Неділя ,28.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Грудень » 07
В ЄДНОСТІ - СИЛА?..

Євромайдани – це не просто мітинги, це єднання народу. У Вінниці усе почалося зі студентів – рушійної сили суспільства. Кожного дня в будь-яку погоду на вулиці Театральній проходять студентські страйки. Спочатку вони відбувалися під гаслом «Україна в ЄС!», тепер же «Владу - геть!». Це неймовірне видовище… Емоції, що виникають між мітингувальниками, безконтактне взаєморозуміння. 

Нехай не усі знають, з якою метою зібрались, але факт того, що люди підтримують одне одного – радує. Ніхто не залишається байдужим, кожне мі ...
Читати далі...
.

 

«УКРАЇНА – ЄВРОСОЮЗ»: КОМФОРТНЕ ЖИТТЯ, НОВІ МОЖЛИВОСТІ

«Євромайдан зібрав 200 000 осіб», «У різних країнах світу пройшли акції на підтримку ЄС», «Євромайдан вистояв ніч: штурм «Беркута» відбили» – такі заголовки рясніють у пресі й звучать з екранів телевізорів. Передувала цим подіям неочікувана відмова президента держави від можливої асоціації України з Євросоюзом.

Доцент кафедри філософії, соціально-політичних дисциплін та етнології нашого університету, політолог Олександр Конотопенко зазначає:

– Перспектива входження Україн ...
Читати далі...
.

 

ШУКАЛИ РОБОТУ, А ЗНАЙШЛИ ЛОХОТРОН

Часто, коли йдемо повз дошки оголошень, неодноразово в очі кидається напис «Робота для студентів». Мимоволі задумуємося про те, що необхідні гроші, бо омріяної стипендії немає. Хочеться «перейти на свій хліб», полегшити фінансове становище в сім’ї. Із подругою так загорілися цим бажанням, що одразу почали «рити» Інтернет під запитом «Робота у Вінниці для студента». Основна вимога – неповний робочий графік, бо навчання вирішили не ігнорувати.

Досвід у пошуку такого заробітку є. «Фінанси співали романси» в наших гаманцях уже настільки, ...
Читати далі...
.

 

ЯК ЖУРНАЛІСТИ ПЕРЕМОГУ ЗДОБУВАЛИ…

Уже вчетверте наше університетське видання «Студентська територія» мало змогу відстояти свою честь і професіоналізм на Всеукраїнській виставці-конкурсі газет «Молодіжний акцент» у Запоріжжі. Презентували часопис нашого ВНЗ колектив у складі редактора Наталії Возбранюк, заступника редактора Яни Стратійчук, відповідального секретаря Дарини Мудрак. Загалом, 53 редакційні колективи з усієї України показали свої знання, вміння і обмінялися досвідом.

Листопад цього року для студентів-журналістів нашого університету виявився неабияким випробуванням на професійну зрілість. Метою було не лише представлення часопису перед ч ...
Читати далі...
.

 

РАДІЙ, СТУДЕНТЕ, ТВІЙ ДЕНЬ НАСТАВ!

Напередодні студентського свята в Мистецькому центрі університету було неспокійно: то гучні оплески, то нестримний сміх зрушували тишу. Усе тому, що святкували День студента…

Ведучі завзято розпочали виступ, а жарти та доброзичливий тон одразу розрядили обстановку і створили святкову атмосферу. Урочиста частина промайнула непомітно, перший проректор С.О. Гусєв виступив із промовою та взявся нагороджувати найкращих студентів закладу.

...
Читати далі...
.

 

ДІВЧИНА СЕРЕД ЮНАКІВ

Як воно бути дівчиною серед юнаків? Це кара Господня чи подарунок долі?! Існує безліч варіантів відповідей, проте нам потрібна ідеальна, що правдиво розкриє всі аспекти перебування в чоловічому колективі.

Є чимало випадків, коли серед чоловіків є лише одна тендітна дівчина, яка прикрашає товариство. Щоденні розмови про жінок, автомобілі, випивку, купа хлопців на всі смаки – в цьому теж є позитив. Бувають моменти, коли доводиться покладатися на міцні чоловічі плечі.

...
Читати далі...
.

 

СИЛЬНА ЧАСТИНА СЛАБКОЇ ПОЛОВИНИ

Завжди захоплювалася сильними жінками. Таких називають «вамп», «залізна леді», «скала». Вони не дарують іншим розкіш бачити їх заплакані очі, сутулі плечі. Захоплювалася ними, адже за будь-яких обставин можуть вигнути губи в посмішці, не забруднюючи і без того сіру буденність, своєю кислотою душі. Вони не плачуть, не б’ються в істериці, не показують слабинку, «тримають планку». Не бояться говорити минулому: «Прощавай!». Вміють спалювати мости, не шукаючи вцілілих частин, якими можна повернутися.

...
Читати далі...
.

