видалася подорож Україною.

Улюблене місце – дача, де охоче займається садівництвом: вирощує фрукти та овочі. Ще одна стихія чоловіка – автомобілі. Надто вже полюбляє у вільний час заглянути під капот.

Микола Іванович прихильник винятково домашньої кухні. Особливо подобаються холодець та смажена картопля – їхній смак нерозривно пов’язаний із дитинством. До вподоби страви з риби, які готує власноруч. Жартує: «Рибалю зазвичай на базарі».

Цього разу, за рецептом героя готуватимемо холодець із півника.

Перш за все потрібно вполювати «здобич». Зробити це найкраще на ринку. Тушку півника заливаємо водою і ставимо на вогонь. Варити можна цілим або ж поділити на пропорційні шматочки.

Коли вода закипить, знімаємо пінку, додаємо в бульйон 1 цибулину, морквину, перець горошком і лавровий лист. Зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо 4 години.

Приблизно за 30 хвилин до закінчення процедури солимо бульйон. Відокремлюємо м’ясо від кісток. Додаємо тертий часник за смаком. Проварюємо ще 10 хвилин і проціджуємо. За бажанням додаємо желатин, щоб страва краще захолонула.

М’ясо розкладаємо на тарілки і заливаємо бульйоном. Прикрашаємо морквою та зеленню. Ставимо в холодильник. Поживна і корисна страва готова. Смачного!

Куховарила

Юля МЕЛЬНИК


Категорія: Дозвілля | Переглядів: 524 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0