Четвер ,2.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Червень » 13
НАЙБІЛЬШІ ДОСЯГНЕННЯ ТЕТЯНИ ІЛЬНІЦЬКОЇ

Вже й не пригадаю, коли вперше її побачила… Зовні дівчина нагадувала мені ляльку. Але не оту «застандартизовану Барбі», а дорогу, вінтажну порцелянову лялечку, яких ще зазвичай одягають у розкішні сукні з мереживом і продають у крамницях антикваріату. Є в ній щось чарівливе, таке, що вражає не лише чоловіків, а й жінок. Біле обличчя, обрамлене довгим кучерявим волоссям, кольору якісного чорнила. Очі, котрі залежно від освітлення, змінюють відтінок: від сапфірно-синього до небесно-блакитного. Єдине, що відрізняє її від ляльки, – живий блиск в очах, неабияка активність і життєрадісна посмішка. А ще, дівчина б ніколи не одягла сукню з мереживом, – не така у неї вдача і стиль життя.

...
Читати далі...
.

 

ІЗ ПОТОКУ НОВИН

«Подільська регіональна лексикологія: стан та перспективи» – під такою назвою в ІФЖ пройшла ІІ регіональна студентська наукова конференція. У ній брали участь студенти п’яти вищих навчальних закладів України з Вінницької, Житомирської, Хмельницької та Черкаської областей.

На пленарному засіданні, у якому свої дослідження представили викладачі цих «вишів», піднімались актуальні питання історіографії подільської регіональної лексикології та особливості подільських говірок у творчості літературних діячів.

...
Читати далі...
.

 

НА ВАРТІ ЧИСТОГО ДОВКІЛЛЯ

Щорічна Всеукраїнська акція «За чисте довкілля» та національний суботник зібрали дружню університетську родину, аби навести порядок у студмістечку. Такі заходи проходять з метою виховання екологічної свідомості молоді, формування у студентів шанобливого ставлення до навколишнього середовища та проблем збереження екологічної рівноваги.

Прибирання території координував відділ виховної роботи на чолі з проректором з науково-педагогічної роботи Олександром Криворучком. Наставники академгруп згуртували студентів, забезпечили їх усім необхідним знаряддям.

...
Читати далі...
.

 

ДОСПІВАЛИСЯ ДО… ФІНАЛУ!

У фіналі конкурсу «Співучий голос університету-2013» шість вокалістів запекло змагалися за звання найкращого. Нагадаємо, що на фінішну пряму за результатами глядацького голосування та вибору вокальних наставників потрапили: Олексій Циганков, Вікторія Керницька, Оксана Кулаківська, Олена Пасіхова, Катерина Зиговська та Марія Танасієнко.

Феєричне шоу розпочалося з виступу переможниці «Співучого голосу університету – 2012» Аліни Барановської.

Згідно зі сценарієм та головним задумом останнім випробу ...
Читати далі...
.

 

Олександр Рудий – «МІСТЕР УНІВЕРСИТЕТУ – 2013»

Феєричне шоу «Містер університету – 2013» відбулося в актовій залі університету, де за титул першості боролися красені шести інститутів: Богдан Вербицький, Артем Петрученко, Денис Додишев, Володимир Заєць, Олексій Лесик та Олександр Рудий. Кращого з кращих обирали досвідчені члени журі, до складу якого входили представниці прекрасної статі. Свято проходило під патронатом ради студентського сомоврядування, профкому університету та компанії «Avon».

До конкурсу учасники готувалися протягом трьох останніх місяців, тренуючись та змагаючись у силових навантаженнях. Перед хлопцями було поставлено нелегке завдання, адже за цей час вон ...
Читати далі...
.

 

ПІШОХІД У НЕБЕЗПЕЦІ

Як відомо, наш світ не є на сто відсотків безпечним, не зважаючи на створені нами правила та спроби його підкорити. У нашій країні можна порушити всі законодавчі норми, окрім законів фізики. До уваги читачів «СТ» моя історія. Проживаючи в гуртожитку, мені кожного дня потрібно переходити дорогу, щоб потрапити до університету. 

