Субота ,4.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2012 » Лютий » 14
До 100-річчя нашого університету

До 100-річчя нашого університету

залишилося 4 місяці

...
Читати далі...
.

 

БЛАГОРОДНИЙ ОПАЛ ПІД ЗНАКОМ СКОРПІОНА

Михайло Каменюк – поет, перекладач, голова Вінницької обласної організації Національної спілки письменників України, заслужений працівник культури України.

Михайло Феодосійович навідується до своєї Альма-матер частенько… З радістю зустрічається зі студентами, викладачами. На одному з таких творчих вечорів кілька років тому вперше побачила й почула поета. Тоді ще подум ...
Читати далі...
.

 

ІЗ ПОТОКУ НОВИН

Ректора нашого університету, заслуженого працівника освіти країни, доктора педагогічних наук, професора Олександра Шестопалюка обрано академіком Академії наук вищої освіти України.

***

12 команд класичних, технічних і педагогічних ВНЗ держави взяли участь ...
Читати далі...
.

 

СПОМИН ПРО НОВОРІЧНЕ ДИВО

 З 12 по 26 грудня 2011 року в Інституті філології та журналістики проходила акція «Стань Дідом Морозом для дитини», організаторами якої виступили студенти ОКР «спеціаліст» УСП-Д. До акції долучилися майже всі групи, кафедри та дирекція ІФЖ. Зібрані кошти та речі були передані до комунального притулку «Добро», центру соціальної реабілітації «Промінь», дитячого психоневрологічного відділення обласної психіатричної лікарні ім. О. І. Ющенка, спеціальної ЗОШ І-ІІІ ...
Читати далі...
.

 

СПОРТИВНИЙ ЩОДЕННИК

Дівчата-спортсменки відстоювали честь університету під час змагань з волейболу за програмою Х літньої універсіади Вінниччини серед вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації. Наш педагогічний представляли дві команди: ІФВіСу та міжфаку. За результатами боротьби команда ІФВіС зайняла п’яте місце, а міжфакультетська збірна опинилася на третій сходинці.

***

...
Читати далі...
.

 

У НАС – РЕМОНТ

Взимку стартував потужний проект адміністрації університету – реставрація молодіжного центру відпочинку, який розташований між гуртожитками №2 та №4-Б.

– У будівлі вже замінено вікна та дах, – зазначає проректор з науково-педагогічної роботи, доцент Олександр Криворучко. – Спершу планували зробити літературне кафе, потім – кімнату для проведення майстер-класів, але зупинилися на залі для дозвілля.

...
Читати далі...
.

 

Володимир ЗАБОЛОТНИЙ: «ЧУДОВА КОНЦЕПЦІЯ – ДОЗВІЛЛЯ З НАВЧАЛЬНИМ ХАРАКТЕРОМ»

У нашому житті зустрічаються тисячі людей. Хтось – швиденько проходить повз, не залишаючись у пам’яті, окремі ж – полишають глибокий слід у свідомості, навчаючи та підштовхуючи до нових звершень.

Подібна зустріч у мене відбулася з Володимиром Федоровичем Заболотним – доктором педагогічних наук, доцентом фізико-математичних наук, професором, завідувачем кафедри методики викладання фізики та інформатики. Погожою дниною у затишному кабінеті вели ми бесіду. Спочатку ...
Читати далі...
.

 

ВИСОКЕ, ДУХОВНЕ І ВІЧНЕ

В Інституті педагогіки, психології і мистецтв на базі кафедри музикознавства та інструментальної підготовки відбувся конкурс із концертмейстерської майстерності серед студентів-піаністів 4 курсу, напряму підготовки «Музичне мистецтво». Свято камерної вокальної музики було присвячене знаменній для світової музичної спільноти даті – 95-річчю від дня народження видатного російського піаніста Еміля Гілєльса.

...
Читати далі...
.

 

КАЗКА ЗІБРАЛА ДРУЗІВ

 Ким би ми не були і скільки б нам не було років, у кожному завжди живе дитина, яка щиро дивиться на світ, вірить в чудеса, знайома з Дідом Морозом і добрими феями. Навіть коли дорослішаємо, бажання знову стати наївною маленькою дівчинкою, або безтурботним хлопчиком з ...
Читати далі...
.

 

ЇЇ ГОЛОСОМ МОВИТЬ КРАСА

Навіть коли людина ще не вимовила жодного слова, чи й не має наміру цього робити, можна вловити, який настрій вона випромінює. У момент, коли незнайома особа переступає поріг кімнати чи аудиторії, переходить зеброю дорогу, йдучи назустріч, чи тримається за один поручень у транспорті разом з тобою – неважливо, але якийсь невидимий і невідчутний контакт сприяє початковій стадії знайомства. Він допомагає побачити те, якою людина є, і не лише ззовні. Це ще називають першим враженням, котре є або оманливим, або стовідсотково правдивим.

...
Читати далі...
.

 

«Натхнення придумали люди, які не вміють писати…»

вважає молода обдарована поетеса, студентка 2-го курсу інституту іноземних мов Ольга Усаченко.

 

...
Читати далі...
.

