Вівторок ,14.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Грудень » 7 » ОПТИМАЛЬНИЙ ВІК ДЛЯ МАТЕРИНСТВА

21:42
ОПТИМАЛЬНИЙ ВІК ДЛЯ МАТЕРИНСТВА


Материнство – серйозний період у житті кожної жінки. Потрібно розуміти, що дитина має з’явитися в сім’ї, а не сім’я через дитину. Як відомо, дівчата віком 16-20 років народжують здорових дітей, тоді як у жінок після 30 вагітність проходить із ускладненнями. Заглянувши в історію, можемо спостерігати традицію ранніх шлюбів, що сьогодні трапляється досить рідко.

Практичний психолог Жежелівського ЗНВК Тетяна Герук зауважує:

– Нині тема вагітності є однією з малодосліджуваних тем у психології. Із медичної точки зору, найкращий вік для народження першої дитини 20-25 років. Саме в цей період організм жінки фізіологічно готовий до вагітності. Проте, близько 80% вагітностей на сьогодні трапляється в 17-19 років, більшість із яких незаплановані, тому часто закінчуються абортом. У такому віці дівчина повністю не усвідомлює відповідальність, яку на неї покладено. Коли ж дитину залишають, то часто виховання її переходить у руки бабусь або ж держави.

Для багатьох вагітність – величезний стрес. Хоча тут є свої винятки. Народження дитини – важливий крок. У першу чергу він має бути добре виваженим. Дитина, яка народжується в коханні та є бажаною, згодом зможе уникнути багатьох хвороб і психологічних проблем.

Щодо оптимального віку для вагітності, можу сказати лише одне: потрібно зважати на медичні аспекти, а також психологічну готовність для народження дитини!

Кореспонденти «Студентської території» поцікавилися в студентів університету, який вік для материнства вони вважають оптимальним.

Інна Швандер (ОКР спеціаліста, ПГФ):

– Найкращий період для материнства 21-22 роки для дівчини й 25-26 для хлопця. Тоді є освіта, певний життєвий досвід. Чоловіки цього віку мають свої статки, тому зможуть забезпечити сім’ю.

Анастасія Ткачева (4 курс, ПГФ):

– Вважаю, що 20-25 – оптимально, адже з віком жіночий організм втрачає репродуктивну здатність. Пологи набагато складніші, болісніші та й вірогідність народження здорової дитини знижується.

Ірина Головань (ІІЕП, випускниця):

– На мою думку, 25 років – найбільш оптимальний вік у фізичному й психологічному планах. Дівчина вже сформована як особистість, має «голову на плечах», закінчила університет, працює. Найголовніше – прагне мати своє маленьке чудо.

Алла Лановська (1 курс, ІФЖ):

– 22 роки найбільш прийнятний вік для материнства. Як правило, родина складається не лише з матері, а й з батька. Дитина має рости і розвиватися в повноцінній сімї. Я бажаю стати матір’ю у 20 років, однак для початку потрібно закінчити університет.

Аліна Григоренко (4 курс, ІФЖ):

− У віці 22 років більшість отримує диплом і уже має можливість працювати за фахом, заробляючи собі на хліб із маслом. Для мене родина – це величезна відповідальність і вміння жертвувати чимось (час, бажання, власні амбіції тощо). Дітки повинні народжуватися і виховуватися в любові. Якщо невпевнений, що забезпечиш своє дитя любов’ю, опікою і добробутом, то народжувати не варто. На мою думку, до 25 років можна «набратися» розуму, зустріти коханого чоловіка і забезпечити достаток власної сім’ї.

Марія Кравчук (2 курс, ІФЖ):

− Вважаю, що 20-25 років. Будь-яка дівчина цього віку морально сформована. Зможе зрозуміти проблеми, які виникнуть у дитини і дати слушну пораду, спираючись на власний досвід. Звісно, хочеться ще сповна насолодитися молодими роками. Варто не забувати про швидкоплинність часу, тому плануйте материнство зрання.

Діана Марущак (2 курс, ІППМ):

− Найоптимальніший варіант 20-25 років. Якщо жінка народжуватиме пізніше, у неї можуть посилитися гіпертонічні хвороби, цукровий діабет, та й реабілітуватися після такого непростого випробування на міцність їй буде складніше. Більше того, як попереджають медики, при пологах після 35 років у 3-4 рази збільшується вірогідність того, що дитина зявиться на світ із хворобою Дауна.

Ольга Онофрійчук (3 курс, ІППМ):

− Не можу назвати точний вік, оскільки все залежить від обставин. Народження дитини тягне за собою низку обовязків. До того ж важливо, щоб у дитини була не тільки мати, а й хороший батько.

Наша молодь досить обізнана в цьому питанні. Переважна кількість думок збіглися з коментарем психолога. Потрібно народжувати тоді, коли відчуваєш себе фізично і морально зрілим, поряд кохана людина, у якій впевнена, є спільний фінансовий фундамент. У будь-якому разі, чи то вагітність незапланована, чи довгоочікувана, новонароджений має право жити в любові й турботі своїх батьків.

Вікторія ВЕРБОВЕЦЬКА


Категорія: Слушна думка | Переглядів: 668 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0