Субота ,4.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Квітень » 3 » РОБОТА – НЕ ВОВК

22:22
РОБОТА – НЕ ВОВК


Ще й як втече! Але в лісі теж можна знайти роботу. Щоправда, не за спеціальністю. Такі вже наші «джунглі» зі своїми законами. Математики, які все життя любили добувати корені, зараз десь корчують пні та висушують болота, а тим, кому подобалося віднімати – працюють колекторами. Сподіваємося, що у такій справі не потрібен досвід роботи.

Ми пофантазували над тим, як можна використати знання з фаху нашим студентам за відсутності роботи за спеціальністю.

Географи усе життя мають справу з картами, тому можуть піти працювати в казино круп’є, за допомогою шулерства неперевершено грати у покер та заробляли цим на життя. Хіміки знайшли б своє покликання за барною стійкою: додав у бехеровку тонік – отримав бетон! Невтомні фізики, крутячи педалі, продавали б вироблену електроенергію. Прихильники закону Ома сиділи б удома і нічого не робили.

Правознавці чудово впораються з обов’язками дорожнього регулювальника, почуваючись у своїй стихії – правостороннього руху. Психологи допомогли б чорним котам побороти комплекс меншовартості. Хто ж, як не вони, здатні вилікувати душевні травми, які тим завдали забобонні люди! Безробітні вчителі економіки працювали б економками в домах багатіїв й економили б на всьому, досліджуючи ринки на предмет валютних коливань: Центральний, Привокзальний та Урожай.

Хитріші економісти можуть випробувати долю: зробити ставки на іподромі на улюбленицю скачок сивогриву Галопуючу Інфляцію. Ті, хто 5 років вивчали досконало українську мову, безкоштовно давали б приватні уроки для прем’єр-міністра. Філософи нарешті зрозуміли б, що істина у вині, та полізли б у бочку. Та згодом, перекваліфікувавшись у сомельє, шукали б її далі, але вже без шкоди для здоров’я.

Соціологам підійде професія ліфтера: кататися з одного соціального поверху на інший та визволяти з полону представників різних прошарків суспільства. Культурологи запитували б культурно на касі, чи потрібен пакет та чи є картка на знижку. Нашим крамницям цього іноді дуже не вистачає. А що ж вчитель БЖД? Він, точно знаючи, що взагалі жити – небезпечна «штука», подався б у монахи. Бо молитва – єдиний дієвий спосіб врятуватися від усіх небезпек світу. Сидячи в келії, писав би одкровення мирянам: «Виймайте флешку з комп’ютера правильно, не розмовляйте по телефону під час грози біля одинокого дерева серед поля. Покайтеся!»

Політологи використовували б різноманітні політичні технології, зокрема чорний піар у сфері аграрного сектору: оголошували колорадських жуків персонами «нон грата» (небажаний гість Ред.) та виганяли їх за кордон. Історики почали б вигадувати байки та проводити археологічні «розкопки» та «закопки» картоплі на дачах. Музиканти з розвиненим слухом можуть влаштуватися на залізницю простукувати колеса поїздів. Вокалісти нарешті зрозуміли б, що замість того, аби співати гімн пліч-о-пліч з депутатами на початку чергового робочого сесійного дня Верховної Ради, можна самим стати депутатами. Депутати ж, аби хоч щось видавати, видавали б номерки у гардеробі.

Безробітні вчителі фізкультури могли б працювати сек'юріті у нічних клубах. Учителі праці забезпечили б усіх китайців табуретками та вишили б хрестиком червону килимову доріжку для зіркової богеми. Колись, з розвитком науково-технічного прогресу, коли буде належне фінансування наукових досліджень, біологи, полетять на Місяць вирощувати кукурудзу, продовжуючи такі близькі серцю хрущовські традиції.

А що журналісти? Журналісти будуть друкувати безкоштовні оголошення: «Запрошуються вантажники для цікавої та пізнавальної роботи», «Ти молодий та креативний? Проклади в своєму житті рівну широку дорогу! І не одну! Асфальтний каток і оранжева жилетка чекає на тебе!».

Студенте, Ти розумна людина. У Тобі дійсно бачать талановитого чи то хіміка, чи фізика, чи математика, здатного зробити людство щасливішим та принести неабияку суспільну користь. В Тебе є потенціал, Ти амбіційний та невтомний у праці! Вибач за Твої недоспані ночі перед підручником, зіпсований зір та невлаштоване особисте життя. Що поробиш, але реврайтери, розповсюджувачі рекламних листівок та малярі нам потрібніші.

P.S. Не загуби диплом!

Марина ІЛЬФ,

Валентина ПЕТРОВА


Категорія: Гумор | Переглядів: 554 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0