П`ятниця ,26.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2017 » Лютий » 21 » ОДИН ПРОТИ ВСІХ

20:06
ОДИН ПРОТИ ВСІХ


П’ятірка кращих монофільмів

Із початком зародження кінематографа режисери рідко наважувалися створювати монофільми. Саме так називають стрічки, дії в яких розвиваються за участь єдиного чи декількох персонажів, зіграних одним актором.

Розгорнути повноцінний сюжет, дати волю фантазії, зацікавити глядача драматургією й обмежитися при цьому одним обличчям на екрані – непросте завдання, однак є яскраві сюжети.

П’яту сходинку займає фільм під назвою «Похований» 2010 року виробництва. Режисером був Родріго Кортез. Відсутність спецефектів, простий сценарій, проте результат неочікуваний. Сюжет розвивається в Ірані, де військовий найманець потрапляє у засідку та втрачає свідомість. До тями приходить у незрозумілому темному місці. Згодом розуміє, що похований живцем. Морок, холод, мінімум підручних засобів та жага до життя – це все, що у нього є в розпорядженні…

На четвертому місці – стрічка «Вигнанець» 2000 року режисера Роберта Земекіса. Мотив фільму нагадує «Робінзона Крузо». Актор бореться сам на сам не тільки зі стихією, а й із самим собою. Кожна маленька перемога на острові перетворюється на тріумф, а невелика поразка – на трагедію.

Третю сходинку посідає­ фільм Майкла Грінспена «Потерпілий», відзнятий у 2010 році. Герой прокидається посеред лісу в розбитому автомобілі. Він нічого не може пригадати: ані імені, ні те, як там опинився. Єдина мета – якомога швидше дістатися до людей. Увесь фільм – боротьба за життя, пошук близьких, намагання згадати все, що трапилося. У машині він знайшов револьвер та сумку з купюрами. Парадоксально, але стрічка, у якій повністю відсутня динамічність, змушує глядачів зануритися у спостереження за головним героєм.

На другому місці фільм «Місяць» 2009 року режисера Дункана Джонса. Головний герой завершив роботу на Місяці та очікує зустрічі з рідними та друзями. За два тижні до відльоту він знайомиться з тим, хто замінить його на станції. Фільм змушує розкривати загадки сюжету про вічні людські цінності та проблеми особистості.

Перше місце дістається пригодницькому фільму «127 годин» із талановитим головним героєм Джеймсом Франко. Стрічку відзняв у 2010 році режисер Денні Бойл. Екстримал Арон Ральстон одного дня вирішив піти до улюбленого каньйону. Наслідок – 127 годин без їжі, води та надії на порятунок. Фільм про боротьбу за життя. Події розгортаються навколо одного героя і пастки, в яку привела його доля. Фільм про фізичне і психічне страждання та перемогу над собою. Сюжет засновано на реальних подіях, що додає переживань під час перегляду.

Ірина КАЛЬЧЕНКО

 


Категорія: Стоп-кадр | Переглядів: 631 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0