ОСТАННІ НОВИНИ |
18:33 КУХНЯ І АВТОМОБІЛЬ – СТИХІЇ МИКОЛИ ДМИТРІВА | |
Досить поширений стереотип, що улюблена кімната сильної половинки –
вітальня. У цьому немає нічого дивного, оскільки часто на блакитних екранах
бачимо картину: чоловік, тримаючи пульт від телевізора, із задоволенням
проводить час на дивані. Для сучасного мужчини одне з перших місць у будинку
займає саме кухня. Підтвердженням цих слів є Микола Дмитрів – старший викладач
кафедри фізичного виховання, який не лише вміє, а й, що не менш важливо, дуже
любить готувати. Микола Іванович – цікава та
неординарна особистість. Життя чоловіка нерозривно пов’язане зі спортом. У
юнацькі роки наполегливо займався легкою атлетикою. Згодом вступив до Луцького
педагогічного інституту на факультет фізичного виховання. Для студентів є одним із
найулюбленіших викладачів, адже із задоволенням передає свої знання та вміння. За межами університету Микола
Дмитрів – люблячий чоловік, батько та дідусь. «Вважаю, що досяг усього, чого
прагнув: кохана дружина, чудовий син та онук, хороша робота, що забезпечує
стабільне фінансове становище», – ділиться наш герой. Проте все-таки має ще
одну мрію: відвідати Париж та на власні очі побачити всесвітньовідому Ейфелеву
вежу. Вже побував у Польщі та Угорщині, не менш цікавою видалася подорож
Україною. Улюблене місце – дача, де
охоче займається садівництвом: вирощує фрукти та овочі. Ще одна стихія чоловіка
– автомобілі. Надто вже полюбляє у вільний час заглянути під капот. Микола Іванович прихильник винятково
домашньої кухні. Особливо подобаються холодець та смажена картопля – їхній смак
нерозривно пов’язаний із дитинством. До вподоби страви з риби, які готує
власноруч. Жартує: «Рибалю зазвичай на базарі». Цього разу, за рецептом героя
готуватимемо холодець із півника. Перш за все потрібно вполювати
«здобич». Зробити це найкраще на ринку. Тушку півника заливаємо водою і ставимо
на вогонь. Варити можна цілим або ж поділити на пропорційні шматочки. Коли вода закипить, знімаємо
пінку, додаємо в бульйон 1 цибулину, морквину, перець горошком і лавровий лист.
Зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо 4 години. Приблизно за 30 хвилин до
закінчення процедури солимо бульйон. Відокремлюємо м’ясо від кісток. Додаємо
тертий часник за смаком. Проварюємо ще 10 хвилин і проціджуємо. За бажанням
додаємо желатин, щоб страва краще захолонула. М’ясо розкладаємо на тарілки і
заливаємо бульйоном. Прикрашаємо морквою та зеленню. Ставимо в холодильник.
Поживна і корисна страва готова. Смачного! Куховарила Юля МЕЛЬНИК | |
|
Всього коментарів: 0 | |