Четвер ,2.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2011 » Грудень » 13

До 100-річчя нашого університету
залишилося 6 місяців

Вересень 2004 р. – проведено реорганізацію адміністративно-господарської частини й ...
Читати далі...
.

 

ПІСЕННИЙ ВСЕСВІТ ЮРІЯ ВОРОНЮКА

Успішний композитор, поет та співак Юрій Воронюк народився у Вінниці. Проте шлях до успіху був досить важким і тернистим. Не все вдавалося одразу, хоч проби пера робив ще у п'ятирічному віці. Збереглися у памяті перші поетичні рядки: «Шла война, кричал народ – был точно сорок первый год». Згодом були неодноразові та малоуспішні спроби писати вірші.

...
Читати далі...
.

 

ІЗ ПОТОКУ НОВИН

В інституті філології й журналістики пройшов ІІ етап всеукраїнського конкурсу «Її Величність Грамотність». Студенти писали диктант. Переможцями стали Тетяна Ільніцька (3-У), Марина Вівтоненко (3-У) та Валерія Зайцева (2-У). Двоє з них візьмуть участь у заключному етапі конкурсу, що проходитиме у м. Житомирі.

 

...
Читати далі...
.

 

90 РОКІВ ДРУГОМУ ЗИМОВОМУ ПОХОДОВІ

Восени 1921 р. неподалік поліських сіл Малі Миньки і Звіздаль (нині територія Житомирської області) закінчився Другий Зимовий похід воїнів УНР (в рейді це угруповання називалось Повстанською армією, командував якою генерал-хорунжий Юрко Тютюнник). Близько чотирьохсот козаків полягло в нерівному бою, більше сотні вдалося пробитися і відійти, більше чотирьохсот потрапили у полон і були відправлені до містечка Базар.

...
Читати далі...
.

 

У КОЖНІЙ ДИТИНІ Є СОНЦЕ, ТІЛЬКИ ДАЙТЕ ЙОМУ СВІТИТИ!

На початку грудня завершилась благодійна акція, в межах якої студенти нашого університету збирали іграшки та книги для дітей з дитячого реабілітаційного центру опіки та піклування «Нове життя». Знайшлося чимало милосердних, які подарували діткам частинку власного дитинства. Небайдужими виявилися й учні Уланівської СЗШ І-ІІІ ступенів, які також надіслали іграшки та книжки.

На зустріч із допитливою малечею, як ...
Читати далі...
.

 

КОЗАЦТВО СЛАВНЕ ПОХОДЖАЄ…

У день св. Андрія Первозванного в актовому залі нашого університету  відбулися захопливі змагання для справжніх лицарів сучасності «Козацькі розваги», в яких взяли участь сім юнацьких команд.

Конкурсну програму було складено в етно-стилі: комбінована естафета, стрибки у мішках, силові вправи (піднімання гирі та армреслінг).

...
Читати далі...
.

 

СИЛЬНІ, ВИТРИВАЛІ ТА КМІТЛИВІ

Давня історія України – це насамперед історія визвольних воєн Запорізького козацтва.

Саме  козаки створили велику державу над берегами Дніпра та визначили її кордони від Карпатських гір до Кавказу, від Чорного моря до північних лісів. І держава ця – Запорізька Січ. «Так ось вона, Січ! Ось те гніздо, звідки вилітають усі ті горді й дужі, як леви! Ось звідки розливається воля і козацтво на всю Україну!», – писав ...
Читати далі...
.

 

«ПРАВИЛА ВИЖИВАННЯ» МОЛОДИХ УЧИТЕЛІВ

Одного разу німецький педагог та політик Адольф Дистервег сказав, що найважливішим явищем у школі, найповчальнішим предметом та найживішим прикладом для учня є учитель. Він повинен мати максимум авторитету та мінімум влади над учнями. Як же молодому вчителю  домогтися цього?

Відповідь шукали студенти 4 курсу, спец. «Українська мова та література. Англійська ...
Читати далі...
.

 

ОБРАНО ПРЕДСТАВНИКІВ ДО СТУДЕНТСЬКОГО ПАРЛАМЕНТУ

В усіх університетах Вінниччини відбулася важлива подія – вибори до Студентського парламенту. Серед усіх претендентів вибирали найкреативніших, найбільш цілеспрямованих, найуспішніших, ерудованих особистостей. Не залишилися осторонь і студенти нашого університету.

Нагадаємо, що Студентський парламент було створено у жовтні минулого року з ініціативи молодіжної громадської організації «Спілка молодіжних орган ...
Читати далі...
.

 

Комфортні умови в гуртожитку – це реально

Уже два роки поспіль студенти природничо-географічного факультету радіють покращенню житлових умов. Керівництво робить усе можливе, аби вони почувалися комфортно у гуртожитках, які вважаються другою домівкою.

 Для тих, хто не уявляє свого життя без хореографії на четвертому поверсі  ...
Читати далі...
.

 

СВОЯ «ВОЛОДАРКА» ФУНКЦІОНУЄ НА «ГЕОФАКУ»

В гуртожитку 4-А з ініціативи та активного сприяння заступника декана з виховної роботи природничо-географічного факультету, доц. Тетяни Дабіжук вже кілька років продуктивно працює швейна майстерня-костюмерна.

За словами Тетяни Михайлівни ідея створення подібного міні-комбінату з'явилась тому, що студентство досить активно займається різними видами самодіяльності, організовує та проводить численні конкурси. Замовляти необхідний одяг на спеціалізованих підприємствах – дорого ...
Читати далі...
.

 

Почуй голос свого серця!

У перший день зими, коли і снігу не було, і атмосфера у повітрі нагадувала сором’язливі проблиски ранньої весни до Вінницької школи-інтернату для дітей з порушенням слуху завітали гості – представники студентського загалу. З кольоровими повітряними кульками, величезним пакунком карамельок увірвалася галаслива юрба у затишні коридори навчального закладу й порушила спокій учнів під час занять.

...
Читати далі...
.

 

Журналісти газети «Студентська територія» знову довели, що вони – найкращі!

Студенти нашого університету наприкінці осені опинилися у далекому Запоріжжі, адже там проходила VII Всеукраїнська виставка-конкурс газетних видань молоді «Молодіжний акцент», організатором якого є Запорізька обласна МГО «Прес-центр «Акцент».  Університетська газета «Студентська територія» уже кілька років поспіль займала призові місця на цьому форумі.

Вдало показали себе юні журналісти і цього разу. Вінницька ...
Читати далі...
.

 



Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0