П`ятниця ,17.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2011 » Грудень » 13 » Почуй голос свого серця!

03:13
Почуй голос свого серця!


У перший день зими, коли і снігу не було, і атмосфера у повітрі нагадувала сором’язливі проблиски ранньої весни до Вінницької школи-інтернату для дітей з порушенням слуху завітали гості – представники студентського загалу. З кольоровими повітряними кульками, величезним пакунком карамельок увірвалася галаслива юрба у затишні коридори навчального закладу й порушила спокій учнів під час занять.

Це, звичайно, не все, чим старше покоління вирішило потішити юних друзів. Дітям було вручено безліч цікавих подарунків для розвитку і самовдосконалення. Школа багата на маленьких талановитих зірочок, які займаються рукоділлям: вишиванням, бісероплетінням, декупажем, працюють з деревом та іншими природними матеріалами.

– Малечі й старшокласникам придбали все для улюбленої творчої справи, – розповідають організатори цього міні-проекту, студенти спец. «Журналістика» Юлія Андріященко та Ольга Урсуленко. – Взимку надворі довго не побудеш, тож аби діти мали чим зайнятися довгими вечорами, купили різноманітні настільні ігри: більярд, теніс, хокей, футбол.

Збирали гроші на благодійність новим модерновим способом. З 24 жовтня до 24 листопада діяла акція, яка проходила під гаслом «Почути голос серця». У соціальній мережі «Вконтакте» було створено групу «Аукціон побачень. Вінниця 2011», де кожен охочий міг виставити своє фото, за яке проводилися відкриті торги. Максимальна сума мала не перевищувати 50 грн., побачення можна було влаштовувати одразу ж після придбання обраного лоту. З однією і тією ж людиною могло бути кілька побачень у разі його повторної купівлі. Тобто таким методом можна було убити двох зайців: хтось знайшов свою другу половинку, яку міг «купити» на аукціоні, а хтось просто добросовісно та щиро допомагав студентам у зборі коштів. Таким чином, була зібрана чималенька сума, за яку і придбали подарунки дітям.

Торік у педагогічному університеті подібна акція уже проходила, організаторами якої були студентки Вероніка Кордон та Антоніна Басенко. Подарунки збирали для вихованців Жмеринського обласного соціального гуртожитку до дня Святого Миколая. Цьогорічна – здобула не меншого ажіотажу.

Директор школи Тетяна Фоміна була безмежно рада, що її учні стали справжніми друзями для студентів-благодійників.

– Зрештою, варто зрозуміти, що усі ми рівні й ходимо під Богом. І нехай спілкування дітей, здебільшого, будується мовою жестів, проте, це не заважає їм бути такими щирими, веселими та справжніми, ­– ділиться враженнями Наталя Миколаївна.

Під час зустрічі діти провели професійний майстер-клас з декупажу, а відтак довели, що вони справді неймовірні й талановиті, мають фантазію, натхнення та бажання творити.

Урсула ЛЕНКО


Категорія: Різне | Переглядів: 540 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0