Кілька днів тому, коли йшов додому, побачив машину, що рухалася з невеликою швидкістю недалеко, метрів так за 20. Не роздумуючи, вирішив перейти дорогу через пішохідний перехід. Машина зупинилася, пропустила мене, а потім почув кілька нецензур ...
Читати далі...
.

 

РОК-Н-РОЛ У ВІННИЦІ ЖИВИЙ!

Наше місто славиться своїми роковими традиціями. Мало хто знає, що перший вінницький рок-клуб було відкрито на базі нашого університету.

У далекому 1979 році на зібрані студентами кошти в корпусі «музпеду» одну з кімнат обладнали як дискотечний клуб і назвали «Музичний фургон». На той час основним музичним репертуаром вважалося шалено популярне диско. Саме тоді з’явилася одна з перших молодіжних дискотек у Вінниці. Засновники дискотеки, студенти Володимир Дрибущак і Олександр Абрамчук, з особистих причин передали право керувати дискотеками молодим вінницьким рокерам, од ...
Читати далі...
.

 

ТАЄМНИЦІ НЕВІДОМОЇ ВІННИЦІ, Або танці на кістках предків

Територія Центрального парку – чудове місце для прогулянок гарною дниною. Хоча ті, хто помічав у парку ім. М. Горького, між деревами і кущами, залишки пам’ятників і могильних плит, давно зрозуміли, що колись тут був цвинтар.

Загалом вінничан не дуже бентежить той факт, що парк закладено на старому кладовищі, а забобонні городяни просто обходять могили якнайдалі.  Однак подібне історичне явище зацікавило нас і щоб дізнатися якнайбільше інформації, редакція «СТ» звернулася до місцевого екскурсовода, краєзнавця, студента-історика ...
Читати далі...
.

 

ТЕБЕ ВЛАШТОВУЄ НАШЕ ТБ?

Українське телебачення давно вже перестало бути для освічених людей визначальним ЗМІ, але для інших мас, на жаль, залишається найбільш впливовим. Ефір заповнений скопійованими і перекрученими на свій лад іноземними програмами. Власного автентичного продукту спостерігаємо мало. Куплені за українські гроші російські програми пропонують глядачеві далеко не позитивні думки і висловлювання про наш народ, його історію, мову, культурні надбання…

Рідна мова північних сусідів заполонила наші екрани. У повсякденному житті українські диктори і ведучі різних шоу, програм здебільшого спілкуються російською, і це залишає пом ...
Читати далі...
.

 

БАРВИСТИЙ СВІТ В ОДНОМУ «Я»

Ваше знайомство із юною, вродливою, надзвичайно обдарованою та неординарною особою хочу розпочати безсмертними рядками її улюбленого В. Симоненка: «Ми – не безліч стандартних «я», а безліч всесвітів різних!» У ній дійсно гармонійно поєдналися між собою багато світів: дивовижних, цікавих, непередбачуваних. Будучи вольовою, наполегливою, небайдужою до соціальних проблем суспільства та сильною духом особистістю, вона залишається при цьому щирою, чуйною, ніжною дівчиною з хорошим почуттям гумору. Отож, знайомтесь – Тетяна Дзюбенко, студентка 1-го курсу ІФЖ.

Уперше фантастичний світ відк ...
Читати далі...
.

 

ВНУТРІШНІ БАР’ЄРИ АБО ЯК ПОДОЛАТИ САМОГО СЕБЕ?

Раніше познайомитися з кимось у потязі чи на вулиці, ба навіть зателефонувати якійсь малознайомій людині здавалось мені нездоланним випробуванням. Та через особливості майбутньої  професії доводиться долати надмірну скромність. Тепер страх перед подібними ситуаціями видається дріб’язковим.

Закортіло дізнатись історії з життя наших читачів, у яких їм доводилося переступати через власні принципи чи долати скромність заради якоїсь важливої події.

