П`ятниця ,3.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2016 » Листопад » 15 » ПАНІ ТА ПАНОВЕ, ЗАПРОШУЄМО ДО ТАНЦЮ!

22:29
ПАНІ ТА ПАНОВЕ, ЗАПРОШУЄМО ДО ТАНЦЮ!


Осінній студентський бал відбувся у педуніверситеті

Коли закінчилися пари й стрілка годинника досягла вісімнадцятої, хол корпусу №3 Вінницького педуніверситету перетворився зі звичайного університетського вестибюлю на справжній танцмайданчик. Студенти, викладачі, гості, скинувши завісу буденності, поринули у вир бального дійства під ритми полонезу, польки, мазурки, кадрилю та вальсу.

Урочистим вітальним словом відкрила бал ректор Наталія Лазаренко. Ведучі Богдан Удалов і Марина Дякова запросили для першого знайомства з журі та публікою 21 пару конкурсантів. Як виявилося, захід об’єднав не лише студентів педагогічного, а й представників ДонНУ ім. В. Стуса, ВНМУ ім. М. Пирогова, ВНТУ та Вінницького навчально-наукового інституту економіки ТНЕУ.

Усі пари готувалися до танцювальної події осені близько місяця. Вони відвідували репетиції, шліфували вміння в Мистецькому центрі, слухали класичну музику та знайомилися з історією світських маскарадів XIХ ст. Оцінювали майстерність учасників й обирали Короля та Королеву балу судді: Олександр Мацюк, заслужений працівник культури України, засновник та художній керівник ансамблю спортивно-бального танцю «Грація»; Вікторія Канська, художній керівник народного аматорського танцювального колективу «Роза вітрів»; Вікторія Чешківська-Бровчак, керівник зразкового хореографічного ансамблю «Молодість», яка розповіла про нелегкий вибір кращих із кращих: «Я впeршe на такому заході, тому мeні було дуже цікаво побувати тут і, крім того, взяти участь в оцінюванні. Організація свята виявилася чудовою. Приємно, що організатори врахували все до дрібниць. Найважливішим завданням конкурсантів стало пeрeдати емоції в танці. Щоправда, обирати пeрeможців все ж було справді важко, тому що кожна пара особлива та яскрава».

Окрім танцюристів, романтичний настрій на святі створювали вокалісти нашого вишу, зокрема Влад Хохлан, Руфіна Добровольська та Олена Шинкар. Під час композицій присутні не втрачали можливості знову потанцювати й чи не найпростішими бальними фігурами повсякчас підтримували атмосферу справжнього світського рауту. Конкурсант, якому й раніше доводилося брати участь у різних хореографічних концертах, студент природничо-географічного факультету Вінницького педуніверситету Степан Лісневич поділився враженнями про нинішнє дійство: «Найбільше запам’яталося креативне оформлення вестибюлю та дружні відносини, так би мовити, конкурентів. Усі танці сподобалися, кожен із них особливий. Надалі обов’язково відвідуватиму бали, тому що це чудовий спосіб провести час і нові знайомства. Впевнений, багато хто зі мною погодиться, що сумуватиме за нашими репетиціями, вибором костюмів і класичними ритмами».

Осінній студентський бал – це не лише розважальний захід, а й благодійна акція. Відтак, на аукціоні виробів ручної роботи, проведеному в межах Міжнародного конгресу з інклюзивної освіти, психології та реабілітології, було зібрано близько 1500 грн. для допомоги дітям з обмеженими можливостями. Після фуршету, організованого Радою студентського самоврядування, усі мали нагоду досхочу попозувати перед об’єктивами фотоапаратів і камер на фоні тематичного банера. Перерву завершили витончені звуки повільного фокстроту. На танцювальному майданчику з’явилися Вадим Мельник, випускник Вінницького педуніверситету в парі з Катериною Гладкою, головою культурного сектора Ради студентського самоврядування, тренером дебютантів. Вони продемонстрували взірцеве виконання танцю стандартної програми в супроводі елегантної пісні «Sweet Dreams». 

Катерина Гладка розповіла про підсумки цьогорічного балу: «В університеті такий захід проводили й раніше, але у РСС ВДПУ виникла ідея підняти його на вищий рівень. Уперше він був відкритим, тобто взяли участь представники різних вінницьких ВНЗ. Головна ідея – створити атмосферу справжнього подільського балу, де студенти перетворилися на шляхетних панянок і галантних кавалерів. Я вважаю, що перемогли всі 42 учасники, оскільки стали королями та королевами бального танцю. Журі визначило пару Романа Шевчука та Наталії Борівської з Вінницького національного технічного університету найкращою. Вибір видався важким, але справедливим.

Все задумане виконано блискуче завдяки підтримці Мистецького центру, ректорату та працівникам нової університетської їдальні. Дякую активним студентам, які допомагали в організації та проведенні заходу.
Ми намагалися зробити справжнє торжество, не жаліючи ні часу, ні нервів. Хотіли наповнити традицію новим змістом».

Наприкінці свята було розіграно смаколики та подарунки від спортивного клубу «Максимус». Конкурсанти насолоджувалися останніми акордами балу, вітали одне одного, спілкувалися з викладачами й друзями, які завітали їх підтримати. Кожен радів ще одній даті у студентському календарі «незабутніх подій».

Ірина БОГАЧУК


Категорія: Дозвілля | Переглядів: 616 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 4.3/6
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0