Середа ,15.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2012 » Лютий » 14 » ОБІЙМАТИМУ СИЛОЮ, або Отримай гарний настрій безкоштовно

01:53
ОБІЙМАТИМУ СИЛОЮ, або Отримай гарний настрій безкоштовно


Нещодавно світ відзначав День обіймів. У Вінниці його вирішили святкувати у ще не звичній для нас формі – флеш-мобом «Обіймашки». У ньому взяли участь:  школярі, студенти, дорослі. А виглядало все це так…


Вдень на майдані Незалежності вовтузилися діти. Зліпили сніговика та причепили йому табличку з написом «Безкоштовні обійми». Близько п’ятнадцятої години почали сходитися люди різного віку. Майже всі тримали у руках таблички такі ж, як у сніговика, або зі схожим змістом: «ОБНИМУ ПРОСТО ТАК», «ОБНИМУ НАСИЛЬНО», «ОБІЙМЕМОСЯ. МИ ВСІ ОДНА РОДИНА».

Вони ходили та «ловили» людей (причому, здебільшого, незнайомих) для того, щоб… просто обійняти їх.

Ідея, звичайно, не моя. В усьому світі давно вже це відбувається. Просто я люблю обніматись, у мене багато друзів, які люблять обніматись, і тому вирішила, що це буде дуже класно, якщо ми будемо ось так зустрічатись і дарувати один одному трохи тепла, – розповідає організаторфлеш-мобуЮлія Свєтлова.– Думаю, що якби ніхто не придумав день обіймів, то я би його точно придумала, бо ДУЖЕ люблю обійматися.

До «флешмобівців» наближається жінка, яка рухається в сторону «МакДональдса». Здалеку видно її, спочатку стривожене, а потім, після того, як її обійняли троє дітей, приємно здивоване, радісне обличчя. «Спасибі вам. Дай Бог щастя за те, що ви робите», – каже жінка і йде собі далі.

Люди, які заходили в натовп «обіймашників»стривожені й напружені, виходили із нього   сяючі та веселі.

Не мало й тих, хто підходив уже з протягнутими руками і обіймався з цілим десятком (а то й більше) людей. Хтось опісля прямував далі, а дехто – залишався.

«Я знайома з Юлією, вона і мене запросила. Просто люблю всякі флеш-моби, люблю брати участь в подібних заходах, навіть якби це був танцювальний флеш-моб, все одно прийшла б», – говорить вчителька англійської Тамара Калмикова.

Йде чоловік, розмовляє по телефону. До нього підбігають дівчата і хлопці, щоб обійнятись, але він обходить їх стороною, крокуючи ледь не по бордюру, щоб лиш ніхто його не дістав.

Потім хтось висуває пропозицію пройтись, обіймаючи всіх зустрічних на маршруті: через Козицького по Грушевського до ялинки в центральному парку, а звідти по Соборній до «МакДональдса».

Дорогою веселі учасники обіймали усіх перехожих, продавців на ринках «Супутник», «Троянда» та тих, хто чекав транспорту на зупинках. У відповідь їм дякували за гарний настрій і бажали щастя, здоров’я, чоловіка гарного та янгола-хранителя.

– Добре, що вони таке придумали, – говорить одна продавчиня квітів іншій. – Може, хоч люди добрішими будуть.

Я запрошувала друзів, хотіла з ними прийти на флеш-моб, але вони всі хворіють, не можуть. Але я щаслива, що не просиділа вдома», – ділиться враженнями учасниця дійства Неля Первак.

На фініші «обіймашники», померзлі в руки і ноги, обіймали один одного. Організатор подякував, що зібралися; запропонував проводити такі заходи щомісяця і повідомив, що створить групу в «ВКонтакте» і там вони вже точно вирішать, де і коли наступного разу зберуться.


Юлія ШЕВЧЕНКО


Категорія: Різне | Переглядів: 494 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0