Неділя ,5.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2015 » Грудень » 19 » ПСИХОЛОГІЧНА БЕЗПЕКА В УМОВАХ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ВІЙНИ

00:07
ПСИХОЛОГІЧНА БЕЗПЕКА В УМОВАХ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ВІЙНИ


Пропагандистська війна, що впродовж двох років розгорнулася в інформаційному просторі України та Російської Федерації, постає одним із ключових факторів, що спричиняють конфлікти у вітчизняному суспільстві.

Соціально-психологічні дослідження свідчать: серед українського населення проявляється безліч психологічних проблем. Зокрема про рівні інформаційної війни, технології нейролінгвістичного програмування розповів студентам-журналістам, рекламістам та всім охочим на майстер-класі у Вінницькому педуніверситеті Всеволод Зеленін – акредитований Майстер-коуч міжнародної категорії, кандидат психологічних наук, доцент кафедри політико-психологічних проблем суспільного розвитку Інституту соціології, психології та соціальних комунікацій НПУ імені М. Драгоманова, член Української спілки психотерапевтів, дійсний член Європейської асоціації психотерапії, член Асоціації політичних психологів України, політичний коуч з досвідом роботи в США, Канаді, Ізраїлі, країнах Азії, ЄС та пострадянського простору з 1996 року.

Метою майстер-класу «Психологічна безпека в умовах інформаційної війни» стала допомога у створенні системи індивідуального психологічного самозахисту в умовах пропагандистської атаки. У контексті заходу відбулася авторська презентація книги «По той бік правди: НЛП як зброя інформаційно-пропагандистської війни».

Політичний коуч (у вигляді інтерактивну) намагався розкрити аудиторії феномен сучасної інформаційної війни: на прикладах демонстрував психотехнології впливу на суспільну думку (зосередив увагу на технології ре-фреймінгу – однієї із найсильніших і водночас найпростіших технологій, котра діє за принципом «так, але…», тобто на противагу негативу завжди є позитив), закликав долати несприятливі наслідки інформаційних атак (зазначив, що найкращий спосіб реагування на агресії в інтернеті – це гумор).

Головним закликом Всеволода Зеленіна до аудиторії була фраза: «Думайте не матеріально, а інформаційно». Він зазначив: «Нині відчуваю себе лікарем під час епідемії: надзвичайно страшно, можна заразитися, дуже цікаво і помирають люди».

Сьогодні відбувається становлення вітчизняної школи пропаганди. Народ повинен збагнути основні принципи сучасної інформаційної війни: варто воювати не з супротивником, а за себе (тобто боротися за Україну, а не проти росіян); в інформаційній війні перемагає той, хто залучає на свій бік, а не конфронтує.

Всеволод Володимирович повідомив: за підрахунками, якщо 10-12% населення України займуться інформаційною війною на боці нашої держави, то вона переможе за 2-3 місяці. Отож, щоб почати вигравати, якомога більше людей повинні цим займатися. Нині український народ має унікальний шанс: втратити або врятувати нашу країну.

Марина ДЯЧЕНКО


Категорія: Майстер-клас | Переглядів: 639 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 4.6/8
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0