П`ятниця ,17.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2011 » Грудень » 12 » ОЛЕГ БУЗОВСЬКИЙ – ЛИЦАР СУЧАСНОСТІ

04:08
ОЛЕГ БУЗОВСЬКИЙ – ЛИЦАР СУЧАСНОСТІ


         Випускник 2011 р. інституту фізичного виховання і спорту, майстер спорту з бойового самбо, кандидат у майстри спорту з дзюдо та акробатики, володар «золотого» серця, тренер, який залишає частинку себе у своїх вихованцях. Він – Олег Бузовський. Не шкодує сил, наснаги, навчає не тільки боротись, а й гартувати найкращі людські якості: порядність, доброту, щирість, приділяє увагу й інтелектуальному розвитку дітей.

         Усе почалося в десять років, коли тітка завела на акробатичні курси. Далі – сім років наполегливої праці та щоденного самовдосконалення.

Коли почали працювати тренером?

– Два роки тому, коли ще навчався в університеті, отримав другу категорію. Дотримуюся специфічної методики: заохочую вихованців, прагну цікаво провести заняття. Треную дві групи: молодшого віку та середнього шкільного. Роблю акцент на техніці прийомів. Старші миттєво вловлюють усе, що пояснюю їм. Але зізнаюся: з молодшими цікавіше! Вихованцям проводжу власні чемпіонати області, так звані «турніри». Високим нині вважаю рівень спортивної майстерності Максима Лакінчука, Вадима Шпортана, Івана Мятка, Владислава Кагоряна.

Чи вважаєте, що повністю реалізували себе у спорті?

– Поки що ні! Готуюся до основного старту – Чемпіонату України, відбору на Європу та світ. У планах – завоювати призове місце.

Ви контролюєте вагу перед змаганнями?

– За два-три дні шаленими темпами скидаю мінімум п’ять кілограмів. Методи різні: від виснажливих тренувань до походів у сауну.

Який секрет успіху? Хто для Вас є кумиром?

Він звичайно є! Це щоденне тренування двічі на день. Другом, взірцем і конкурентом водночас є Осіпян Грачик. Він перспективний борець, майстер спорту, тренер. Раніше завжди йому програвав, але під час останньої напруженої зустрічі в Києві, все ж таки здолав.

Ваше життєве кредо?

– «Вперед, ні кроку назад». Вважаю, що кожен спортсмен має поставити перед собою чітку мету й досягати її протягом життя. Тож нехай кожен береже, поважає і захищає власне ім’я, престиж свого сенсея, кольори товариства і прапор країни, яку представляє! І на татамі, і поза ним нехай завжди поводиться як істинний спортсмен, джентльмен і як просто порядна людина!

Спілкувалася

Інна ЖМУРКО


Категорія: Різне | Переглядів: 608 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0