П`ятниця ,3.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2015 » Листопад » 24 » СЕКРЕТИ СТУДЕНТСЬКОГО ГАМАНЦЯ

16:40
СЕКРЕТИ СТУДЕНТСЬКОГО ГАМАНЦЯ


Студентські роки найпрекрасніший період у житті молоді. Ніби вже й не діти, тому що вистачило мiзкiв та сумління, аби вступити до університету, але ще не самодостатні (не отримали диплома). Тому поки залишається щотижня так жадано чекати п’ятниці й ненавидіти кляті понеділки. Хоча… не такі вони вже й погані: у холодильнику ще є що попоїсти, а гаманець теж не спорожнів. Здавалося б, все добре, тільки вчися i ні за що не переживай. А от i ні, не все так солодко, як хотілося б.

Фінансове питання – от що завжди хвилювало i хвилюватиме кожного студента, адже гроші – це така штука: сьогодні вони є, а завтра нiц в кишені. Не потрібно засмучуватися, є безліч варіантів i порад, аби гаманці до кінця навчального тижня не зазнали нищівного спустошення.

Заздалегідь плануйте свої витрати. Розподіліть гроші так, як будете їх витрачати. Наприклад, за такою схемою: їжа, проїзд, святкові подарунки (якщо плануються) тощо.

Заведіть блокнот, щоб розписувати всі витрати. Так нічого не забудете і краще сприйматимете інформацію.

Обов’язково відкладайте кошти про запас. Це може бути невелика сума, але така, щоб вистачило в екстреній ситуації (приблизно від 50 до 100 гривень).

Нi в якому разі не йдіть у магазин одразу після пар, коли вас мучить голод. Так витратите вдвічі більше грошей.

Економте на буфетах i їдальнях. Беріть із собою домашні бутерброди чи, приміром, приготований мамою пиріг, купуйте каву й насолоджуйтеся обідом сповна.

Ще один спосіб заощадити дорогоцінні гроші – на роздруківках, якими щодня користуєтеся в університеті. У більшості ситуацій можна скористатися телефоном i перефотографувати документ. Але так зробити можна не завжди: на реферат доведеться витратитися.

Користуйтеся скарбничкою й кидайте туди дрібні гроші, які загубилися десь в сумці чи кишені. Зараз вони майже нічого не вартують, але за певний проміжок часу підрахуєте та зрозумієте: є кошти на похід до пiцерії чи купівлю нового елемента гардеробу.

Пам’ятайте: існують такі речі, на яких заощаджувати не можна. Це, перш за все, здоров’я і саморозвиток. Сміливо відвідуйте платні курси чи заняття, купуйте абонементи у спортзал, споживайте свіжі фрукти й овочі.

Користуючись цими порадами, ви зруйнуєте стереотипи про завжди порожній студентський гаманець і зможете насолоджуватися найкращим періодом вашого життя – студентством. І жодні фінансові проблеми не стануть цьому на заваді.

Ірина НЕТРЕБСЬКА


Категорія: Слушна думка | Переглядів: 506 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0