Вівторок ,14.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Грудень » 18 » «ПЕРЕМАГАЙ АБО ПОМРИ!»

17:45
«ПЕРЕМАГАЙ АБО ПОМРИ!»


Шукаєте що б почитати, але не можете знайти нічого вартого уваги? Вам набридли книги з нудними розлогими описами, одноманітними сюжетами та очевидними фіналами без найменшої тіні інтриги? Хочете чогось такого, що могло б заполонити всі думки, щомиті шокувати непередбачуваними та вигадливими сюжетними ходами? Тоді епічна сага «Пісня льоду та полум’я» відомого американського письменника і сценариста Джорджа Реймонда Річарда Мартіна саме для вас.

Дія твору відбувається у вигаданому світі, що за багатьма рисами нагадує Європу періоду пізнього Середньовіччя. Сюжет розгортається на континенті Вестерос, а також у східних землях, що носять назву Ессос. Пори року можуть тривати кілька років, а іноді й десятки. Переважна більшість персонажів – люди, але у творі з’являються загадкові Інші. Вороги усього живого, про яких не було чути 8 тисяч років, Діти лісу, що жили тут ще до появи Перших людей та дракони, без яких не можна уявити жодного типового твору в жанрі фентезі.

Розповідь у творі ведеться від третьої особи, а події інтерпретуються через суб’єктивне бачення одного з головних героїв, таких ви зустрінете більше тридцяти. Сюжет розгортається за такими напрямками: подорож Дейенеріс Таргаріен, дочки колишнього короля Еєріса східними землями, із метою зібрати армію і повернути батьків трон, міжусобна війна лордів Вестероса, в яку з часом втягуються все нові гравці, та місія братів Нічної варти, що живуть біля величезної льодяної стіни і захищають сім королівств Вестероса від Інших, які стають усе загрозливішими з приходом зими. У ході розвитку сюжету з’являються нові герої, а старі, до яких читач уже звик – гинуть.

За гостротою сюжету сага може втерти носа всім трилерам і детективам. Практично всі герої ведуть подвійну, а то й потрійну гру. Зради, змови та інтриги постійно змінюють баланс сил на дошці «гри престолів». Навіть людям із найрозвинутішою уявою важко вгадати, про що ж йтиметься на наступній сторінці, тому твір постійно шокує та дивує тонкими авторськими ходами. Деякі інтриги тягнуться через кілька книг, і досить часто владних та могутніх скидають ті, хто здавався маленьким і безпорадним. Людина, яка прочитала хоча б кілька десятків сторінок, не зможе спинитися, доки не дочитає останню книгу.

Зараз видано п’ять із семи книг серії, вихід шостої запланований на 2014 рік, якого з нетерпінням чекають всі фани. «Пісня льоду та полум’я» перекладена двадцятьма мовами, розійшлася багатомільйонними тиражами. Популярність книги не давала спокою телевізійникам, тому компанія НВО купила права на серію і почала працювати над телевізійною адаптацією твору. Сьогодні вийшли три сезони серіалу «Гра престолів». Також у світі є багато фан-артів, настільних та комп’ютерних ігор, одягу, біжутерії та багато інших предметів, що пов’язані з книгою.

Коли читаєш твір, не помічаєш, як летить час, навіть літературні гурмани знайдуть у ньому багато цікавого. Отож, не гайте свого часу і якомога швидше займіться прочитанням цієї книги. Ви обов’язково пожалкуєте, що не зробили цього раніше!

Михайло БУЗДИГАН


Категорія: Культура | Переглядів: 546 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0