Середа ,8.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2015 » Жовтень » 15 » «ОЗБРОЄНІ ПРАВДОЮ» НАВІТЬ ПІСЛЯ СМЕРТІ

19:18
«ОЗБРОЄНІ ПРАВДОЮ» НАВІТЬ ПІСЛЯ СМЕРТІ


На 15 роковини зникнення Георгія Гонгадзе журналісти й медіаорганізації Вінниці провели акції солідарності та вшанували пам’ять загиблих журналістів за часи незалежності.

У день скорботи та свободи слова ОО НСЖУ та ВОДТРК «Вінтера» організувала пам’ятний захід, на який були запрошені військові журналісти, учасники АТО, студентська молодь, письменники та інші небайдужі люди.Захід супроводжували історії з життя журналістів, що загинули при виконанні професійних обов’язків.Присутні слухали розповіді про роботу місцевих журналістів в зоні антитерористичної операції.Усі охочі мали змогу поспілкуватися з військовими лікарями та бійцями з передової.

Завершився захід покладанням квітів, запаленням свічок і хвилиною мовчання біля стели пам’яті на Європейській площі.

Яніна ЛУКАШОВА

На часі

ЗВІТИ ТА ПЛАНИ СТУДАКТИВУ

Відбулася звітна конференція студентів-активістів Вінницького педуніверситету, де було розглянуто чимало питань, найперше з яких – автономія студентського самоврядування. Йшлося також про фінансову діяльність органів самоврядування, кошторис на новий календарний рік, роботу контрольно-ревізійної комісії. У результаті вирішено встановити студентські внески на різні види діяльності загальною сумою 742 тисячі гривень. Із кожного студента збиратимуть 1 % від прожиткового мінімуму, тобто 165 гривень на рік. Університет же повинен виділити 100 тисяч гривень на потреби Ради студентського самоврядування.

15 жовтня відбудуться вибори голови Ради студентського самоврядування і голів інститутів. 22 жовтня обиратимуться представники від гуртожитків та груп. Положення, прийняті на конференції, діятимуть двадцять років. Як запевнила в.о. ректора Наталія Лазаренко: «Із цими документами ми почнемо жити по-новому».

Вікторія БОДНАР

Актуально

ОСВІТНІ ГРАНТОВІ ПРОГРАМИ

На прохання викладачів, аспірантів й студентів відбувся семінар щодо міжнародних освітніх грантових програм. Доцент кафедри всесвітньої історії Олександр Неприцький зазначив, що учасником таких програм може стати кожен, хто на тривалий час ладен покинути Україну. Фінансуванням опікуватиметься та країна, до якої вирушите. Умова одна: після перебування за кордоном потрібно повернутися на Батьківщину.

Викладач запевнив, що Україна має можливість вийти на рівень міжнародної конкуренції. 60% учасників програм повертаються на рідну землю, аби впровадити в реальність все, чому навчилися; 20-30% продовжують подорожувати світом; не більше 20% залишаються у країні, до якої поїхали навчатися чи працювати. О. Неприцький поділився досвідом щодо власних стажувань у Польщі, розповідав про культуру та закони інших народів.

Олександра КЛИМЕНКО


Категорія: Із потоку новин | Переглядів: 447 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0