Вівторок ,21.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2011 » Травень » 10 » Микола Дмитрів: «Моє життєве кредо – це здоров’я»

02:39
Микола Дмитрів: «Моє життєве кредо – це здоров’я»


Усі викладачі нашого університету – унікальні, особливі, компетентні у своїй справі та цікаві за своєю натурою особистості, які з усіх сил намагаються давати нам знання у певній галузі.

Саме таким є Микола Дмитрів – старший викладач кафедри фізичного виховання, відповідальний за навчальну роботу. Тривалий час виконував обов’язки заступника декана зі спортивно-масової роботи історичного факультету.

Микола Іванович родом із міста Долина Івано-Франківської області, де  закінчив середню школу-інтернат. Потім вступив у Луцький державний педагогічний інститут на факультет фізичного виховання. Ще з юнацьких років займався легкою атлетикою, був членом Української молодіжної збірної.

Після завершення навчання один рік працював учителем. Невдовзі одружився. Із майбутньою дружиною Тетяною познайомився в університеті, де вона навчалася на факультеті іноземних мов. Згодом у них народився син Григорій.

Переїхавши через деякий час у Вінницьку область, Микола Іванович знову продовжив вчительську діяльність. У школі пропрацював десять років, три з яких був директором. Але доля змінила плани, і після перемоги у конкурсі Микола Іванович отримує запрошення викладати у педуніверситеті. Дружина Тетяна Володимирівна також знайшла себе у роботі зі студентами, вона – кандидат психологічних наук, доцент кафедри іноземних мов.

Порівнюючи вчительську та викладацьку діяльність, Микола Іванович каже, що працювати зі студентами йому легше та цікавіше, ніж зі школярами. Він зауважує:

  В університеті маєш справу вже з дорослими  людьми, які знають, чого вони хочуть і навіщо сюди прийшли. Зі школярами виникають проблеми, які пов’язані з віковими труднощами.

Микола Дмитрів стверджує, що рівень фізичної підготовки у студентів нижчий, ніж був років десять тому. На це вплинуло багато факторів: по-перше, аварія на Чорнобильській АЕС, зокрема, збільшення кількості студентів, які належать до спеціальних медичних груп, по-друге, зменшення кількості академічних годин.

Улюбленими видами спорту для пана Дмитріва є легка атлетика, баскетбол, настільний теніс та ганбол. Саме тому у  2003-2004 рр. команда педуніверситету, яку тренував Микола Іванович посіла І місце серед вишів Вінниці.

Крім того, викладач займається науковою роботою. У 2008 році опублікував навчально-методичний посібник «Самостійна робота студентів як засіб підвищення ефективності навчального процесу з фізичного виховання», розробив методичні рекомендації для студентів, які належать до медгрупи, та опублікував 15 наукових статей у фахових виданнях. Нещодавно затвердили тему кандидатської дисертації Миколи Івановича.

Викладач має цікаве і корисне захоплення – він чудовий садівник, уже десять років вирощує фрукти та овочі.

Студентів закликає займатися спортом, аби завжди бути здоровими та підтримувати гарну фізичну форму.

Віта МАКОГОН


Категорія: Обличчя | Переглядів: 1236 | Додав: Admin | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 2

0  
1 таня   (18.08.2011 20:47) [Материал]
Микола Іванович, Ви, най-най-най кращі))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

0  
2 Ірина Слободян   (24.08.2011 13:11) [Материал]
Микола Іванович - це найдобріший і наймилосердніший викладач фізичної культури!!!!!!

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0