П`ятниця ,3.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2015 » Листопад » 23 » НАЙКРАЩЕ СВЯТО У … СТУДЕНТІВ!

18:52
НАЙКРАЩЕ СВЯТО У … СТУДЕНТІВ!


Студентські роки – найщасливіші в житті кожної людини. У цей період визріває перше кохання, поглиблюється пізнання світу, відбувається становлення особистості та обирається подальший шлях. Зі студентської лави починається довга й наполеглива дорога пошуків, стверджень і досягнень. Зі студентства формується українська національна еліта.

Студентське життя неповторне та різноманітне. Тут всього доволі: і смішинки, і сльозинки. Кожен день навчання чарує цікавістю, натхненням і активним дозвіллям. Працьовиті та старанні студенти Олена Пугач, Дмитро Клепацький, Артем Поліковський, Анжеліка Накарвацька, Діана Яблонська на чолі з заступником голови профкому Оленою Граматович організували тематичний квест «Хто зверху?», де 8 зовсім різних між собою команд намагалися спростувати міфи щодо гендерної нерівності. Завдання були зовсім неочікуваними, втім, всі намагалися показати себе якомога краще.

Учасник команди «Спартанці» Дмитро Мельник розповів про свої враження: «Квест – це гарний привід для того, аби знайти нових друзів, чудово провести час. День студента, мабуть, є головною датою проведення таких заходів, бо ж саме в цей день – лише три пари і море позитиву навкруги! Дуже шкода, що ми не здобули перемоги цього разу. Із нетерпінням чекаю наступного змагання, бо планую зібрати неперевершену команду, яка обов’язково здобуде успіх».У результаті кумедних та нелегких випробовувань визнання здобула команда «Чарівні і божевільні».Учасникам вручили подарункові сертифікати у спортклуб і солодощі. Спонсорами заходу стала первинна профспілкова організація ВДПУ, фотограф Богдан Смолін, бізнес-центр «Успех», мережа спортивних закладів «Fitcurves», мережа спортивних магазинів і спортивних клубів «Максимус».

Продовженням святкового дня став студентський концерт найактивніших вихованців ВДПУ. Найкращих трудівників нагородили відзнаками. Відповідно до наказу ректора студентам вручили почесні нагороди та грошові премії з метою заохочення найбільш старанних. Ректор Наталія Лазаренко привітала усіх присутніх і запевнила, що вже наступного року концертну програму готуватимуть викладачі (це спонтанне рішення глядачі підтримали одноголосно). «Сьогодні у вас свято, втім,історія цього дня не зовсім солодка. Аби чогось досягнути, варто йти на великі жертви, іноді, ризикуючи власним життям. Дорогі студенти, бажаю вам творчих злетів, вдалих починань та легкого опанування обраного шляху».

Теплими та щирими словами звернувся до студентів голова профкому педуніверситету Микола Баюрко: «Нехай все, що ви робите, буде результативним, а те, про що мрієте, якомога швидше втілюється в реальність. Пам’ятайте про свою мету і не зважайте на ті життєві перепони, що іноді перед вами з’являтимуться».До привітань також приєднався голова Ради студентського самоврядування Олександр Забіяка: «Шановні студенти, хочеться привітати вас із нашим святом. Побажати щастя, здоров’я та швидкої здачі сесії. Так хочеться, аби наші гуртожитки отримали довгоочікувану п’яту зірку. Щоб наші страви були як у кращих ресторанах Парижа. А наші стипендії не поміщалися на одній стипендіальній картці».

Ведучими неповторного свята стали переможці недавнього конкурсу-огляду «Агов, таланти!» Олександра Бабич, Марко Маламура та Діана Беспалько, які вразили кожного. Цього дня своїм співом нас тішили Анастасія Орлова та Юлія Бикова, котрі запевнили: яке б лихо не сталося, варто йти до мети. Олександр Ярошенко надіслав студентам вітання у вигляді чудової пісні «Слова». Український колорит почули з уст Марії Китайчук. Ліричним і чуттєвим було амплуа Владислава Хохлана. Піснею «Минає день» він зачарував усіх представниць слабкої статі. Народний фольклорний ансамбль пісні і танцю «Веснянка» жартівливими частівками відповіли на безліч запитань, що пов’язані зі світом студентства. Своєю проникливістю й емоційністю запам’ятається усім співочий сімейний дует Олександра та Тетяни Щербів. Мабуть, найбільш запальним був «Кактус» Олени Пасіхової. Драйвова пісня, драйвова дівчина – все, як має бути!

Енергійними танцями полонили сцену ВДПУ народний аматорський ансамбль «Роза вітрів», танцювальні колективи «Жіноча логіка» та «Let`s dance». Вони вкотре підтвердили, що своїми рухами можуть розказати більше, ніж словами. Спонсори свята, жіночий фітнес-клуб «Fitcurves» продемонстрували танцювальну програму «Живи танцюючи».

Із юності у дитинство глядачів переніс народний оркестр народних інструментів Вінницького педуніверситету, бо, окрім дивовижного музичного супроводу у «Старому трамваї», кожен отримав змогу переглянути «пластиліновий» мультфільм. А от тріо запальних гітаристів своїми загадковими мотивами допомогло неабияк розслабитися та відволіктися від буденності. Звісно, музика може створити будь-яке диво, будь-яке почуття, саме це довели своєю «Мелодією кохання» Євген Попель та Анна Коваленко.

Студентство завжди асоціюється з веселощами та сміхом. Звичайно! Бо ж нема у світі веселішого народу, ніж студенти. Підтвердити це допомогла команда КВНу з інституту історії, етнології і права, а також команда інституту філології й журналістики зі сценкою «Знімаємо кіно».

І вже з масою приємних емоцій, позитивно зарядженою енергетикою, студентство вирушило святкувати, бо настрій кожного сформувався спільними діями активістів і викладачів. Пам’ятайте, що молодість – це стан душі. Не важливо, чи ти здобуваєш першу освіту чи п’яту, головне – ти студент!

Валентина БІЛОУС

Світлини Світлани КОСТЮК


Категорія: Дозвілля | Переглядів: 612 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0