Середа ,15.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Грудень » 7 » «НАВІЩО ВОЮВАТИ, ЯКЩО МОЖНА ПОГОВОРИТИ?»

20:41
«НАВІЩО ВОЮВАТИ, ЯКЩО МОЖНА ПОГОВОРИТИ?»


Спробуйте згадати всі фільмі у жанрі наукової фантастики. Так, їх за всю кіноіндустрію незліченна кількість. Тільки одиниці ставали культовими, як-от «Зоряні війні» чи «Стар Трек», але це було багато років тому. Їм на зміну приходять сиквели та римейки, які тільки й можуть, що вразити спецефектами. Та нарешті у світ вийшла нетипова екранізація бестселеру, яка має шанс дотягнутися до «зірок». До того ж ніяк не міг пропустити фільм за участю Гарісона Форда!

Головний герой, Ендер, як і його однолітки, бачить навколишній світ по-своєму. Звичайно, цей погляд кардинально відрізняється від дорослого. Саме через ігри в дітей відбувається «контакт» з усім навколо. Там, де старша за віком особа не знайде шляху вирішення, дитина буде відчувати себе як риба у воді. Всі ми знаємо прислів`я: «Вустами дитини говорить істина».

А як щодо здібностей? У недалекому майбутньому знайшли чудове місце, де можна застосувати знання та вміння дітей, сприймаючи все через гру. «Дитячим майданчиком» для них стало… поле бою. Розвагою тут є війна, результат якої визначає долю всього людства.

На режисерському рівні все виконано майже бездоганно. Над цим попрацював режисер та сценарист Ґевін Худ, відомий за кінострічкою «Люди Ікс. Росомаха». Він зумів з невеликою кількістю коштів зробити гідний блокбастер. Поряд зі спецефектами у картині присутня чудова акторська гра, особливо актора Аса Баттерфілда, який зіграв Ендера. Навіть те, що перед нами не змогли повністю відкритися всі персонажі фільму, аж ніяк не руйнує стрічки. Окремо варто виділити анімацію та комп’ютерну графіку, яка зіграла на руку творцям. Усе, що відбувається на екрані, часом перехоплює подих. Додавши ще й саундтрек, у виконанні композитора Стіва Яблонскі, отримаєте чудесний фільм.

Майже кожна фраза та подія, показана на екрані, висвітлює перед нами образ Ендера. Якщо спочатку могли бачити лише незвичайного вундеркінда, то вкінці постає титанічного характеру та розуму людина. Це при тому, що спостерігаємо за хлопцем шкільного віку!

Серед усієї масштабності розгорнутих подій, головними постають не лише моральні питання. Уміння жертвувати малим заради блага усіх, цінність людського (і не тільки) життя та найголовніше – право вибору. Якщо уявити себе в ролі Ендера, накинути на плечі увесь його тягар, виникає питання: «Що б я зробив у тій чи іншій ситуації?». Здавалося, які можуть бути проблеми вибору в дітей? Але, коли герой-підліток прирівнюється до полководця, різниця відчувається.

«Гра Ендера» – фантастика, яка поряд із новими фільмами виявилася ковтком свіжого повітря. Після перегляду хочеться задуматись над усім, що було зображено та сказано. Тож гарного перегляду!

Сергій ДЕЯНОВ

 


Категорія: Культура | Переглядів: 452 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0