Понеділок ,29.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2017 » Березень » 2 » ОЛЕНА ТЕЛІГА – БЛИСКУЧЕ СЯЙВО НА СІРОМУ НЕБІ ВІЙНИ… (відео)

20:29
ОЛЕНА ТЕЛІГА – БЛИСКУЧЕ СЯЙВО НА СІРОМУ НЕБІ ВІЙНИ… (відео)


З метою популяризації творчості відомої української поетки, національно-патріотичного виховання молоді засобами українського поетичного слова і музики; виявлення та підтримки кращих студентських і молодіжних художніх колективів та окремих виконавців; підвищення професійного та педагогічного рівня керівників студентських та молодіжних художніх колективів, у Вінницькому державному педагогічному університеті імені М. Коцюбинського було проведено І етап Всеукраїнського літературно-мистецького конкурсу на краще виконання творів Олени Теліги «Щоб далі йти дорогою одною».

З вітальним словом до учасників та глядачів заходу звернулася організатор свята, член Всеукраїнського жіночого товариства імені Олени Теліги, завідувач кафедри української літератури факультету філології й журналістики імені М. Стельмаха, доцент – Ніна Степанівна Поляруш, яка зазначила, що конкурс засновано ще у 1999 році Всеукраїнським жіночим товариством імені Олени Теліги з метою національно-патріотичного виховання талановитої молоді засобами українського поетичного слова та музики.

Він є підтвердженням того, що ім’я Олени Теліги навічно вписано у нетлінну книгу народної пам’яті про великих українців і українок. А в нашому університеті це свято традиційно проводиться наприкінці лютого - початку березня студентами ІІІ курсу ФФЖ імені М. Стельмаха.

Ніна Поляруш побажала глядачам, щоб літературно-мистецьке пошанування ще більше наблизило до нас багатогранну особистість Олени Теліги - пристрасного патріота-борця за національну державність та самобутньої майстрині поетичного слова.

Член журі, кандидат філологічних наук, доцент кафедри історії та культури України факультету історії, етнології і права Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського – Ірина Володимирівна Хоцянівська ознайомила учасників конкурсу із критеріями оцінювання: «ступінь проникнення у поезію Олени Теліги, власне творче обличчя виконавця – 5 балів; гармонія образу (гармонія між зовнішньою формою виконання – манера поводження виконавця на сцені, мовна культура, одяг і т.п. – і змістом поезії) – 4 бали; при виконанні музичних творів на вірші Олени Теліги: гармонія поезії в пісні, музична культура пісні, органічність мелодії та її оригінальність, майстерність аранжування, забезпечення інтонаційної творчості тексту, володіння інструментом – 3 бали».

Познайомивши присутніх із високоповажним журі, модератор конкурсу запросила до виступу першого учасника.

Своїм щирим прочитанням та глибиною змісту, конкурсанти підкреслили життєрадісність, елегантність, принциповість, самодисциплінованість і непохитність авторки у досягненні поставленої мети . Недарма сучасники в ній бачили небуденну особистість, талант з великими можливостями.

Насолодившись виступом останнього, 24 учасника, і підбивши підсумки конкурсу, журі ознайомило глядачів із результатами.

ІІІ місце розділили між собою Анастасія Медведєва та Анастасія Ткаченко (ФФЖ імені М. Стельмаха), Катерина Черешнюк (факультет фізичного виховання і спорту) і Юлія Коломієць (факультет дошкільної, початкової освіти і мистецтв).
На другій позиції: Ольга Безпалько (факультет філології й журналістики імені М. Стельмаха) та тріо Марини Пасічнюк, Софії Блідченко і Дар’ї Полягай –(факультет дошкільної, початкової освіти та мистецтв).

Справедливу перемогу в конкурсі здобули 2 конкурсанти: Ірина Славінська –(факультет історії, етнології і права та Єлисей Комарницький (факультет філології й журналістики імені М. Стельмаха).

Учасники конкурсу «Щоб далі йти дорогою одною» були нагороджені сертифікатами, подяками і цінними подарунками.

Наостанок, до учасників та організаторів літературно-мистецького свята, зі словами подяки звернулася кандидат педагогічних наук, проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань Вінницького державного педагогічного університету імені М. Коцюбинського, Зоряна Павлівна Ленів та декан факультету філології й журналістики імені М. Стельмаха, професор Інна Яківна Завальнюк.

Олена Теліга залишила нам у спадок зразок справжньої, мужньої жіночої поезії. З’явилася вона, спалахнула і згоріла на сірім, потім криваво-чорнім небі війни й революції, неначе блискуча зірка, лишаючи яскраве світло по собі… Світло, яке не згасатиме доти, доки пам’ятатимемо її ми – вдячні діти покоління великих митців, борців за свободу і процвітання України.

Юлія ГЕТЬ

 

 


Категорія: Література | Переглядів: 605 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0