П`ятниця ,17.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Червень » 13 » ПІШОХІД У НЕБЕЗПЕЦІ

18:50
ПІШОХІД У НЕБЕЗПЕЦІ


Як відомо, наш світ не є на сто відсотків безпечним, не зважаючи на створені нами правила та спроби його підкорити. У нашій країні можна порушити всі законодавчі норми, окрім законів фізики. До уваги читачів «СТ» моя історія. Проживаючи в гуртожитку, мені кожного дня потрібно переходити дорогу, щоб потрапити до університету. 

Кілька днів тому, коли йшов додому, побачив машину, що рухалася з невеликою швидкістю недалеко, метрів так за 20. Не роздумуючи, вирішив перейти дорогу через пішохідний перехід. Машина зупинилася, пропустила мене, а потім почув кілька нецензурних фраз на свою адресу від водія позашляховика «Mitsubishi».

Інша історія. Переходив цей самий перехід. Переді мною йшла дівчина, і водій авто її пропустив, але, коли я дійшов до половини переходу, він рушив і щось активно «розказував» мені за склом свого міні-вена.

Відповідно до правил («Витяг з Правил дорожнього руху 4.16» від 29.12.2008) пішохід має право: на перевагу під час переходу проїзної частини позначеними нерегульованими пішохідними переходами, а також регульованими переходами за наявності на те відповідного сигналу регулювальника чи світлофора; вимагати від органів виконавчої влади, власників автомобільних доріг, вулиць і залізничних переїздів, створення умов для забезпечення безпеки дорожнього руху.

Стає цікаво, навіщо у державі пишуть правила? Для того щоб, «обрані» могли їх порушувати? Сумніваюсь. А ви?

Андрій КИРИЛЬЧУК

Спостереження

АВТОМОБІЛЬ. ДОРОГА. СВІТЛОФОР

Із кожним роком автомобілів у нашій країні стає все більше. Дороги переповнені, водії завжди не в гуморі, бо стоять в «заторах». Стан твердого покриття на шляхах бажає кращого.

Ще одна біда водіїв – неуважні пішоходи. Чомусь люди заклали собі в голови такий стереотип: коли є пішохідний перехід, то в різні боки, а, особливо, на світлофор, дивитися не треба, ще й по телефону активно розмову можна вести. Таке відчуття, ніби вони у себе в дворі гуляють, а не посеред гамірного міста з шаленим ритмом.

Щоразу бачу одну й ту ж ситуацію, тільки учасники різні: пішохідний перехід, горить червоне світло, люди виходять із трамваю та йдуть в бік автовокзалу, незважаючи на те, що на відстані (десь метрів десять) «летить» автомобіль.

Звичайно, водій гальмує (при чому так, що чує весь автовокзал), сигналить, але реакції ніякої. Люди ще й починають вередувати, чого він їм сигналить. Найцікавіше, що зелене світло пішоходам увімкнулося десь через 10 секунд.

У чому причина? Людська нетерплячість? Поспіх? Інші теж поспішали, але зрозуміли, що 10 секунд не розв’яжуть життєвих проблем, а от зберегти життя – зможуть.

Тож будьмо обачними й уважними на дорогах, поважаймо один одного!

Аліна ЧЕРВІНЧУК


Категорія: Місто | Переглядів: 473 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0