Субота ,18.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2012 » Березень » 22 » «Самотній бард» ¬ прихований талант

01:11
«Самотній бард» ¬ прихований талант


Можливо, хтось із вас у соціальній мережі «Вконтакті» натрапляв на пісні таких музичних виконавців, як «Самотній бард» та «The Lost Fear». Автором цих двох проектів є один хлопець, який уже другий рік навчається за напрямом підготовки «Журналістика» в нашому університеті.

На вигляд нічим непримітний хлопчина зі щирою усмішкою, хорошим почуттям гумору і старенькою «трембітою» в руках. Ви його неодноразово бачили у ролі ведучого на університетських концертах, чули на хвилях радіо «Юнітон». Музикант-аматор, автор пісень, майбутній журналіст і просто хороша людина – Віталій Луков.

Там, де народжуються талант

У невеличкому селі Шура-Копіївська, що на Вінниччині, народився і виріс наш «бард». Мальовнича природа рідної землі й розповіді батька – учителя історії місцевої школи – виховали у хлопця почуття патріотизму, а дюжина прочитаних книг добряче вплинула на формування його світогляду. Почав писати з дванадцяти років, спочатку поезію, потім прозу – невеличкі оповідання російською та українською мовами. Писав для себе і нікому їх не показував, лише шкільній вчительці російської мови довірливо давав на редагування. Але невдовзі лірика піддалася великій революції, коли в хлопця нарешті з’явилася гітара.

Музика на душі

Зачиняючись з гітарою в кімнаті, Віталій почав опановувати інструмент, який згодом перевернув його скромну творчість з ніг на голову. Писати пісні виявилося не так вже й складно. Написавши кілька перших творів: «Аматорський початок», «Сум», «Воля», «Манускрипт» і, назвавши себе «Самотнім бардом», хлопець наважився показатися широкій публіці. Першим кроком до цього стало створення групи «Вконтакті», присвяченої його творчості. Віталій все робив сам: складав тексти та музику до пісень, виконував їх, граючи на гітарі, записував у домашніх умовах.

Улітку 2011 року діяльність «Самотнього барда» призупинилася. Але це, як виявилось, стало затишшям перед справжньою творчою бурею.

Добряче попрацювавши над собою, під впливом рок-гурту «Люмен» Віталій записав три нові пісні російською мовою: «Вампир», «Остановись», «С тобой». Це поклало початок проекту «The Lost Fear» – «Втрачений страх». Саме під таким псевдонімом почали записуватися нові пісні Віталія Лукова «Наоборот» і «Колыбельная». Поява «The Lost Fear» означала лише одне, що «Самотньому барду» кінець. Так думав і сам хлопець, але під впливом українського гурту «Фліт» він вирішив залишити старий проект і під іменем «Самотній бард» була записана і викладена пісня «Я блукатиму всюди».

У репертуарі Віталія Лукова одинадцять пісень «Самотнього барда» і п’ять пісень «The Lost Fear». Автор стверджує, що це ще далеко не все.

Натхнення всюди

Муза часто навідується до Віталія. Як говорить хлопець, натхнення він черпає з книг, фільмів, музики. Улюблені рок-гурти надихають на запис нових пісень.

Та найбільше ним керує мрія стати потрібним для людей, стати тим, ким би могли пишатися батьки, викладачі та друзі.

P.S.: Послухати пісні «Самотнього барда» з 
Інституту філології й журналістики можна в соціальні
мережі
«ВКонтакте»: vk.com/club19336924

 

Інеса БЛАЖІЄВСЬКА


Категорія: Обличчя | Переглядів: 524 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0