 

ЛЮДИНА МОЄЇ ДУШІ

Одні приходили в моє життя і залишалися, інші проходили повз, а деякі просто залишали на самоті. Залишали зруйновані мрії, надію, віру, що згодом виливалися у той важкий життєвий досвід, яким чомусь усі пишаються, але ніхто не називає його ціну.

Залишали засмічену непотребом душу. Немов пройшли чистим паркетом у забрудненому взутті. Добре, якщо без тривалих зупинок і лише в один бік. Та це не найважче. Страшно стає тоді, коли все забирають із собою, життя без потрібної людини втрачає сенс, а той, хто обіцяв бути поруч, попрямував не озираючись. Ось ...
Читати далі...
.

 

СМАЧНИЙ ДЕСЕРТ ІЗ МІСТА ЛЕВА

Просто дивовижно, як мало знаємо про людей, що нас оточують. Кожного дня йдемо в університет, де зустрічаємо знайомі обличчя, вітаємося і проходимо повз, занурившись у власні переживання. Так не помічаємо, скільки всього ховається за серйозним обличчям, привітною посмішкою чи похмурим поглядом. Навіть у досить знайомій людині можна відкрити щось нове. Яскравий приклад – Галина Андріївна Задворна, комендант навчального корпусу №1, яка цього разу опинилася під пильним прицілом «кулінарного телескопу».

Галина Андріївна завжди привітна та відкрита для спілку ...
Читати далі...
.

 

ОПТИМАЛЬНИЙ ВІК ДЛЯ МАТЕРИНСТВА

Материнство – серйозний період у житті кожної жінки. Потрібно розуміти, що дитина має з’явитися в сім’ї, а не сім’я через дитину. Як відомо, дівчата віком 16-20 років народжують здорових дітей, тоді як у жінок після 30 вагітність проходить із ускладненнями. Заглянувши в історію, можемо спостерігати традицію ранніх шлюбів, що сьогодні трапляється досить рідко.

Практичний психолог Жежелівського ЗНВК Тетяна Герук зауважує:

...
Читати далі...
.

 

МАТИ-ОДИНАЧКА – ВИРОК ЧИ СПОСІБ ЖИТТЯ?

«Мати-одиначка» вже давно не тавро в сучасному суспільстві. Деякі жінки вважають, що самостійне виховання дитини додає певного героїзму, жіночої мужності, підіймає їх над чоловіками. Вони часто є відважними феміністками, які нервово курять на балконах, розмірковуючи про «убогість сучасних чоловіків».

Деякі аж занадто винахідливі: відчайдушно шукають батька для своєї крихітки, який би «любив її, як рідну, плекав, оберігав», плачуть самотніми вечорами, заливаючи телефонну трубку слізьми при розмовах із подругою. Але ж – о щастя! – знаходиться порядний мужчи ...
Читати далі...
.

 

УКРАЇНКИ-КАР’ЄРИСТКИ

Кількість жінок, які вперше народжують після 35 років, збільшилася майже втричі. Спершу українки закінчують престижні університети, влаштовуються на роботу, будують кар’єру, а вже тоді думають про дітей. Згідно з останніми соціологічними дослідженнями, кількість жінок, які вперше народжують після 35 років, збільшилася майже втричі!

Чим зумовлене таке явище? Розповідає Світлана Аксьонова, науковий співробітник Інституту демографії і соціальних досліджень імені М. Птухи.

...
Читати далі...
.

 

ГЛАМУР ПО-ВІННИЦЬКИ

Слово «гламур» у перекладі з англійської означає «розкіш», «блиск». Цього поняття немає в академічних словниках, але знають його всі. Воно не викликає подиву в читачів глянцевих часописів. Сьогодні навіть говорять про сільський гламур, а невтомні дослідники недуг нашого суспільства знайшли нову хворобу – гламуроманію.

Деколи під цим словом розуміють абсолютно різні речі – від бездоганної елегантності до розбещеної екстравагантності.

...
Читати далі...
.

 

У МОЛОДОСТІ ГОРИ ЗВЕРТАЄМО

− Неприємні вісті, сварка, грубість, байдужі стосунки вдома та на роботі викликають нервове перенапруження. Ми живемо в так званий «час стресів». Щоб вберегти себе від шкідливих наслідків і позбутися негативних емоцій, необхідно навчитися перемикати свою увагу на щось приємне. Допомагає цьому мистецтво, повільна музика, заняття улюбленою справою. Вчасна зміна праці відпочинком, повноцінний сон (не менше 8 годин) також сприяють хорошому самопочуттю. Користуйтеся послугами психотерапевтів, – застережливо попереджають лікарі.

«Чому сучасна молодь така агреси ...
Читати далі...
.

 

ВКОНТАКТЕ

Соціальні мережі… Скільки часу ми проводимо в цьому особливому, незвичному для старшого покоління світі. Саме тут росте сучасна молодь. Тут знаходяться спільноти людей, об’єднаних однаковими інтересами й уподобаннями. Найбільш популярними серед українців є «Однокласники», «ВКонтакті», «Facebook» та «Twitter». Якщо колись люди думали, що Інтер ...
Читати далі...
.

