Понеділок ,29.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2012 » Лютий » 14 » «МАФІЯ» ПОЛОНИЛА ВІННИЦЮ

01:34
«МАФІЯ» ПОЛОНИЛА ВІННИЦЮ


 Не думайте, що наткнулися на текст, який викриває усі злочинні угрупування нашого міста. Усе набагато простіше, цікавіше, а головне – без криміналу, принаймні реального. «Мафія», про яку так прагну поговорити – салонна психологічна рольова гра з детективним сюжетом, що моделює боротьбу «добра» і «зла». За сюжетом мешканці міста, знесилені від розгулу мафії, приймають рішення посадити у в'язницю всіх мафіозі. У відповідь мафія розпочинає війну до повного знищення всіх.

 Цікаво, а хто ж придумав цю незвичну та захопливу гру? Помічниця «Вікіпедія» знову допомагає у пошуках відповіді на ще одне запитання. Гру вигадав навесні 1986 року студент МДУ Дмитро Давидов. Спочатку в неї грали лише в гуртожитках університету, але згодом, коли студенти роз’їхалися до студентських таборів, «Мафія» заполонила всі країни СРСР. Далі гра почала «подорожувати» іншими країнами континенту. І уже в 1999 році російський студент Олексій Тарасов створив перший сайт «Мафії» в глобальній мережі… тоді й почалося…

  У «Мафію» грають від півночі до півдня, із заходу на схід, як у реальному діалозі, так і он-лайн. Нині модним є створення спеціалізованих салонів, або клубів для гри у мафіозі. Майже у кожному місті України любителі гри об’єднуються та проводять вечори за «круглим столом» у пошуках головного злочинця.

    Вінниця не є винятком. Місцевий клуб «Мафії» «Black Chicago» щовівторка занурюється у світ гри, щораз розпочинаючи боротьбу між мирними жителями та Мафією знову і знову. Ця гра, на відміну від карт, ніяк не пов'язана з грошима; на відміну від гольфу, не потребує фінансових витрат; на відміну від футболу – гарної фізичної підготовки. Найголовніше – вона дарує цінне інтелектуальне задоволення. У безкорисливій несерйозності гри приховано її потенціал. Саме тому вінничани (хоч їх і не дуже багато) приходять відпочити від буденності та сірого асфальту в «Мафія-клуб», де тіло відпочине, а мозок побуде в корисному напруженні.

Ця гра унікальна. Тут постійно відбуваються і фактично узаконені обман, підступність, укладання і підле розірвання договорів. Обговорення ігрової ситуації проходить шляхом сутичок думок у нестримних суперечках. Мета гри – вижити своєю командою та все-таки викрити: під чиєю маскою ховається головний мафіозі цього разу?

  Тож якщо ваш сьогоднішній вечір вільний – зберіть компанію та відчуйте на собі смак небезпеки та авантюризму. Принаймні, це краще ніж провести весь час перед монітором комп’ютера. А правила гри можна знайти в Internet. Вдалого вам полювання.

   «Мафія» вже близько…

                                                                                   Юлія ФРІБЕР


Категорія: Різне | Переглядів: 520 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0