...
Читати далі...
.

 

ДЕЛІКАТЕСИ ВІД СПРАВЖНЬОГО ГУРМАНА

Любов до кулінарії маленьким дівчаткам прищеплюють ще з дитинства матері чи бабусі. Згодом ця любов переростає у талант, захоплення, хобі чи ж обов’язок. Залежно від настрою та часових обставин, жінка готує або із задоволенням, або просто змушена це робити, аби сім’я не лишилася голодною.

Нова героїня «Кулінарних витребеньок» Ірина Володимирівна Хоцянівська – доцент кафедри історії та культури України інституту історії, етнології і права – готує для своїх «домашніх» лише з насолодою. Хоча, як сама ділиться з читачами, раціон залежить від графіка роботи, тобто від розкладу занять в у ...
Читати далі...
.

 

УДАЧО, ПРИЙДИ!

Сесія… Сама назва змушує серця студентів битися частіше. Перевірка засвоєного матеріалу – як лотерея. Наче усе знаєш, усе вивчив, але ти обов’язково вибереш білет, який не до кінця розібрав. Саме для таких ситуацій студенти вигадали обряди, що привертають удачу.

Безліч таких ритуалів виникли в сиву давнину, тому відстежити їхню історію важко. Але деякі з’явились нещодавно, і легенди виникнення збереглися відносно добре. Яскравим прикладом є оповідка про п’ять копійок, які треба покласти під ліву п’ятку в день екзамену, і ти обов’язково складеш усе на від ...
Читати далі...
.

 

«ДНІПРО» ПРИДБАЄ РОДРІГЕСА

23-річний аргентинський півзахисник Сантоса Патрісіо Родрігес потрапив у сферу інтересів дніпропетровської команди. Про це повідомляє ukrainefootball.net.

Зазначимо, що чинний контракт аргентинця з бразильським клубом розрахований ще на 3 роки, і щоб підписати талановитого півзахисника, керівництву «Дніпра» доведеться заплатити не менше 5 мільйонів доларів.

Патрісіо Родрігес відомий як атакуючий півзахисник, зда ...
Читати далі...
.

 

ПЕРШЕ МІСЦЕ ВІРИ РЕБРИК СТАЛО СЮРПРИЗОМ

17 медалей, з них 4 золоті, привезли українські легкоатлети з Чемпіонату Європи в Гельсінкі. Ніхто не сумнівався у тріумфі Ольги Саладухи в секторі для потрійного стрибка практично, за великим рахунком чекали і перемоги на 200-метрівці від Марії Рємєнь.

Золото в естафеті 4х400 Юлії Ольшевської, Ольги Земляк, Наталії Пигиди й Аліни Логвиненко, звичайно, приємно здивувало. Мабуть, перше місце 23-річної Віри Ребрик з Ялти в метанні списа, та ще й з рекордом України, стало більшим сюрпризом.

.

 

Володимир КОВАЛЬ: «СПОРТ – СТИЛЬ МОГО ЖИТТЯ!»

Привітна посмішка. Відкритий погляд. Уже з цих декількох незначних, проте особливих рис можна здогадатися, що юнак – чудовий співбесідник! Тож знайомтесь – четвертокурсник природничо-географічного факультету Володимир Коваль. Перелік уподобань хлопця безмежний, але зупинимося на головних: подорожі, відпочинок на природі та життя зі спортом!

– Ще зі школи мене вабив метал, тому, вступивши до п ...
Читати далі...
.

 

Healthy NEWS

З останнього тижня березня до початку квітня тривала ІХ літня Універсіада України. Проводилися зональні змагання з баскетболу серед жіночих команд. Було сформовано 3 зони по 5 команд з 15 ВНЗ ІІІ-ІV рівня акредитації. Команда ВДПУ потрапила до Центральної зони, де зіграла з командами Дніпропетровська, Житомира, Хмельницького та Києва. В змаганнях брали участь: Катерина Щерба (ІФВіС, 1 курс), Марія Муляр (ІФВіС, 1 курс), Наталія Стельмах (ІФВіС, 1 курс), Христина Сороченко (ОКР «спеціаліст») та Оксана Марцинюк (ПГФ, 3 курс). Тренер команди – старший викладач кафедри спорту та спортивних ігор Тетяна Вознюк.

