Вівторок ,14.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Грудень » 18 » ШКОЛА АНТИЗЛОДІЯ

18:17
ШКОЛА АНТИЗЛОДІЯ


Сьогодні не наштовхнутися на злодія можуть лише щасливчики. Завдяки різноманітності сучасних ґаджетів, коштовностей крадії мають чим зайнятися. Складається враження, що девіз грабіжників: «Бери від життя все!»

Як вберегти себе та свої речі від злодюг, знає полковник міліції Віктор Зубрицький.

– Як часто затримуєте кишенькових злодіїв?

– Протягом місяця затримуємо близько 13 осіб. Порівняно зі справжньою кількістю крадіжок, це крапля в морі. Здебільшого до нас надходять сигнали про зникнення цінних речей. Не всі люди насмілюються звертатися до міліції через дрібниці.

– Чи зросла кількість крадіжок порівняно з минулими роками?

– На жаль, так. Раніше, окрім грошей та коштовностей, не було чого красти. Сьогодні чим більше сучасних «штучок», тим більше злочинів. Тому готуємося до того, що грабіжництво процвітатиме.

– Де найчастіше трапляються крадіжки?

– Зазвичай там, де дуже людно. Це може бути громадський транспорт, ринок, супермаркет, заклад харчування. Часто в кафе люди вішають одяг на спинку стільця. Позаду сідає злочинець і непомітно витягує з кишені все.

Як зазвичай працюють шахраї?

– Найпоширеніший вид крадіжки «вибивання» із кишені жертви гаманця. Таких грабіжників називають «трясунами». Злодії-«камуфляжники» використовують предмет, що відволікає погляд: пакет, сумка, куртка. Шахраї-«писарі» розрізають сумки або кишені заточеною монетою, половинкою леза, скальпелем або голкою. «Рибалки» витягують із сумок речі за допомогою гачка та нитки.

– Як розпізнати кишенькового злодія?

– Вони виглядають охайно. Мало хто підозрюватиме в крадіжці людину, одягнену в діловий костюм із краваткою. Також потрібно остерігатися людей, які намагаються приховати своє обличчя і дивно поводяться.

Що порадите, щоб не стати жертвою кишенькових злодюг?

– Найчастіше шахраї полюють за гаманцями. Тому гроші слід класти в кишеню, яка застібається на «блискавку». У натовпі сумку тримайте перед собою. Кладіть гаманець між книжками, журналами тощо. Не носіть великих сумок із одним відділенням та зі спеціальною кишенею для гаманця – це особливо приваблює злодіїв.

Не варто носити мобільні телефони в кишенях. Показувати наявність дорогих речей, діставати без потреби гаманець і, тим більше, перераховувати гроші у всіх на очах. У цей час злодій може стежити за вами.

– Що робити, коли намагаються пограбувати?

– Потрібно зчинити галас, привернути увагу людей, які перебувають поруч. Якщо грабують у транспорті, попросіть водія не відчиняти двері й зателефонуйте на номер «102».

Не спокушайте злодіїв даремно, дотримуйтеся вищезазначених порад. Будьте обережними!

Юлія ХОМЕНКО


Категорія: Місто | Переглядів: 541 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0