 

ТРОЛЬ – КАЗКА ЧИ РЕАЛЬНІСТЬ?

Інтернет – глобальна мережа, яка дає можливість заховати своє «я», або ж створити інше. Різноманітні форуми, портали, чати, соціальні мережі просто майорять експресивними коментарями, з гнівним наповненням. Саме таке явище науковці назвали «тролінгом».

Хто ж такі «тролі»? Ні, це не потворні створіння, що згадуються в казках та міфах, це цілком реальні люди, що загубилися в Інтернет-просторі і створили своє альтерего. Зазвичай, воно з’являється під впливом бажань автора, тобто прагненням бачити себе в іншому ...
Читати далі...
.

 

ВАСИЛЬ КОБЕЦЬ: «ЛЮБОВ – ЦЕ СЯЙВО ПОЛУМ’ЯНЕ»

У концертній залі обласної філармонії «Плеяда» відомий вінницький письменник і громадський діяч, голова Конгресу української інтелігенції Вінниччини Василь Кобець відзначав своє 70-річчя.

Ще з молодих років він зарекомендував себе як талановита, відповідальна особистість. Із 10-го класу працював завідувачем клубу в Старому Дашеві та Леухах. У 1962 році став студентом Вінницького педагогічного інституту ...
Читати далі...
.

 

У ВІННИЦІ ПРЕЗЕНТУВАЛИ «ПРИТУЛОК ДЛЯ БЛАЗНІВ»

На початку листопада в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. К. Тімірязєва відбулася презентація книги нашого земляка-подолянина Олега Чорногуза «Притулок для блазнів», що представлена президією Національної спілки письменників України на здобуття Шевченківської премії 2014 року. До книги ввійшли дві комедії та однойменний роман.

Сатирично-гумористичний роман викриває «панівну верхівку», сміх с ...
Читати далі...
.

 

«НАВІЩО ВОЮВАТИ, ЯКЩО МОЖНА ПОГОВОРИТИ?»

Спробуйте згадати всі фільмі у жанрі наукової фантастики. Так, їх за всю кіноіндустрію незліченна кількість. Тільки одиниці ставали культовими, як-от «Зоряні війні» чи «Стар Трек», але це було багато років тому. Їм на зміну приходять сиквели та римейки, які тільки й можуть, що вразити спецефектами. Та нарешті у світ вийшла нетипова екранізація бестселеру, яка має шанс дотягнутися до «зірок». До того ж ніяк не міг пропустити фільм за участю Гарісона Форда!

Головн ...
Читати далі...
.

 

Кохана спить,кохана спить…

Із поетичної кишені

***

А ти не знаєш, як болить,

...
Читати далі...
.

 

МОЄМУ ПОКИ ЩЕ НЕ НАРОДЖЕНОМУ СИНОВІ

«Моє сонечко» – напевно, саме так буду шепотіти, дивлячись на тебе сплячого в ліжечку. Виснажена постійним доглядом, сірою буденністю, одноманітністю днів, але без міри щаслива від того, що матиму такий скарб. Так обов’язково буде, адже я цього хочу.

Носитиму 9 місяців під серцем, а одного дня відчую, як ти повертаєшся чи штовхаєш ручкою у живіт, ніби хочеш передати привіт. І так буду радіти з цього, розповідати про таку важливу подію в нашому житті.

...
Читати далі...
.

 

І ЗНОВ «ПОСТСКРИПТУМ», НАЧЕ НОЖЕМ ПО… СЕРЦЮ

Чому завжди вони?.. Чому саме ці дві літери змушують серце шалено битися?.. «Р.S.»… Ніколи не знаєш, чого очікувати далі…

Навіть якщо увесь лист засіяний словами про кохання, потім може бути таке маленьке та все ж вагоме «але»: «Р.S. але я тебе не кохаю…», «Р.S. але ми не можемо бути разом…». Наче падаєш у безодню і здається, що нічого не врятує.

...
Читати далі...
.

 

У ВАГОНІ

Поїзд мчав із феноменальною швидкістю. Монотонний стукіт коліс заколисував, тому атмосфера у вагоні була спокійною.

Дівчина сиділа, закинувши ноги на сидіння та поринувши у світ вигаданих персонажів. Юнак навпроти уважно вдивлявся в риси дівочого обличчя. Навіть не знаючи змісту книжки, по її обличчю міг «прочитати» усі події, що там відбуваються.

...
Читати далі...
.

 

ПЕРЕДПЛАТА 2014

Шановні друзі!

Редакція Вінницької обласної молодіжної газети «Студентська територія» розпочинає передплатну кампанію на новий 2014 рік.

Наш передплатний індекс: 86158.

Вартість на 12 місяців (24 номери) - 48 грн.

...
Читати далі...
.

 



Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0