Субота ,4.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2011 » Листопад » 7 » ЩАСЛИВИЙ СТУДЕНТ – СИТИЙ

02:22
ЩАСЛИВИЙ СТУДЕНТ – СИТИЙ


«Ми є те, що ми їмо» сказав видатний давньогрецький лікар Гіппократ більше трьох тисяч років тому. У наш час досить актуальною є проблема здорового харчування, особливо серед студентства. Адже через гіперактивний спосіб життя сучасна молодь не має змоги правильно (раціонально) харчуватися. Тому-то доводиться підживлюватися в різних фаст-фудах, буфетах та кафетеріях. Отож, якщо вам цікаво, чим харчуються наші студенти, то наступна порція інформації саме для вас!

У межах педагогічного університету було проведено дослідження, в результаті якого визначено декілька найпопулярніших місць харчування.

№1. Університетська їдальня на другому поверсі.

Як з’ясувалося, це приміщення орендує приватний підприємець Ігор Крижак.

– Нашу їдальню щодня відвідує близько двохсот студентів. Трудовий колектив складається з п’ятьох кухарів, касира, шеф-кухаря, офіціанта та кухаря-роздавача. Меню різноманітне, але зазвичай студенти замовляють суп, картопляне пюре з котлетою або відбивною, овочевий салат, сік або чай. У середньому обід у нас коштує 20 гривень, – розповідає завідувач виробництва Олеся Дороніна.

За її словами, їдальня кожного дня закуповує свіжу продукцію і дотримується всіх правил та санітарних норм.

Студент 2-го курсу ІІМ Дмитро Ляхович каже, що харчується в їдальні щодня.

– Зазвичай беру суп або картопляне пюре. Запиваю чаєм чи соком. Такий обід мені обходиться в п’ять гривень, – як доказ, хлопець показує чек.

Приміщення їдальні можна орендувати для весіль, днів народження або корпоративних вечірок. Замовлення місця на одну особу складає 150 гривень.

№2. Їдальня профілакторію на першому поверсі.

Щоб тут харчуватися, потрібно у профкомі університету придбати путівку на місяць оздоровлення в профілакторії «Педагог». Студенти сплачують лише 10% від загальної вартості – це близько 150 гривень. Решту суми (90%) оплачує Фонд соціального страхування. Круглі сироти мають право оздоровлюватися безкоштовно.

Валентина Городецька, лікар профілакторію, радить студентам не підживлюватися «на стороні»:

– Якщо не вистачає часу на сніданок, добре було б брати із собою в університет бутерброд. Це все ж краще, ніж нічого! Але обід обов’язково повинен бути повноцінним: суп, борщ, м’ясний гарнір, овочевий салат, чай або компот. Потрібно уникати шкідливої їжі: чіпсів, сухариків; пити солодкі газовані напої тощо. Кожен студент повинен розуміти, що від роботи його шлунка залежить розумова активність мозку.

У їдальні профілакторію пощастило харчуватися студентові 4-го курсу ІППМ Віктору Нозі.­

– Їжа там дійсно смачна, а головне – корисна! Вразило те, що крім супів, борщів та гарнірів, у меню велика кількість їжі багатої на вітаміни: овочеві салати, банани, апельсини та яблука. Мені дуже-дуже сподобалося!

Їдальня профілакторію розрахована на 100 осіб. Середня ціна обіду – 13 гривень.

№3. Кафетерії «Х» та «Y» на першому поверсі третього корпусу.

Користуються значною популярністю серед усіх студентів нашого університету. У меню велика кількість різноманітної випічки, здоби, солодощів та іншої не дуже «корисної» їжі. Студенти можуть замовити гарячі напої або сік.

– «Х» та «Y» для мене одне з найулюбленіших місць в університеті. Тут нарешті можу розслабитися після довгих пар, а також відновити сили за склянкою ароматної кави з булочкою. Загалом,  обід мені обходиться в межах шести-восьми гривень, – говорить студентка 3-го курсу ПГФ Оксана Швець.

№4. Буфет.

Усі чотири буфети нашого університету належать приватній особи, що орендує їдальню. Асортимент товарів там подібний до «Х» та «Y»: піци, сосиски в тісті, булочки, тістечка, чіпси, солодощі, горішки тощо. Їх перевага у тому, що вони розміщені найближче до студентів. Завдяки цьому торговельні точки мають непоганий прибуток.

– На буфет витрачаю по п’ять-сім гривень щодня. Купую там сосиску в тісті, шоколадні палички і мінералку, – каже студентка 2-го курсу ІФЖ Анастасія Ковальська.

– А я зазвичай купую піцу, сік і булочку або круасан. Витрачаю майже десять гривень на день, – додає її однокурсниця Олена Кирилюк.

Також варто згадати про тих студентів, які місцеві і переважно харчуються вдома. Наприклад, Олег Гаврищук, студент 2-го курсу ІІМ, віддає перевагу здоровому харчуванню і запевняє, що намагається їсти тільки вдома.

– Перед тим, як іти до університету, обов’язково снідаю. До їжі не вибагливий. Споживаю все, що готує мама: борщ, картоплю з відбивною, суп із сардинами. Обожнюю соки та домашній компот. Інколи купую в буфеті булочку і мінералку. Але це буває рідко.

Отже, пам’ятайте, що їжа, в першу чергу, джерело відновлення сил та енергії організму. Для того, щоб добре себе почувати та перебувати в стані розумової активності, потрібно правильно та регулярно харчуватися. Тож бажаємо усім смачного!

Гордій ЧУК


Категорія: Різне | Переглядів: 693 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0