 

ЛИЦАРІ НЕ ЗНИКЛИ! Вони «живуть» у клубі історичної реконструкції

Загадкові лицарські часи давно минули, проте в усі наступні періоди розвитку суспільства не втрачали своєї привабливості для людей. Такий пережиток минулого, як статуси васалів та сюзеренів, середньовічних принца та принцеси ніколи не втрачають популярності серед дітлахів, зокрема через популяризацію в мультиплікаційних фільмах та іграшкових наборах. Але, шановні читачі, скажіть відверто: хіба ви не замислювалися над тим, що, мабуть, було б дуже цікаво відродити у нашому метушливому світі деякі аспекти лицарського побуту? Хоча б, моральні правила, яких дотримується справжній лицар, так званий ...
Читати далі...
.

 

ОБІЙМАТИМУ СИЛОЮ, або Отримай гарний настрій безкоштовно

Нещодавно світ відзначав День обіймів. У Вінниці його вирішили святкувати у ще не звичній для нас формі – флеш-мобом «Обіймашки». У ньому взяли участь:  школярі, студенти, дорослі. А виглядало все це так…


...
Читати далі...
.

 

МАСКИ Й ОБРАЗИ ЛЮДСЬКОГО ЩАСТЯ

Чоловіче та жіноче щастя у кожного своє. Важко щось стверджувати однозначно, адже всі люди різні. Багато залежить від виховання, оскільки на його основі формуються життєві цінності представників обох статей.

Для  більшості  чоловіків щастя ...
Читати далі...
.

 

КРАЩЕ, НІЖ У РЕАЛЬНОСТІ, ТІЛЬКИ У ВІРТУАЛЬНОСТІ?

Безумовно, соціальні мережі є безцінним винаходом. Але, ставши прогресом для людства, вони стають регресом для кожної окремої людини.

Скільки людей – стільки думок. Одні вважають подібні мережі великим здобутком, інші все заперечують та пояснюють свою думку тим, що, проводячи час он-лайн, люди втрачають відчуття реальності, перестають мислити, стають млявими. Справді, ми замикаємо себе у віртуальному сві ...
Читати далі...
.

 

У БІЙЦІВСЬКОМУ КЛУБІ ВСІ РІВНІ!?

Феномен боротьби завжди приваблював химерною неокресленістю власного початку та кінця, відсутністю чітко визначених меж, більше того – обмежень.

Ніхто не може сказати напевно, коли починається боротьба. Адже ти навіть не пам’ятаєш того моменту, який дав тобі зрозуміти, що протистояння – це необхідна умова достойного життя і самореалізації. Це некерована стихія, єдиним регулятором якої є твоє серце. І кожен його поштовх – це заклик, набат, що сповіщає про нову атаку. ...
Читати далі...
.

 

Капітошка- 2012, або Боротьба за чисте майбуття

Історія про Капітошку-молодшого (пра-пра-правнука відомого всім мультиплікаційного героя). Він здається нам знайомим, але зважаючи на те, що дія відбувається в ХХІ ст., молодшенький суттєво відрізняється від свого дідуся. Це не дивно – в час загальної механізації та розширень меж електронно-інтернетизованого світу, Капітошка-молодший не міг бути схожим на дідуся: стрибати з листочка на квіточку, з квіточки на травинку, весело співаючи: «Я стриб-стриб-стриб-стриб-стриб…я ха-ха-ха-ха-ха».

...
Читати далі...
.

 

«НОВА МОВА РУХІВ: РОЗШИРЕНА ВЕРСІЯ»

Ніколи ніхто з нас не замислюється над тим, чому саме  в цей момент саме так жестикулюємо, чому саме так сідаємо або дивимося. На перший погляд це звичайні речі, та ними все ж керує наша підсвідомість. Учені навіть виділяють окрему підгалузь науки «мова рухів», в якій досліджують закономірність «вживання» людьми тих чи інших жестів.

Тема цікава та непередбачувана. Часто, на перший погляд, звичайний ...
Читати далі...
.

 

НЕСПОДІВАНИЙ ПОДАРУНОК

Сонце розбудило мене, ледь торкнувшись горизонту. Жовто-червоним вогником воно то з’являлося, то ховалося за мережками дерев.

Ранок…Чується метушня неподалік мене, і лише цей шум допомагає мені зрозуміти: «Я у вагоні!? Але чому? Куди я їду? Чи є у мене квиток?»

...
Читати далі...
.

 

НЕ ГОВОРІТЬ ПРО ДОБРО – ТВОРІТЬ ЙОГО

Найсвітліший, найяскравіший, найщасливіший день у житті кожного закоханого серця – день весілля! День посмішок, привітань, блиску обручок та вигуків «Гірко!»; день злиття двох струмків в одну річку, скріплення побачень, поцілунків та обіцянок у єдиний міцний ланцюжок кохання – шлюб!

Кожна дівчина вже з дитинства планує своє весілля, до деталей продумує сукню і таємничо посміхається, знаючи, що вона буде ...
Читати далі...
.

 

«МАФІЯ» ПОЛОНИЛА ВІННИЦЮ

 Не думайте, що наткнулися на текст, який викриває усі злочинні угрупування нашого міста. Усе набагато простіше, цікавіше, а головне – без криміналу, принаймні реального. «Мафія», про яку так прагну поговорити – салонна психологічна рольова гра з детективним сюжетом, що моделює боротьбу «добра» і «зла». За сюжетом ...
Читати далі...
.

 

ВЕСЕЛИЙ ПЕРЕПОЛОХ, Або НЕЙМОВІРНІ ПРИГОДИ НА ПОВЕРХАХ

Студентське життя – не таке веселе, як вам здається. Воно набагато веселіше!

Оксана, 20 років:

...
Читати далі...
.

 



Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0