...
Читати далі...
.

 

ПОЕТИЧНА СТОРІНКА

ЦВІРКУН

Моя муза – звичайний цвіркун,

І це правда – заснути не дасть.

...
Читати далі...
.

 

ДЯКУЮ ТОБІ ЗА КРИЛА

Смута палахкотіла у вікні, сизими крилами затуляла незграбні шибки. Сонце дивилось їй в очі. Пекучим жаром обпікало плечі, ледь прикриті жовтавим покривалом, допитливо застигало на рябих щоках.

В одну мить прочиненими дверима в кімнату ввірвався сірий спогад. Десь із глибин душі він щоночі тонкими нитками викочував клубок пам’яті, солодкі миті, мрії, слова і… сльози. Тепер він добрий, поволі повис, як дитя, на її шиї, потім зручно вмостився на плечі. Чергові судороги: поніс її у минуле, дав ковток вчорашнього щастя, а потім – пустоту. Ця рана боліла найбільше, крала спо ...
Читати далі...
.

 

«ПОКИ Я ЖИВА» РОМАН ДЖЕННІ ДАУНХЕМ

Роман британської письменниці та колишньої актриси Дженні Даунхем «Поки я жива» потрапив до рук зовсім випадково. Це сталося, коли переглядала список останніх кінострічок, що вийшли у прокат. Раптом наткнулася на фільм «Зараз саме час» режисера Ола Паркера, у головній ролі Дакота Фаннінг. Дізналася, що фільм був знятий за мотивами книги Дженні Даунхем «Поки я жива», яка була номінована на декілька літературних нагород та у 2008 році отримала премію Branford Boase Award. Саме тоді виникло бажання прочитати її…

Додавши фільм до с ...
Читати далі...
.

 

ГАЗЕТУС ПАПІРУС НАТУРАЛІС – СМУГАСТІ ПІД ЗАГРОЗОЮ ВИМИРАННЯ?

Не хочеться переводити розмову в ностальгійну площину, оскільки це буде не виправдано. Зрозуміло, що чутки  про вимирання друкованих видань у часи становлення Інтернет-ЗМІ були вимушеними та адекватними, хоча дещо алармістичними: у газетній індустрії здебільшого на локальному рівні, деякі газетярі вже прощалися з життям, а смугасті колонки  на шпальтах пухких газет ледь не посивіли.

...
Читати далі...
.

 

ЗЛОДЮЖКА

Сьогодні тітка Таня знову прибігала сваритися на малого Микольцю. Цього разу тому, що він нібито повисмикував кілочки на городі, якими були  позначені грядки. Довго хлопчаку довелось виправдовуватись, бо уже давно мав репутацію неабиякого шибеника. Не раз він і яблука у сусідському саду обтрушував, і полуницю «куштував» так, що й ягідки на кущиках не залишалось, а одного разу зламав саджанець якоїсь «дуже сортової» смородини.

...
Читати далі...
.

 

ВИЙТИ ЗАМІЖ ЗА ПРЕКРАСНОГО ПРИНЦА...

Дуже люблю згадувати дитинство, казки, які читала бабуся з мамою. Усі вони завжди закінчувалися щасливо і обов’язково весіллям головних героїв. Ці хепі-енди часто зображували весілля нерівних за статусом персонажів, як-от: Іван Дурник одружився з прекрасною королівною, або ж проста сільська працьовита дівчина вийшла заміж за прекрасного принца… от хіба це не чудово?

У казках все просто, зрозуміло, невимушено і, що головне, захопливо цікаво. Вони не ламають психіку, бо ж і розраховані для дитячого сприйняття. На основі казок виникають мультики, «мильні опери», як їх зараз називають, ...
Читати далі...
.

 



Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0