Неділя ,5.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Квітень » 3 » Сергій ЛАПШИН: «ДЛЯ ДРУЖИНИ З ЛЮБОВ’Ю!»

22:37
Сергій ЛАПШИН: «ДЛЯ ДРУЖИНИ З ЛЮБОВ’Ю!»


Після робочого дня так важливо знати і відчувати, що вдома на тебе чекає кохана людина, яка не тільки допомагає духовно та морально відчути полегшення, забути про щоденну рутину, але й смачно нагодувати зголоднілий за день шлунок. Жінкам, звичайно, легко порадувати чоловіка своїми кулінарними шедеврами.

А що робити чоловікові, який зовсім не вміє готувати? Вихід є – можна просто підігріти у мікрохвильовій попередньо приготовлені дружиною страви, оформити з любов’ю стіл, відкоркувати пляшечку червоного вина і подарувати коханій квіти. Думаю, кожна жінка буде приємно здивована такими жестами коханого, а якщо він ще й помиє посуд власноруч – щастю не буде меж.

Саме так любить дивувати дружину герой «Кулінарних витребеньок» Сергій Андрійович Лапшин – кандидат історичних наук, доцент кафедри філософії, соціально-політичних дисциплін та етнології ІІЕП.

Це далеко не всі кулінарні подвиги, на які він здатен. Сергій Андрійович любить порадувати рідних і своїми вміннями у приготуванні десертів. Тому вирішив поділитися з нашими читачами рецептом «Шарлотки з яблуками».

Шарлотка – один із різновидів яблучного пирога, але на відміну від нього готується шарлотка дуже швидко і не вимагає значних кулінарних талантів. Це вишуканий і корисний десерт, який підкорює своїм смаком не одне покоління ласунів. Про появу рецепта популярної вже кілька століть шарлотки існує чимало легенд. Одна з них оповідає про романтичне кохання юного кондитера до бідної дівчини на ім'я Шарлотта. Бажаючи сподобатися юній особі, кухар придумав рецепт дуже швидкого в приготуванні яблучного пирога. Можливо, завдяки оригінальному смаку страви молодий чоловік і підкорив серце невибагливої коханої.

До складу шарлотки входять яблука, які багаті вітамінами і мінеральними речовинами. Недарма цей фрукт в давнину називали не інакше, як «царський». Отже, як приготувати шарлотку з яблуками? Нам знадобляться такі інгредієнти: 2 яблука, 2 ч. л. кориці, 2 ст. л. згущеного молока, 3 яйця, 1 склянка борошна, ½ склянки цукру, ½ ч. л. розрихлювача тіста, 1 пакетик ванільного цукру, 10 г вершкового масла.

Яйця збиваємо з цукром і згущеним молоком. Додаємо ванільний цукор та розрихлювач, поступово підсипаємо борошно, продовжуючи збивати масу. Яблука нарізаємо дольками і викладаємо на змащене маслом деко для випікання. Виливаємо тісто на яблука, посипаємо корицею та відправляємо в духовку на 20-25 хвилин при 200 градусах.

Пишний та красивий пиріг неодмінно порадує ваших близьких! Готуйте для своїх коханих із задоволенням.

Олена КАЛУГІНА


Категорія: Культура | Переглядів: 980 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0